به گزارش پارس به نقل از کیهان، در نامه اعضای کمیته روابط خارجی کنگره با زیر سوال بردن انتخابات ایران و رد صلاحیت برخی نامزدها آمده است: مردم ایران اخیرا به حسن روحانی که میانه روترین کاندیداها شناخته می شد رأی دادند… متأسفانه نتیجه انتخابات ایران هیچ نشانه ای مبنی بر بازگشت این کشور از راه دستیابی به توانایی هسته ای نظامی [؟ ! ] از خود نشان نداده است. روحانی زمانیکه برنامه غیرقانونی این کشور در حال انجام بود به عنوان مذاکره کننده هسته ای فعالیت داشت و اکنون هم حمایت خود از بلندپروازی های هسته ای ایران را در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود نشان داد. در واقع، هیچ نشانه ای از میانه روی در سیاست های هسته ای روحانی وجود ندارد.

بعلاوه، تصمیمات در زمینه هسته ای و سیاست خارجی به طور کلی در دستان آیت الله خامنه ای، رهبر عالی ایران است.


براساس گزارش اخیر آژانس، ایران در حال سرعت بخشیدن به تلاش های هسته ای خود است.
اعضای کنگره می افزایند: هدف دیپلماتیک ما باید دستیابی به حل و فصل این ماجرا از راه مذاکره ای که در آن ایران با تعطیلی برنامه هسته ای خود موافقت می کند، باشد که برای محقق شدن آن، ایران با فشار تشدید شده ای مواجه شود. این به معنای اجرای تحریم های فعلی در دولت شما و گام های قانونی برای بستن راه های گریز و گستردن حیطه آن است. ما به عنوان اعضای کمیته سیاست خارجی از اعمال تحریم های جدید متشکریم و از شما مصرانه می خواهیم که فشارها را در روزهای آتی افزایش دهید.


برخلاف ادعای نویسندگان - که از هر دو حزب حاکم هستند- این نامه، ۱۶ نهاد اطلاعاتی آمریکا بارها از سال ۲۰۰۷ تا امروز در گزارش های خود تصریح کرده اند که برنامه هسته ای ایران جهت گیری نظامی ندارد.


بسیاری از محافل مطبوعاتی در اروپا و آمریکا، اقدام اخیر کاخ سفید در تشدید تحریم ها و همچنین نامه اخیر اعضای کنگره را حاکی از اصرار تندروهای دو جناح حاکم در آمریکا و لابی صهیونیستی برای مسدود کردن راه دیپلماسی با ایران و شاهدی بر مدعای جمهوری اسلامی می دانند که آمریکا مایل به حل مسئله نیست و تنها بهانه جویی و زورگویی می کند.


نشریه دیپلمات در این زمینه معتقد است: اقدام کنگره و دولت آمریکا، موجب شکاف بیشتر میان آمریکا و متحدان اروپایی در ۱+۵ خواهد شد، ضمن اینکه روابط آمریکا با روسیه و چین نیز به سردی گرائیده است. پیروزی حسن روحانی می تواند به تعمیق این شکاف کمک کند.