پدیده انتخابات ریاست جمهوری ۹۲
نفر آخر انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، از ناگفته های کاری، انتخاباتی و زندگی شخصی اش می گوید.
به گزارش پارس به نقل از مشرق - « پدیده انتخابات ریاست جمهوری ۹۲» . این، لقبی است که هفته نامه « همشهری جوان» برای « سیدمحمد غرضی» برگزیده است. غرضی که بعد از رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری، به شغل قبلی اش یعنی ریاست هیات مدیره شرکت مشاور وزارت نیرو (مشانیر) برگشته، روبه روی خبرنگاران همشهری جوان نشسته و از ناگفته هایش درباره سوابق، کار و زندگی شخصی خود گفته است. گزیده ای از حرف های غرضی را بخوانید:
با علامه طباطبایی زد و خورد فکری داشتیم
من تعریفی از فرهنگ کردم که احتمالا در مناظرات شنیده اید. بر آن اصل هم استوارم و دوست دارم شما هم تجربه اش کنید. من تجربه کرده ام، عمل کرده ام و نتیجه اش را دیده ام. قرآن می گوید قل کل یعمل علی شاکلته. (آیه ۸۴ سوره اسرا) این داستان طولانی دارد. سر این، بین من و مرحوم طباطبایی، زد و خورد فکری وسیعی بود. ما می رفتیم می گفتیم تعریفش این است که خدا به پیامبر می گوید بگو هر کسی پیرو دستاوردهای خودش است. شکلش تابع عملش است. من می گفتم این شاکله است که روح را می سازد اما علامه می گفتند برعکس این روح است که شاکله را می سازد. جنگ بود بین ما. قشنگ بود. سال ۴۳ سال سوم دانشکده فنی بودیم. ما را بردند کارخانه دخانیات. آنجا بسته بندی هما، ۵۰ تایی بود. کارگر آنجا با حرکت مشتش، همچین می کرد، سیگار ها را برمی داشت و می ریخت تو جعبه. گفتم نمی شمری؟ گفت نه! مشت من، خطا نمی کند چون هزار بار این کار را انجام داده ام. من این مثال را بردم پیش علامه. گفتم اینا ها، ببین روح او تابع شاکله اش است. دوباره دعوا و جنگ می شد.
شهریار خوب بود اما…
من می گویم کسی اگر بتواند نان خودش را دربیاورد، همه هنری دارد اما اینکه بتواند از طریق هنر نانش را دربیاورد، واقعا شک دارم. من با شهریار رفیق بودم. من هر وقت می رفتم تبریز می رفتم پیش اش. کمال هنر درش بود، از زندگی گذشته بود و آدم بسیار عرفانی. ولی خوب بالاخره یک کسی باید اداره اش می کرد.
سرگرمی ام رادیو و تلویزیون های خارجی است
معمولا بیشتر سرگرمی ام رادیو تلویزیون های خارجی و داخلی است. اگر فرصت بشود قرآن می خوانم. در مجموعه چیزهایی که منتشر می شود وقتی ورق می زنم، می بینم که تقریبا تولید ادبی در کشور نداریم. تولید سیاست هست، تولید فلسفه هست ولی تولید ادبی نه.
گفتم می روم کاندیدا می شوم تا…
من ۷۲ سالم است و ۶۰ سال است در برخوردهای اجتماعی فعالم. این دفعه در جریان رقابت های قبل از انتخابات هم احساس کردم خیلی حرف های منفی نسبت به انقلاب و اسلام و امام دارد زده می شود. گفتم می روم وسط یک حرف هایی می زنم که یک خرده با اینها مغایر باشد
ارسال نظر