راهبرد اوباما در قبال سوریه
با گذشت بیش از دو سال از درگیریهای سوریه، اکنون راهبرد آمریکا در قبال این بحران روشنتر شده است. رئیس جهمور آمریکا مایل به سرنگونی دولت بشار اسد است اما نه به قیمت کشیده شدن پای کشورش به جنگ دیگری در خاورمیانه.
به گزارش پ ارس به نقل از فارس، خبرگزاری رویترز در گزارشی به بررسی راهبرد آمریکا در قبال بحران سوریه پرداخت و نوشت: همزمان با عمیق شدن جنگ داخلی سوریه و تلاش شورشیان برای متحد کردن نیروهای متمرد، کاخ سفید اوایل سال گذشته میلادی، گروهی از سیاستگذاران ارشد و نخبه را گردهم آورد تا به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا مشاوره دهند. دستور کار آنها این بود که چگونه می توان بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را از قدرت برکنار کرد.
رویترز در ادامه آورد: (در این راستا) گروهی از کارشناسان مسائل جاسوسی، کارشناسان پنتاگون و وزارت خارجه به سرپرستی یک عضو ارشد شورای امنیت ملی آمریکا به این توافق رسیدند که اوباما برای اجرایی کردن تعهد خود به برکنار کردن اسد، باید گزینه های نظامی را ارزیابی کند. اما با توجه به تصمیم اوباما برای جلوگیری از دخالت نظامی آمریکا، این ایده توجه اندکی در کاخ سفید به خود جلب کرد.
در بخش دیگری از این مطلب به نقل از مقامات سابق آمریکا آمده است: اواسط سال ۲۰۱۲، این گروه کوچک که عده اندکی در دولت از وجود آن خبر داشتند، منحل شد. ماموریت بی نتیجه این گروه بر پیام های پیچیده ای تاکید داشت که سیاست اوباما درباره سوریه را نشان می داد. بعد از حدود دو سال تردید در واشنگتن، اسد اکنون در درگیری ها دست بالا را دارد و کاخ سفید ماه گذشته نهایتا تصویب کرد تا تعداد محدودی سلاح در اختیار شورشیان سوری قرار دهد، گامی که اوباما مدت ها در مقابل آن مقاومت می کرد.
رویترز در گزارش خود نوشت: حتی اجرای این تصمیم نیز دشوار است چراکه قانون گذاران آمریکایی این کمک ها را بسیار ناچیز و دیر هنگام می دانند و راهبرد اوباما در قبال سوریه را زیر سئوال برده اند. پس از یک ماه تاخیر در ارسال سلاح برای شورشیان سوری آنهم به خاطر اینکه اعضا مجلس نمایندگان خواستار شفافیت بیشتر دولت شده بودند، ارسال این تسلیحات در نهایت توسط آنها تصویب شد.
در ادامه این مطلب آمده است: مصاحبه های رویترز با تعدادی از مقامات سابق و کنونی آمریکا و دیپلمات های خارجی، جزئیات جدیدی از نوع تصمیم گیری اوباما را نشان داد و آن اینکه او مایل است اسد بدون دخالت مستقیم خارجی و کشیده شدن پای آمریکا به جنگ دیگری در خاورمیانه، سرنگون شود. در طول ماه هایی که بحث داخلی داغ بود، اوباما نصیحت مشاوران ارشدی را که خواستار اقدامات قاطعانه بودند، رد می کرد.
به نوشته رویترز، با این حال، مقامات دولت این انتقاد را رد کرده اند که اگر اوباما زودتر قاطعانه وارد عمل می شد، شورشیان علیه ارتش سوریه بهتر عمل می کردند. یک مقام ارشد که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفته؛ « زمانی که نظام اسد دارای تانک و هواپیمای جنگی است، هیچ دلیلی وجود ندارد که نشان دهد حمایت های منابع خارجی از مخالفان می توانست، فاصله میان آنها را کم کند. » اما بعضی مقامات سابق آمریکایی و بسیاری از کارشناسان مسائل سوریه با این موضوع مخالفند و می گویند این درگیری ها اکنون منافع بیشتری از آمریکا در خاورمیانه را تهدید می کند.
ارسال نظر