دیپلماتیک اتحادیه اروپا رویارو با انتقادهای فراوان
انتقادهای زیادی متوجه کادر جوان دیپلماتیک اتحادیه اروپاست. پارلمان اروپا میگوید که" سرویس خارجی اروپا" باید ثبات و انسجام بیشتری یابد و با نظم بیشتری از هزینههای خود بکاهد.
به گزارش پ ارس به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش اتحادیه اروپا، سرویس جوان دیپلماتیک اتحادیه اروپا که انتقادهای زیادی متوجه رهبری و شیوه کار آن است، باید نقش قوی تری در زمینه طراحی تحریم ها و ارتقاء جایگاه اتحادیه اروپا در مناطق خارج از اروپا داشته باشد و بیشتر همانند یک سفارت خانه عمل کند.
سرویس خارجی اروپا (EEAS) در سال ۲۰۱۱ در چارچوب اصلاحات به منظور ساده تر کردن روند تصمیم گیری های ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا راه اندازی شد. این سرویس قرار بوده جایگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا را فراسوی مرزهای این اتحادیه ارتقاء ببخشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، " سرویس خارجی اروپا" که هم اکنون ۳۴۰۰ نفر در آن در قالب ۱۳۹ هیأت نمایندگی کار می کنند، انتقادهای زیادی را متوجه خود کرده است.
ماه گذشته در پارلمان اروپا مطرح شد که تصمیم گیری ها در این سرویس دیپلماتیک باید از ثبات و انسجام بیشتر و پایبندی بیشتر به زمان بندی دقیق برخوردار شود و فعالیت این نهاد کم هزینه تر گردد. از نظر پارلمان اروپا، این سرویس دیپلماتیک باید ساختار خود را در انطباق با ویژگی های دیپلماسی سده بیست ویکم ساده تر کند.
پارلمان اروپا معتقد است که کار رهبری سیاسی و شیوه گزارش دهی این نهاد نیز می تواند بهبود یابد.
دولت انگلیس در یکی از گزارش های هفته گذشته خود به انتقادهای پارلمان اروپا در مورد این سرویس دیپلماتیک استناد کرد و نوشت که نقش" سرویس فعالیت خارجی اروپا" چندان روشن نیست و این نهاد مثلا دانش کافی در زمینه انرژی و مسائل تغییرات آب وهوایی ندارد.
ولی برخی دیگر کار" سرویس فعالیت خارجی اروپا" را در مورد ایران، میانمار (برمه) و شاخ آفریقا ستوده اند.
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، طی گزارشی به اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا، مراحل نخستین کار" سرویس فعالیت خارجی اروپا" را به تلاش به پرواز با هواپیمایی تشبیه کرده که" پیچ و مهره بال هایش هنوز بسته نشده اند" . وی افزوده که این نهاد با چالش های بین المللی و گاه کارزارهای سخت پرشماری روبه رو بوده است.
اشتون در گزارش خود توصیه کرده است که شبکه کارشناسان امنیتی" سرویس فعالیت خارجی اروپا" در امور نظامی و غیرنظامی در سطح جهانی تقویت شود.
در گزارش اشتون گفته شده که هیأت های اتحادیه اروپا باید نقش کنسولی برعهده گیرند و در صورت موافقت، دولت های عضو اتحادیه اروپا می توانند امکانات و دانش کافی در اختیار این سرویس دیپلماتیک قرار دهند.
ولی حمایت کنسولی برای آن گروه از شهروندان اتحادیه اروپا که دچار مشکل شده اند، هیأت های" سرویس فعالیت خارجی اروپا" را بیشتر شبیه سفارت خانه های سنتی می کند و این امر می تواند مخالفت برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند انگلیس را برانگیزد. لندن نسبت به اختیارات اتحادیه اروپا و دخالت آن در امور ملی خود حساسیت شدید دارد.
توصیه های دیگر کاترین اشتون این است که هیأت های دیپلماتیک اتحادیه اروپا می توانند در برخی شهرها از دفاتر و سرویس های سفارت خانه های کشورهای اروپایی استفاده کنند تا از هزینه ها کاسته شود؛ از سوی دیگر ساختار مدیریت ارشد این نهاد باید منظم تر شود.
کاترین اشتون همچنین پیشنهاد کرده که" سرویس فعالیت خارجی اروپا" نقش قوی تری در طراحی تحریم های اتحادیه اروپا داشته باشد، برای مثال علیه ایران در مناقشه اتمی و علیه سوریه.
هم اکنون اتحادیه اروپا ۱۶ مأموریت در سراسر جهان و بیش از ۷ هزار پرسنل نظامی و غیرنظامی فعال در حوزه های مسائل مختلف بین المللی دارد؛ از آموزش ارتش کشور مالی گرفته تا مأموریت مبارزه با دزدان دریایی در سومالی.
ارسال نظر