به گزارش پارس ، احمد حکیمی پور در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه" اعتدال گرایی نوعی عمل و رفتار است" ، خاطرنشان کرد: اعتدال گرایی یک نظریه و تئوری نیست که بخواهیم آن را پردازش و شاخصه ها و مولفه های آن را تبیین کنیم. اعتدال گرایی روشی برای زندگی، مدیریت و کشورداری است که موجب جلوگیری از افراط و تفریط و قضاوت های عجولانه می شود.

وی با اشاره به ادعای برخی افراد درباره گفتمان اعتدال و بعضا تلاش برای مصادره آن، گفت: ما از این رفتارها استقبال می کنیم چراکه اینها نشان می دهد که اعتدال به رسمیت شناخته شده است. این رفتارها نشان می دهد که امروز اعتدال در سیاست کشور جای گرفته است و ما از این پس نیز شاهد حضور یک گفتمان به نام اعتدال گرایی در بین جریان های کشور خواهیم بود.

این عضو شورای مرکزی مجمع نمایندگان ادوار مجلس افزود: امروز ما خوشحالیم که افراد زیادی مدعی اعتدال گرایی هستند. چه خوب است کشور به این سمت برود که افراد تلاش داشته باشند خود را فردی معتدل نشان دهند.

حکیمی پور همچنین اظهار کرد: امروز گفتمان مبتنی بر اعتدال گرایی، گفتمانی حاکم و جاری در عرصه سیاست مداری کشور است و از این رو ما از هر رویکرد و تمایلی که افراد به سمت اعتدال نشان دهند استقبال می کنیم.

دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با بیان اینکه" گفتمان اعتدال و روش اعتدال گرایی در سیاست های کشور همواره در حاشیه بوده است" ، خاطرنشان کرد: اگر تاریخ سیاسی کشور را به وضوح بررسی کنیم، می بینیم که افراد معتدل همواره تحت فشار قرار داشته اند و در انزوا بوده اند.

وی با اشاره به شرایطی که بعد از دوره مشروطیت بوجود آمد نیز یادآور شد: پس از روی کار آمدن مشروطه خواهان ادبیات تندی در سیاست ورزی کشور حاکم شد که در این ادبیات، اعتدال گرایی جایگاهی نداشت. در این دوره افراد معتدل حضور داشتند ولی به دلیل شرایط موجود، امکانی برای سیاست ورزی اعتدالی نداشتند. در شرایط امروز، آیت الله هاشمی رفسنجانی با صبر و استقامت خود در سیاست ورزی و استمرار در این زمینه توانست مشی اعتدال را مطرح کند.

این فعال سیاسی با اشاره به حضور فعال هاشمی در عرصه سیاسی کشور تصریح کرد: از آنجایی که آقای هاشمی روحیه ای اعتدال گرا دارد و فردی معتدل است، توانسته است نیم قرن در عرصه سیاست ورزی کشور، آن هم در سطوح بالا، حضور داشته باشد. این آقای هاشمی بود که توانست جریان اعتدال گرایی را در کشور نهادینه کند و به آن رسمیت ببخشد. امروز مشی اعتدال گرایی مدیون شخص آقای رفسنجانی است.

دبیرکل حزب اراده ملت اضافه کرد: امروز مشی اعتدال - هم در بینش و هم در روش - به عنوان مشی شناخته شده در کشور مطرح است. اعتدال توانسته با شاخصه های خود راه همواری را در پیش روی خود به وجود بیاورد.

حکیمی پور با بیان اینکه" در همه جریانات فعال در کشور، افراد معتدل نیز حضور دارند" ، اظهار کرد: اعتدال جریانی جدا از جریان های دیگر نبوده و نیست ولی بواسطه حضور برخی افراد تندرو و افراطی در جریان های فعال کشور، اعتدال و خردورزی در سیاست های کشور کمرنگ شده و به حاشیه رفته است.

وی همچنین با بیان اینکه" رفتارهای آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان نماد اعتدال، از شاخص های این گفتمان به حساب می آید" ، اظهار کرد: شاخص های اعتدال گرایی، شاخص هایی نظری نیست بلکه بیشتر عملی است. ما برای تبیین این شاخص ها نباید به تبیین نظریه ها بلکه باید به سنجش رفتار افراد بپردازیم.

دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ادامه داد: زمانی که منش و روش آیت الله هاشمی رفسنجانی را مطالعه کنیم، درمی یابیم که گفتمان اعتدال گرایی در تمامی زوایا و ابعاد این آیت الله وجود دارد.

این فعال سیاسی با اشاره به روحیه اعتدال گرایی حسن روحانی و همچنین مطرح شدن مساله اعتدال از سوی وی، اظهار کرد: رییس جمهور منتخب باید در در چینش اعضای کابینه خود و همچنین نوع تعامل با سایر قوا و سیاست ورزی هایش در عرصه های داخلی و خارجی کشور، روحیه اعتدال گرایی خود را به اثبات برساند. من معتقدم با روحیه ای که آقای روحانی دارد، می تواند مشی اعتدال را در قوه مجریه رایج کند.

منتخب دوره چهارم شورای شهر تهران، در پایان با بیان اینکه" نقد گذشته چراغ راه آینده کشور است" ، گفت: از آن جایی که اعتدال در طول چند گفتمان مطرح شده از سوی روسای جمهور قبلی است، شایسته است که رییس جمهور منتخب با مراجعه به این گفتمان ها تلاش کند نقاط ضعف را برطرف و نقاط قوت را تقویت کند.