به گزارش پارس ، مرتضی بانک مشاور حجت الاسلام روحانی که روز چهارشنبه در گفت و گویی تفصیلی با فارس از احتمال سفر جک استراو به تهران و حضور وی در مراسم تحلیف خبر داده بود، در اقدامی قابل تامل اظهارات اخیر خود را تکذیب کرده و مدعی شده است که « بخشی از مصاحبه منتشر شده اینجانب با خبرگزاری فارس انعکاس دقیقی از نظرات من نبوده است. »

این اظهار نظر عجیب در حالی صورت می گیرد که خبرنگار فارس به دلیل اهمیت خبر حضور جک استراو در تهران متن مصاحبه را قبل از انتشار با آقای بانک هماهنگ کرد و وی نیز به دلیل حساسیت این خبر « سه بار» از طریق فکس و ایمیل این خبر را ملاحظه و ویرایش کرد؛ طبیعی است که اگر مشکل یا عدم انعکاس دقیق نظرات وی در مصاحبه صورت گرفته بود، در ملاحظه اول می توانستند آن را اصلاح کنند و این فرصتی بود که خبرگزاری فارس برای نشان دادن حسن نیت خود به تیم رسانه ای جدید رئیس جمهور منتخب علی رغم رویه قبلی خود در اختیار آنها قرار داد.

از سویی دیگر دقت مطالعه آقای بانک بر روی این خبر به گونه ای بود که سمت او که در خبر اولیه « مشاور رئیس جمهور منتخب» ذکر شده بود توسط وی به « مشاور حجت الاسلام روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک» تغییر کرد؛ حال سوال این است آیا آقای بانک متوجه اهمیت این خبر نبوده است و صرفاً به موارد ویرایشی توجه کرده است؟

نکته تأمل برانگیز این است که چند دقیقه پس از انتشار مصاحبه، دفتر آقای بانک در تماس با خبرگزاری فارس صرفا خواستار تغییر عکس خبر شد که نظر آنها نیز اعمال شد اما نسبت به تیتر و محتوای خبر هیچ تعریضی صورت نگرفت.

بنابراین به نظر می رسد آقای بانک به دلیل اهمیت خبر فارس تحت فشار قرار گرفته است و ناچار به تکذیب این خبر شده است.

خبرگزاری فارس جهت تنویر افکار عمومی متن صحبت های « بانک» در خصوص سفر جک استراو به تهران را که مورد تأیید نهایی وی قرار گرفته، در ذیل منتشر می کند:

… امروز در سطح جهان کم ترین روابط را با دولت های غربی و همسایگان، بخش زیادی از همسایگان نه همه آنها، داریم در حالی که در یک دوره هایی روابط مان در سطح بسیار عالی بود.

این نوع نگاه باعث می شود که در حقیقت، جهان هم با ما به عنوان کشوری که احساس می کند نیازی به هیچ جا ندارد، مواجه شود. ما با توجه به همین موضوع می توانیم به راحتی امکاناتی فراهم کنیم که شرایط به صورت بسیار مناسبی برای دولت ها، حتی دولت های متخاصم قرار می گیرد که علیه ما هر نوع فعالیتی می خواهند بکنند و فعالیت هایی که در شورای امنیت انجام شد، بسیار بسیار سهمگین بود.

علاوه بر آن تحریم هایی که شورای امنیت ایجاد کرده، یک سری تحریم ها را هم دولت های اروپایی به صورت مستقل اعمال کرده اند؛ این بخش از تحریم هایی که دولت ها به صورت جداگانه و خارج از چارچوب های شورای امنیت تصویب و اعمال کرده اند، به نظرم ساده تر می توان با آنها برخورد کرد تا تحریم های شورای امنیت. با ایجاد بهبود روابط و دو جانبه مان، بخشی از این تحریم ها را می توانیم کاهش دهیم. همین قضایایی که الآن در روابط با انگلیس ممکن است ایجاد شود. حالا آقای استراو که خواسته به ایران بیاید، طبیعتاً شاید در بخشی از مراسم هایی که در آینده - مربوط به آغاز کار دولت یازدهم - برگزار می شود، حضور پیدا کند ولی من می دانم که دولت های دیگر و خود دولت انگلیس برای بخشی از مسائل دیگر هم اعلام آمادگی کرده که رایزنی های مستقیم تری انجام دهد و کشورهای دیگر هم همینطور و این به نظر می رسد بستر و زمینه مناسب است نسبت به اینکه روابط خارجی را اصلاح کنیم. آقای روحانی تجربه خوبی را شخصاً در این حوزه دارند؛ در بحث هسته ای تعاملات بسیار مناسبی را با کشورها به خصوص چهار کشور طرف مذاکره هسته ای داشته که اینها سرمایه خوبی است. سیاست و راهبرد هم تعامل است در چارچوب حفظ منافع ملی و به هیچ وجه منافع ملی در قالب تعامل دچار خدشه نخواهد شد و اینها را نباید معارض هم بدانیم. حفظ منافع ملی در همه سطوح جزو اصول است.