به گزارش پ ارس به نقل از ایسنا، نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا از کاخ رئیس جمهوری به گزارشگران گفت: " ما نامه تقاضا پناهندگی ادوارد اسنودن، افشاگر آمریکایی را دریافت کرده ایم. اسنودن باید تصمیم بگیرد که چه زمانی می خواهد به ونزوئلا پرواز کند، اگر که واقعا می خواهد به اینجا بیاید. "

طی روزهای گذشته رهبران چپگرای نیکاراگوئه، بولیوی و ونزوئلا به اسنودن که دو هفته است در فرودگاه بین المللی مسکو سرگردان است، پیشنهاد دادند که به وی پناهندگی بدهند.

مادورو گفت: " ما به این مرد جوان گفتیم که او تحت تعقیب امپریالیسم واقع شده است و می تواند به ونزوئلا بیاید. " وی پیشنهادات ارائه شده سه کشور آمریکای لاتین را" پناهندگی سیاسی بشردوستانه جمعی" خواند.

در حالیکه رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد که هیچ ارتباطی با اسنودن نداشته، گفت: " هنوز ارتباطی با اسنودن برقرار نشده اما مایل به صحبت با او هستم. "

اسنودن از ۲۷ کشور تقاضای پناهندگی درخواست کرده است ولی این پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا فقط توانسته تا حمایت لفظی رهبران چپ گرای آمریکای لاتین را جلب کند. این در حالیست که برخی کشورهای اروپایی تقاضا او را رد کردند.

سفارت نیکاراگوئه در مسکو دریافت تقاضای پناهندگی اسنودن را تایید کرده است. این سفارت همچنین متذکر شده که تاکنون آمریکا را از این اقدام مطلع نکرده است. دانیل اورتگا، رئیس جمهوری نیکاراگوئه تاکید کرده در صورتی که شرایط ایجاب کند او خواهان استقبال از اسنودن است.

هم زمان با ابطال گذرنامه اسنودن توسط مقامات آمریکایی، پرواز وی از طریق فرودگاه بین المللی مسکو ممکن است مشکل آفرین باشد زیرا وی فاقد مدارک لازم برای مسافرت است.

کوبا، که یکی از مسیر های اصلی ترانزیتی پرواز اسنودن از روسیه به آمریکا لاتین است، از پیشنهاد ارائه شده توسط ونزوئلا، بولیوی و نیکاراگوئه حمایت کرده است. اگرچه رائول کاسترو، رئیس جمهوری کوبا هیچ اظهار نظری در مورد پیشنهاد پناهندگی کشورش به اسنودن نکرده است.

تنها پروازی که اسنودن می توانست از آن استفاده کند پرواز ۱۲ ساعته ایروفلوت به هاوانا در تاریخ ۲۴ ژوئن محسوب می شد. حتی اگر اسنودن بخواهد سفر هوایی به هاوانا داشته باشد، همچنان با موانعی رو به روست.

اخیرا هواپیمایی که اوو مورالس، رئیس جمهوری بولیوی در آن حضور داشت به دلیل امتناع کشورهای اروپایی مجبور به تغییر مسیر شد چرا که آنها گمان می کردند اسنودن از طریق آن هواپیما در حال پرواز است.

رئیس جمهوری بولیوی، آمریکا را به دلیل اعمال فشار بر کشورهای اروپایی در این زمینه متهم کرده است.

فرار اسنودن از تعقیب اینگونه آغاز شد که وی از هاوایی به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرد و باعث دردسرهای دیپلماتیکی میان آمریکا و برخی کشورها از جمله روسیه، چین و برزیل شد.

جن پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر هشدار داده بود که هر کشوری که به اجازه ورود بدهد و درخواست پناهندگی او را برآورده کند، بر روابط دو طرفه خود با آمریکا تاثیر خواهد گذاشت.

در حالیکه رئیس جمهوری ونزوئلا به لفاظی های ضد آمریکایی دوران هوگو چاوز، رئیس جمهوری فقید ونزوئلا ادامه داده با تجدید رابطه دولتش با واشنگتن موافقت کرده است.

این دو کشور از سال ۲۰۱۲ تاکنون هیچ سفیری رد و بدل نکرده اند.

آمریکا خریدار عمده نفت و وارد کننده روزانه ۹۰۰ هزار شبکه نفت خام از ونزوئلا است و طبق هشدار تحلیل گران آمریکایی اگر ونزوئلا به اسنودن پناهندگی دهد باعث خدشه دار شدن روابط اقتصادی این دو کشور خواهد شد.