کدامیک از وزرای احمدینژاد به دولت روحانی میروند؟
زیباکلام در خصوص حضور وزرای احمدی نژاد در دولت یازدهم می گوید: رئیس جمهور منتخب خود درباره تغییرات احتمالی در دولت آینده نیز تعبیر جالبی داشت و تاکید کرد که اگر فردی توانمند باشد و در دولت فعلی مشغول به کار، قطعا با روی کار آمدن دولت آینده کنار گذاشته نخواهد شد، بلکه افرادی کنار گذاشته می شوند که ناتوان هستند و یا بدون بلیت وارد اتوبوس دولت شده اند.
به گزارش پارس ، صادق زیباکلام در گفتگو با مهر، در پاسخ به سوالی مبنی بر مطرح شدن نام های مختلف برای تصدی معاون اولی و برخی وزارتخانه ها درباره ساز و کار در نظر گرفته شده برای انتخاب کابینه اظهار کرد: در حال حاضر نمی توان روی هیچ نامی انگشت گذاشت و گفت این افراد وزیر و یا معاون و معاون اول خواهند شد.
وی افزود: آقای روحانی از فردای بعد از انتخابات کارگروه ها و کمیته هایی در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و… تشکیل داده است و اعضای تشکیل دهنده این کارگروه ها متشکل از کسانی که در ستادهای انتخاباتی رئیس جمهور منتخب فعال بوده اند، وزیران دولت سازندگی، برخی وزرای دولت اصلاحات و چهره های شاخص میانه رو از اصولگرایان و اصلاح طلبان است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به خواسته های رئیس جمهور منتخب ملت از کارگروه های تشکیل شده برای انتخاب کابینه تصریح کرد: آقای روحانی از این کارگروه ها خواسته است که برای هر وزارتخانه چندین نفر را معرفی کنند تا با مشورت با حلقه دوم مشاورین و نزدیکانش افراد مناسب برای وزارتخانه ها و پست های اجرایی انتخاب شوند و پس از آن با رایزنی با هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و چهره های شاخص درباره افراد برگزیده به توافق برسند.
وی ادامه داد: از همین الان یک تفاوت آشکار در عملکرد آقای روحانی نسبت به اصولگرایان دیده می شود؛ چراکه آنها در سال ۸۴ افراد توانمند و شاخص را تنها به واسطه ارتباط با آقایان هاشمی و خاتمی کنار گذاشتند و احمدی نژاد تنها محور انتخاب افراد برای کابینه بود، اما آقای روحانی اصلا چنین رویکردی ندارد و کارش را بر مبنای مشورت پیش می برد.
زیباکلام در پاسخ به این سوال که در خبرها آمده است آقای روحانی در چیدمان کابینه از آقایان هاشمی، ناطق و خاتمی مشورت می گیرد، گفت: آنچه مسلم است این است که آقایان هاشمی، ناطق و خاتمی جزو مشاورین بسیار نزدیک و مهم رئیس جمهور منتخب هستند، اما قطعا هیچکدام از این سه نفر حاضر نیستند نظر خودشان را به آقای روحانی تحمیل کنند.
وی اضافه کرد: دولت یازدهم در حال طراحی و شکل گیری است؛ لذا قطعا نظرات آقایان هاشمی، خاتمی و ناطق، بیت امام (ره) بویژه سیدحسن خمینی و بسیاری از چهره ها و شخصیت های معتدل نظام که می خواهند اعتدال در کشور حاکم شود و افراطی گری که در هشت سال گذشته بر کشور سایه انداخته، از بین برود، می تواند در این عرصه راه گشای دولت یازدهم باشد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره جایگاه گروه های سیاسی مختلف در دولت آینده عنوان کرد: آنچه روحانی می خواهد، میانه روی، اعتدال، پرهیز از افراطی گری و رادیکالیزم است، قطعا با روی کار آمدن دولت یازدهم برخلاف آنچه در سال ۸۴ شاهد بودیم، نیروهای فعال به صورت بولدزری کنار گذاشته نخواهند شد. رویکرد آقای روحانی این است که اگر فردی که هم اکنون مشغول به کار است و توانمندی بالایی دارد، به صرف همکاری با احمدی نژاد و اصولگرا بودن کنار گذاشته نشود.
