کریمی در گفت و گو با پارس نیوزمطرح کرد:
علاقه مندی برخی جریانات برای طولانی شدن مذاکرات وین تا زمان انتخابات
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره روند برگزاری نشست های وین گفت: این مذاکرات در قالب کمیسیون برجام در حال انجام است و مذاکره کننندگان باید در چهارچوب کلی برجام حرکت کنند و قرار نیست فراتر از برجام موضوعی مورد مذاکره قرار گیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره روند برگزاری نشست های وین گفت: این مذاکرات در قالب کمیسیون برجام در حال انجام است و مذاکره کننندگان باید در چهارچوب کلی برجام حرکت کنند و قرار نیست فراتر از برجام موضوعی مورد مذاکره قرار گیرد.
علی اکبر کریمی در گفت و گو پارس نیوز اظهار کرد: باید توجه داشت آمریکا به دلیل اینکه با تصمیم خود از برجام خارج شده و طرف مذاکرات 1+4 هست.
وی تاکید کرد: سیاست قطعی و کلی جمهوری اسلامی ایران که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده ؛ بحث انجام تعهدات ایران در برجام منوط به لغو کلی همه تحریم ها و انجام راستی آزمایی دقیق آنها به طور کامل است و در این صورت شاهد بازگشت ایران به تعهدات برجامی خود خواهیم بود .
وی ادامه داد:این مساله به عنوان سیاست قطعی و لایتغیر از سوی ایران اعلام شده و مذاکره کنندگان به هیچ وجه حق ندارند خارج از این چارچوب حرکت کنند.
نماینده مردم اراک و کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شایعاتی که این روزها درباره تمایلات طرف مقابل و به ویژه آمریکائیها شنیده می شود که آنها به طور غیر مستقیم در مذاکرات حضور دارند و دیدگاههای خود را به وسیله کشورهای اروپایی در نشستها مطرح می کنند یا طرح های پیشنهادی ارائه کرده اند که همه این موارد دلالت بر عدم پذیرش لغو کلی و یکپارچه همه تحریم ها بوده و بیشتر به دنبال لغو گام به گام و مرحله ای تحریم ها و همچنین انجام راستی آزمایی به شکل بسیار سریع و در عرض چند ساعت و یا یک روز هستند که این موارد با سیاست های کلی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده و هم از سوی قانون اقدام راهبردی و هسته ای برای مقابله با تحریم ها در مجلس شورای اسلامی مصوب شده، انطباق ندارد بنابراین هر حرکت و توافقی که با چارچوب کلی نظام و قانون مصوب مجلس مغایرت داشته باشد،مردود بوده و قابل پذیرش نخواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که اگر توافقی صورت گیرد آیا باید به تصویب مجلس برسد؛ توضیح داد: به نظر بنده این مساله اگر در چارچوب توافقات برجام انجام شود و به نتیجه برسد، نیازی به تصویب مجلس نخواهد بود زیرا برجام موضوعی است که با همه ایرادات و انتقاداتی که به آن وارد است قبلا به تصویب مجلس وقت رسیده است بنابراین اگر در همان چارچوب و در قالب تمام تعهدات طرفیت در برجام که رییس جمهور و مسئولان دولتی اعلام کردند و وعده دادند که تمام تحریم به صورت همزمان برداشته خواهد شد، مشکلی نخواهد بود زیرا سیاست مجلس نیز مطالبه همین حق است که تمام تحریم ها همزمان برداشته شود و برداشتن تحریم ها با راستی آزمایی از سوی ما اثبات شود.
وی ادامه داد: البته به هر زمانی که برای راستی آزمایی نیاز است، توجه خواهد شد و در نهایت در آن شرایط اگر به تعهدات برجامی ایران بازگردیم نیازی به قانون و مصوبه جدیدی نخواهد بود.
از فرسایشی شدن مذاکرات وین باید جلوگیری شود
کریمی درباره قصد دولت و یا برخی افراد از انجام مذاکرات و نشست های وین برای تاثیرگذاری در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو بیان کرد: یکی از نکاتی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کرده اند و منطق انجام مذاکرات در این شرایط نیز آن را اقتضا می کند؛ بحث جلوگیری از فرسایشی شدن مذاکرات و طولانی کردن آن تا انتخابات است.
وی افزود: به نظر می رسد برخی افراد در داخل کشور و در دولت و همچنین طرف های خارجی به دنبال در برجام علاقمند هستند تا فضای سیاسی کشور تحت تاثیر مذاکرات تا خردادماه قرار گیرد و سایه مذاکرات تا آن زمان بر سر کشور باشد. در این زمینه وعده هایی داده می شود و همچنین شایعاتی شنیده می شود که گشایش های محدودی ممکن است در این شرایط رخ دهد تا این موضوع در صحنه سیاسی کشور و انتخابات اثرگذار باشد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: بر اساس سیاست های جمهوری اسلامی ایران ، مشخص است که مذاکرات باید در یک زمانبندی معین دنبال شود و در صورتی که نتیجه ای عاید نشود،ادامه نشست ها و مذاکرات باید متوقف شود زیرا طولانی و فرسایشی کردن و ادامه دادن آن تا انتخابات قطعا مورد قبول و پذیرش جمهوری اسلامی نخواهد بود .
ارسال نظر