انتخاب شهردار تهران قبل از ۱۲شهریور
تصویب و نظاممند شدن نرخ قبور بهشت زهرا در شورای شهر تهران و احتمال انتخاب رئیس شورای شهر و شهردار آتی تهران پیش از نشست رسمی ۱۲ شهریور شورای دوره چهارم شهر تهران، از جمله اخبار مهم حوزه شهری در هفته گذشته بود
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، یکی از اخبار حوزه شهری در هفته ای که گذشت بررسی لایحه نرخ قبور بهشت زهرا و خدمات قابل عرضه از سوی سازمان بهشت زهرا (س) بود که بدون هیچ گونه افزایش نرخ به تصویب رسید و نظام مند شد.
بر اساس این مصوبه واگذاری هر قبر در قطعات فاز سوم آرامستان بهشت زهرا تا سقف ۷۰ درصد ظرفیت این قطعات رایگان است و در صورتی که وابستگان متوفی تمایل در اختیار گرفتن او در طبقه بالای این قبور را داشته باشند هزینه مترتبه به ازای واگذاری هر قبر معادل ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تعیین می شود.
هزینه واگذاری هر قبر در فاز سوم در ظرفیت پذیرش ۷۰ تا ۸۰ درصد معادل ۷ میلیون ریال و درظرفیت پذیری ۸۰ تا ۹۰ درصد معادل ۱۰ میلیون ریال و در ظرفیت ۹۰ تا ۱۰۰ درصد معادل ۱۵ میلیون ریال تعیین می شود.
هزینه واگذاری هر قبر در قطعات فاز دوم آرامستان بهشت زهرا تا سقف ۷۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت این قطعات معادل ۲۰ میلیون ریال و از سقف ۸۰ تا ۹۰ درصد ظرفیت معادل ۳۰ میلیون ریال و در ظرفیت ۹۰ تا ۱۰۰ درصد معادل ۴۰ میلیون ریال است.
با توجه به درخواست های مکرر شهروندان در جهت افزایش ظرفیت دفن در آرامستان بهشت زهرا و با لحاظ فتاوی صادره از سوی مراجع اعظام مبنی بر امکان دفن در قبوری که بالای ۳۰ سال قدمت داشته و اثری از جنازه نباشد سازمان بهشت زهرا مجاز است با برنامه ریزی مناسب، طراحی بهینه، بررسی شرایط و وضعیت و همچنین موقعیت استقرار هر قطعه نسبت به ایجاد و احداث دو طبقه قبر دیگر برای واگذاری به بستگان درجه یک و دو متوفی اقدام کند. تعرفه این گونه قبور برای دو طبقه ایجاد شده ۵۰ میلیون ریال تعیین می شود.
قیمت گذاری قبور به جا مانده از قدیم براساس توافق سازمان بهشت زهرا با ذینفع آن حداقل ۱۰ میلیون و حداکثر ۲۰ میلیون ریال تعیین می شود.
هزینه خدمات تغفیل و تکفین و حمل جنازه با آمبولانس با ظرفیت ۴ متوفی مجموعاً برای هر متوفی به مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال تعیین می شود و هزینه خدمات فوق برای کودکان ۵۰ درصد مبلغ مذکور خواهد بود.
بدیهی است که در صورت درخواست آمبولانس خصوصی برای متوفی مبلغ ۲ میلیون ریال مابه التفاوت علاوه بر مبلغ مذکور از متقاضی دریافت می شود و حمل جنازه به شهرستان به ازای هر کیلومتر مسیر رفت مبلغ ۸ هزار ریال تعیین می شود.
* انتخاب شهردار و رئیس شورای شهر قبل از نشست رسمی ۱۲شهریور
پرویز سروری عضو منتخب چهارمین دوره شورای شهر تهران گفت: در جلسات آتی اعضای شورای شهر تهران نحوه انتخاب رئیس شورا و شهردار تهران مورد بررسی قرار می گیرد تا قبل از تشکیل نشست های رسمی، برای تعیین ریاست شورا و شهردار، به جمع بندی مناسبی برسیم.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی اعضای شورای شهر تهران برای انتخاب ریاست این شورا وارد مصادیق و نام ها نشده اند، و صرفاً به بررسی معیارهای تعیین نامزدهای این جایگاه ها پرداخته اند، و لذا رئیس شورا بر مبنای این معیارها انتخاب می شود.
نامبرده طرح بعضی از اسامی را برای تصدی مدیریت شهرداری تهران گمانه زنی خواند و گفت: با بررسی شرایط نامزدهای موجود، قطعاً چمران و قالیباف در اولویت قرار دارند.
وی خاطرنشان ساخت: از آنجاکه کارنامه روشن و مناسبی از عملکرد رئیس شورای شهر و شهرداری فعلی تهران وجود دارد، بنابراین بررسی کارنامه عملکرد این دو فرد بسیار آسان تر است.
سروری گفت: اگر چمران و قالیباف بتوانند درصد قابل توجهی از شاخص های تعیین شده را کسب کنند، به طور حتم نظر ما برای ریاست بر شورای شهر و شهرداری به این دو نامزد است، در غیر این صورت اعضا، گزینه های دیگر را مورد بررسی قرار می دهند.