وی افزود: رئیس جمهور منتخب خود درباره تغییرات احتمالی در دولت آینده نیز تعبیر جالبی داشت و تاکید کرد که اگر فردی توانمند باشد و در دولت فعلی مشغول به کار، قطعا با روی کار آمدن دولت آینده کنار گذاشته نخواهد شد، بلکه افرادی کنار گذاشته می شوند که ناتوان هستند و یا بدون بلیت وارد اتوبوس دولت شده اند.
زیباکلام در خصوص حضور اصلاح طلبان و جایگاه آنان در دولت آینده گفت: هیچ اصلاح طلبی هیچ حق و سهمی برای خودش در دولت روحانی قائل نیست. اگر رئیس جمهور منتخب سِمت، وزارتخانه و یا پستی را به یک فرد اصلاح طلب در دولت آینده پیشنهاد کند، صرف نظر از پذیرفتن و یا نپذیرفتن آن فرد به هیچ عنوان اصلاح طلبان حضور در دولت را سهم آبا و اجدادی خود نمی دانند و قائل به این نیستند که بخشی از وزراء، سفرا و استانداران باید از آنها انتخاب شوند.
وی تاکید کرد که این رویکرد مبنی بر عدم سهم خواهی از دولت آینده به طریق اولی از طرف آیت الله هاشمی رفسنجانی دنبال می شود و این طور نیست که مثلا ایشان بگویند که سه نفر از کارگزاران باید وزیر شوند یا فلانی باید در فلان پست مشغول به فعالیت شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به جایگاه اصولگرایان در دولت یازدهم اظهار کرد: آقای روحانی اگر می خواهد کسی را به عنوان وزیر برگزیند و یا در پست دیگری بکار گیرد، باید بر اساس توانمندی افراد دست به چنین اقدامی بزند، حال می خواهد آن فرد اصولگرا باشد یا اصلاح طلب، در حال حاضر اگر کوچکترین عقب نشینی از سوی آقای روحانی در برابر خواسته های برخی اصولگرایان بویژه در مجلس شاهد باشیم این عقب نشینی مقدمه عقب نشینی های دیگر خواهد بود.
زیباکلام با انتقاد از رویکرد در پیش گرفته شده از سوی برخی اصولگرایان در برابر رئیس جمهور منتخب یادآور شد: به نظر می رسد اصولگرایان حسن روحانی را بعد از انتخابات تازه کشف کردند، چون آنها تازه متوجه شدند که او عضو جامعه روحانیت مبارز بوده و صبغه پررنگی در جریان اصولگرایی داشته است و به طور کلی رئیس جمهور منتخب با آنها است. متاسفانه اصولگرایان به این موضوع بسنده نکرده و بعضا سهم خواهی از دولت آینده را مطرح می کنند و اهرمشان هم برای این موضوع مجلس شورای اسلامی است.
استاد دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: برخی اصولگرایان می گویند مبادا از فتنه گران یا همان اصلاح طلبان در کابینه و دولت آینده استفاده شود، این موضوع هم به صورت تهدید، هم به صورت نصیحت و هم به صورت توصیه برادرانه گفته می شود، مقصود آنها هم این است که روحانی را اصلاح طلب نمی دانند و امیدوارند که از هیچ فرد اصلاح طلبی که آنها را معادل با فتنه گری می دانند، استفاده نکند.
وی اضافه کرد: اگر کسی به تحولات و عرصه سیاست در ایران اشراف نداشته باشد و یا از کره ماه به ایران آمده باشد، از مجموع توصیه های اصولگرایان به روحانی تصور می کند پیروز نهایی انتخابات، اصولگرایان بوده و اصلاح طلبان گروه شکست خورده این عرصه هستند، انگار نه انگار که موضوع این انتخابات یک مساله بیشتر نبود و اینکه مردم آیا از سیاست های هشت ساله اجرا شده توسط اصولگرایان رضایت داشتند یا خیر؟ اگر رضایتی در کار بود باید به دکتر جلیلی رأی می دادند و اگر مخالف سیاست های اجرایی بودند هم باید به آقای روحانی گرایش می یافتند که مردم گزینه دوم را انتخاب کردند.
زیباکلام با بیان اینکه تقریبا یک سوم واجدان شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در این عرصه حضور نیافتند، گفت: از دو سوم باقی مانده که حدود ۳۷ میلیون نفر بودند، حدود ۱۹ میلیون نفر به سیاست های اجرایی جاری نه گفتند و فقط چهار میلیون نفر سیاست های جاری را تایید کردند.
ارسال نظر