حداقل سکوت کنید
آلودگی هوا تهران و کلانشهرهای ایران بار دیگر سبب شکلگیری موجی از انتقادات و اظهارات مسئولان دولتی و شهری شده است.
آلودگی هوا تهران و کلانشهرهای ایران بار دیگر سبب شکلگیری موجی از انتقادات و اظهارات مسئولان دولتی و شهری شده است.
مصطفی هدایی؛ کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی با بیان اینکه مردم دیگر تاب و تحمل سخنان تکراری را ندارد، اظهار کرد: هر سال در ایام سرد سال و به خاطر عدم بارندگی یا نبود باد شدید، شهرهای بزرگ با پدیده وارونگی و آلودگی شدید رو بهرو میشوند. این پدیده که ناشی از وجود آلودگی مربوط به دود ناشی از سوخت و تولید انرژی است باعث آسیبهای شدید جسمی و روانی برای شهروندان بهویژه پایتخت و شهرهای اطرافش شده است.
وی گفت: مانند بسیاری از مسائل کلان در حوزههای شهری و استانی که سالهاست این معضلات بر زمین مانده و در ایام خاصی از سال مشکلات خود را بیشتر از گذشته نشان میدهند، مسئولان وعده و وعیدها را قطار کرده و عملاً تا سال بعد هیچ اتفاق خاصی نمیافتد. معضل مدیریتی در چنین مسائلی بسیار حادتر از خود مشکلات است.
هدایی با اشاره به موضوع آلودگی هوای تهران عنوان کرد: مردم تهران هزینه ناکارآمدی مدیریتی اصلاحطلبان را میپردازند. هرچند قصد سیاسی کردن موضوع تخصصی را نداریم ولی این جماعت حتی با حیات و زندگی شهروندان نیز برای مقاصد سیاسی معامله میکنند.
این کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: پیش از دولت تدبیر و امید، اظهارات بسیار تندی از سوی مدیران و کارشناسان اصلاحطلب وجود دارد که آلودگی تهران را ناشی از بنزین بیکیفیت و تراکمفروشی توسط شهرداری عنوان میکردند. حتی حسن روحانی در یکی از سخنانش از آسمان فروشی در تهران گفته بود. حال که مدیریت شهری و مدیریت اجرایی بهدست این مدعیان افتاد، چرا وضع بهتر نشد که بدتر هم شد.
هدایی با اشاره به تناقضگویی اصلاحطلبان در مدیریت اجرایی و شهری گفت: امسال سوزاندن مازوت در نیروگاهها بهعنوان یکی از دلایل اصلی آلودگی هوای تهران عنوان شده است. سخنان عیسی کلانتری؛ رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور نمکی بر زخم مردم است. او توصیه کرده که مردم دمای خانه را کاهش دهند و لخت در خانه نگردند!! او همچنین تهدید کرده که یا باید مازوت به ریههای مردم برود یا آنکه برق شهرها قطع شود! این چه نوع مدیریتی است که مردم باید تحمل کنند؟ ، چه کسی به اینها مدرک دانشگاهی و مدیریتی داده که اینگونه با شعور، فهم و اعصاب مردم بازی میکند.
وی یادآور شد: مدیران اصلاحطلب در شورای شهر و شهرداری تهران و در دولت که برای آلودگی هوا کاری از پیش نمیبرند، حداقل کاری که میتوانند بکنند، سکوت است. حداقل سکوت کنید به جای نمک پاشیدن بر روی زخم. دولت حسن روحانی یکی از موانع اصلی در توسعه حمل و نقل عمومی بهویژه مترو در تهران بوده است. اگر سیستم حمل و نقل قطار شهری تهران تکمیل میشد، میلیونهای سفر شهری از روی زمین به زیر زمین انتقال پیدا میکرد و بخش اعظمی از خودروها در پارکینگها باقی میمانند و از مترو استفاده میشد.
هدایی همچنین به قانون مدیریت انرژی و سوخت اشاره کرد و افزود: مجلس شورای اسلامی کمک به شهرداری تهران از سوی دولت را بیش از یک دهه است که تصویب کرده ولی نه در دولت قبل و نه در دولت فعلی هیچ کمکی برای خرید واگنهای مترو به شهرداری تهران نشده است. پروژه رسیدن قطار شهری به شهرهای حومه تهران به خاطر بدعهدی دولت بر زمین مانده است. تصور کنید توسعه مترو به شهرهای اطراف تهران به چه میزان سفرهای بین شهری را با خودرو شخصی کاهش خواهد داد و علاوه بر رفاه حال شهروندان، از آلودگی هوا نیز کاسته میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی در پایان تصریح کرد: حل معضل آلودگی هوا نیازمند اراده قوی و مدیریت جهادی است. بخشهای مختلف باید با یکدیگر همکاری کنند و مجلس شورای اسلامی باید در قانونی این همکاری را به الزام تبدیل کند. موتور سیکلت های کاربراتوری، خودروهای بیکیفیت، سوخت نامرغوب، کارخانههای مولد آلودگی در داخل و اطراف شهرهای بزرگ، سیستم ناقص حمل و نقل شهری و دهها دلیل ریز و درشت دیگر زنجیرهای را تشکیل دادهاند که خروجی آن آلودگی کشنده هواست. مسئولان به جای سخن گفتن و وعده دادن، بهتر است اقدام عملی انجام دهند و در زمان اجرایی شدن وعدهها، دهان به سخن گفتن باز کنند.
ارسال نظر