وعده تجدیدنظر در قانون یارانهها
اظهارنظرهای متناقض مبنی بر قطع یا کاهش میزان یارانههای نقدی و تکذیب همزمان آن از سوی رئیسجمهور و دبیرکارگروه ستاد هدفمندی یارانهها، باعث نشد تا کمیسیون تلفیق بودجه مجلس از تصمیم خود کوتاه بیاید.
به گزارش پ ارس به نقل از همشهری، چنانچه سخنگوی کمیسیون تلفیق اعلام کرد: سقف منابع ناشی از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها به میزان ۵۰هزار میلیارد تومان تغییر نمی کند اما درباره میزان پرداخت یارانه نقدی به مردم و کمک به سایر بخش های تولیدی و سهم بخش درمان و بهداشت در صحن علنی مجلس تصمیم گیری نهایی می شود.
پیش از این محمد رضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها با بیان اینکه در حال حاضر در حال مذاکره با مجلس برای اجرای گام بعدی هدفمند سازی یارانه ها و خواهان توافق با آنها هستیم، تأکید کرده بود: بهتر است که دست دولت برای ادامه اجرای گام اول باز باشد که البته هرگونه تغییری برای گام اول برای کشور خطرناک است و شرایط را سخت می کند یا اینکه مجلس اجازه اجرای گام دوم را بدهد، البته در این زمینه برای توافق با مجلس در کمیسیون تلفیق حضور خواهیم یافت.
وی با تأکید بر اینکه یارانه نقدی نه قطع می شود و نه کاهش خواهد یافت، گفت: نظر دولت اجرای گام دوم هدفمندی یارانه هاست. افزایش مبلغ یارانه نقدی منوط به اجرای گام دوم است، در غیراین صورت با ادامه اجرای گام اول همان مبلغ یارانه نقدی که در حال حاضر پرداخت می شود، ادامه خواهد یافت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۲گفت: تقاضای تجدیدنظر در سقف ۵۰هزار میلیارد تومانی درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها در سال ۹۲به تصویب کمیسیون نرسید و احتمالا درباره این موضوع در صحن علنی مجلس تعیین تکلیف می شود.
جعفر قادری با تأکید بر اینکه سقف پرداخت یارانه نقدی به مردم نمی تواند بیش از ۴۵هزار و ۵۰۰تومان باشد، تصریح کرد: کمیسیون تلفیق مصوب کرده که یارانه نقدی پرداختی به مردم بیش از یارانه فعلی نباشد اما در صحن علنی ممکن است در مورد سهم دولت و تولید از هدفمندی یارانه ها بحث هایی شود و تعدیلی در این رابطه صورت گیرد.
وعده تجدیدنظر در قانون یارانه ها
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۲در بخش دیگری از نشست خبری خود با اشاره به حضور رئیس مجلس در جلسه روز یکشنبه کمیسیون تلفیق، تصریح کرد: آقای لاریجانی توصیه هایی به کمیسیون داشتند؛ یکی اینکه با توجه به پایان سال دولت ممکن است دولت بعدی نگاه متفاوتی به هدفمندی داشته باشد، سعی کنید خیلی این قانون را دستخوش تغییر نکنید تا پرداختی به مردم تغییر نکند و اگر قرار است تغییری انجام شود براساس لایحه دولت بعدی باشد.
لاریجانی با تأکید بر ضرورت جدی تر شدن حمایت از تولید داخلی درخصوص قانون هدفمندی یارانه ها، گفت: باید در مورد نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در دولت آینده تجدیدنظری داشته باشیم تا بدانیم گام بعدی چگونه برداشته شود و چه اصلاحاتی باید صورت بگیرد.
رئیس قوه مقننه افزود: با توجه به اینکه فقط چند ماه تا پایان دولت دهم باقی نمانده، بهتر است که شیوه پرداخت یارانه ها به همان صورت ادامه پیدا کند، زیرا جدا کردن دهک ها کار مشکلی است و چالش برانگیز می شود. وی تصریح کرد: نخستین اقدام مجلس پس از تشکیل دولت جدید این است که بحثی تخصصی بین مجلس و دولت درخصوص نحوه اجرای هدفمندی یارانه ها انجام پذیرد تا قانون حمایت از تولید ملی به درستی انجام شود.
ارسال نظر