*شورای شهر با فروش اوراق مشارکت توسط شهرداری مخالفت کرد
در پانصد و پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران لایحه مجوز انتشار اوراق مشارکت توسط شهرداری در جهت اجرای پرو ژه مجتمع ایستگاهی پردیس شرق مترو تهران، مورد بررسی قرار گرفت اما در نهایت اعضای شورا مخالفت خود را با این لایحه اعلام و آن را رد کردند.
رسول خادم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان بررسی این لایحه اظهار داشت: فروش اوراق مشارکت مبنع قابل اعتمادی نیست البته قرار است بخشی از این پروژه تحت پوشش اوراق مشارکت قرار گیرد اما بهتر است با مشارکت بخش خصوصی باشد.
وی ادامه داد: بر اساس بررسی های انجام شده در کمیسیون نهایتا به این جمع بندی رسیدیم که فروش اوراق مشارکت برای این پروژه به صرف و صلاح شهرداری تهران نیست.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه اظهارات خادم، گفت: نتیجه فروش اوراق مشارکت همیشه اینطور نیست که نامناسب باشد در واقع اگر نقشه های مناسبی برای آن پیش بینی شود می تواند سودمند باشد.
بر اساس این گزارش، اعضای شورا در نهایت به رد این لایحه رأی دادند.
* افزایش تکدی گری بین زنان/ ضرورت ایجاد اسکان های ارزان قیمت
حسین زارع صفت مدیر عامل سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه اسم گرمخانه ها به مددسرا تبدیل شده و بهتر است از این پس از این نام استفاده شود، اظهار داشت: براساس تعداد افرادی که جمع آوری کرده و برایشان پرونده تشکیل داده ایم می توان گفت شاهد تغییراتی در وضعیت تکدی گری هستیم که عوامل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در آنها دخیل است. و متاسفانه شاهد هستیم که نقش تکدی گری در بین زنان، سوء استفاده از کودکان، همچنین تکدی گری غیرمستقیم و بازی کردن با احساسات مردم افزایش یافته است.
وی ادامه داد: نگاه مردم به اینکه این افراد واقعا نیازمند هستند یا خیر نیازمند آگاه سازی و اطلاع رسانی است چرا که وقتی فردی می گوید برای درمان فرزندش به پول نیاز دارد معلوم نیست که حقیقت را می گوید یا خیر در حالی که ممکن است اگر از اصل موضوع مطلع شویم اصلا رغبت به پرداخت آن پول نداشته باشید.
مدیر عامل سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه تکدی گری بین بسیاری از افراد به یک حرفه کم هزینه و پردرآمد تبدیل شده است، تصریح کرد: در خصوص پیشگیری از افزایش شمار تکدی گری فعالیت هایی در سازمان رفاه در سطح محلات انجام شده که شامل کارآفرینی، حرفه آموزی و تشکیل تعاونی های مشاغل خانگی است اما اقدام دیگری که از افزایش متکدیان جلوگیری می کند در حوزه اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم است که بخشی از آن به عهده شهرداری و بخش دیگر از طریق رسانه ها باید صورت گیرد.
* هیچ زباله ای بدون پردازش و بازیافت، دفن نمی شود
مجتبی عبدالهی معاون خدمات شهری شهردار تهران در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه شهرداری به صورت تمام و کمال جمع آوری و دفن زباله های بیمارستانی را انجام می دهد، تصریح کرد: زباله هایی که پردازش و بازیافت نشود به هیچ عنوان دفن نخواهد شد همچنین همه زباله های تر و خشک به چرخه باز می گردد و به کود تبدیل می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حوزه بی خطرسازی زباله ها اقدامات لازم و کافی صورت نگرفته است بنابراین وزارت بهداشت باید پیگیری بیشتری در این زمینه داشته باشد شهرداری تهران نیز نسبت به جمع آوری زباله های بیمارستانی با خودروهایی خاص فعال است.
* رشد ۹.۲درصدی نرخ موالید، حاصل هشدار به تک فرزندی خانواده هاست
علی اکبر محزون معاون برنامه ریزی، آمار و اطلاعات سازمان ثبت احوال کشور گفت: جمعیت کل کشور تاکنون ۷۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده است که در سال ۹۱ نسبت به سال قبل آن با ۲.۹ رشد نرخ موالید مواجه شده ایم و بررسی های اولیه نشان می دهد که این رشد حاصل هشدارهایی بوده که در خصوص تک فرزندی خانواده ها داده شده است.
محزون ادامه داد: اخیراً نیز لایحه اصلاح قانون تنظیم جمعیت و خانواده توسط دولت ابلاغ شده که نخستین چیزی که در آن به تصویب رسیده حذف عدم ارائه خدمات به فرزندان چهارم به بعد است. همچنین مرخصی مادران به ۹ ماه افزایش یافته است که می تواند بسیار مؤثر باشد.
وی اظهار داشت: اقدامات انجام شده به عنوان سیاست های تشویقی در دولت به گونه ای بود که مردم را نسبت به مشکلات تک فرزندی در آینده آگاه کرد. علاوه بر آن جامعه شناسان و روان شناسان نیز در سطوح گسترده ای به تبعات تک فرزندی پرداخته باعث شدند که نرخ جمعیت به سه درصد افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در ۲۰ تا ۳۰ سال آینده نرخ جمعیتی کشور به صفر می رسد، افزود: پس از این مدت نرخ جمعیتی کشور به سمت رشد منفی پیش رفته و جمعیت بالای ۶۵ سال از ۵.۷ درصد به حدود ۱۸ درصد افزایش خواهد یافت.
ارسال نظر