به گزارش پارس به نقل از افکارنیوز، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری امشب پس از بخش خبری ۲۱ با مردم به صورت زنده سخن خواهد گفت.

وی در این برنامه گزارشی از عمکلرد ۸ ساله دولت خود در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به مردم ارائه خواهد کرد.

به همین بهانه، گزارشی از مهم ترین محورهای سخنان رئیس جمهوری در ۳ برنامه تلویزیونی وی که در سال گذشته با مردم داشته، آورده شده است که مشروح آن شامل مطالب زیر است:

* اولین گفتگوی زنده رئیس جمهور

محمود احمدی نژاد در اولین گفتگو زنده تلویزیونی خود در سال ۹۱ که در ۱۴ شهریور برگزار شد، با تاکید بر این که مدیران باید در طراز ملت ایران بیاندیشند و به آرمان های ملت باور داشته باشند، تصریح کرد: ملت ایران به دنبال عدالت است و در این مسیر هر کس به نسبتی که به دنبال قدرت باشد به ملت ضرر خواهد رساند.

وی با بیان این که باید به مردم احترام گذاشته و عظمت و کرامت ملت را در ادبیات و تعامل با آنان و استفاده از اختیارات مردم به رسمیت بشناسیم، ادامه داد: مردم صاحبان اصلی حکومت هستند و نباید مسوولان وارد باندبازی و دعواهای اینگونه شوند و حد و مرزی هم برای آن نشناسند.

رییس جمهور با بیان اینکه متاسفانه عده ای در یکسال اخیر حد و مرزها را در مواجهه با دولت رعایت نکردند و ما به حرمت ملت سکوت کردیم، چراکه خود را نوکر مردم می دانیم، خطاب به این عده تصریح کرد: چرا به ملت توهین کرده و می خواهید به زور القاء کنید که مردم انتخابی اشتباه کرده اند و در این مسیر مدام توهین کرده و تهمت زدید؟ اگر می خواهید رییس جمهور شوید سال بعد خود را معرفی کنید و ملت بعد از بررسی ها انتخاب می کنند؛ اینگونه رفتارها از هر ناحیه و تحت هر عنوان و لباسی که صادر شود متعلق به جمهوری اسلامی و ملت ایران نیست.

احمدی نژاد در بخش دیگری از این گفتگو به برخی از مشکلات اقتصادی بوجود آمده در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: قسمتی از مشکلات اقتصادی ایجاد شده ناشی از فشار دشمن بود؛ البته باندهایی نیز در داخل آمدند و فقط برای اهداف سیاسی و اقتصادی بازار را دچار مشکل کردند و بعد دولت را مورد هجمه قرار می دهند؛ البته مشخص است که این افراد چه کسانی هستند. البته در این یک سال و نیم اخیر دولت دستش بسته بود، اما بالاخره دستش باز می شود و این افراد را شناسایی کرده و جلوی آنها را می گیرد و به ملت معرفی می کند.

وی افزود: دولت در حال مدیریت شوک هایی که به بازار ارز و سکه وارد شده، است.

رییس جمهور در مورد التهاب ایجاد شده در بازار ارز و برخی انتقادها نسبت به راه اندازی بورس ارز گفت: اقتصاد ایران اقتصاد قدرتمندی بوده و در حال حاضر مهمترین کاری که باید انجام شود، از بین بردن التهاب است.

احمدی نژاد با بیان اینکه سال گذشته در کشور ۶۰ میلیارد دلار واردات و ۵۳ میلیارد دلار صادرات داشتیم، ادامه داد: عده ای به واسطه التهاب ایجاد شده ارز گرفته و انبار کرده اند؛ البته تعداد این افراد کم است ولی بالاخره اثر می گذارد و موجب بروز تقاضای کاذب در بازار می شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مطرح شدن شایعه رسیدن قیمت دلار به مرز ۳ هزار تومان اظهار داشت: این موضوع نیز در ادامه همان جنگ روانی است؛ هرچند فروش نفت در حال حاضر با مشکلاتی روبه رو است، اما شرایط این طور نیست که عده ای دارند به مردم تحمیل می کنند.

رئیس دولت در پاسخ به این سوال که با توجه به حجم درآمد ارزی کشور و از آن مهم تر حجم اقتصاد کشور نباید نوسانات قیمت ارز اینگونه روی قیمت کالاها تاثیر بگذارد، تصریح کرد: سال گذشته فشارهای زیادی به دولت وارد آوردند که کشاورزی کشور از بین رفت و واردات کشاورزی زیاد شده است تا از ورود خوراک دام ممانعت شد.

رییس جمهور ادامه داد: سر و صداهایی به پا کردند و ۵-۶ ماه واردات این دست کالاها با وقفه مواجه شد و حتی بعضی واردکنندگان اصلی به خاطر فشارهایی که به آنها وارد شد، از ادامه کار منصرف شدند؛ احضاریه هایی صادر شد و فشارهای زیادی وارد شد که همه اینها موثر هستند.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: یکی دیگر از سیاست های ما این است که معوقات بانکی باید برگردد. بسیاری از صنایع که به بانک بدهکار هستند، املاک و اموال و سهامی دارند که با آزاد کردن آنها می توانند معوقات بانکی را پس بدهند، یا برخی از بانک ها از بانک مرکزی اضافه برداشت کردند، که به آنها گفته شد اگر این پول ها برای صنعت هزینه شده است، مشکلی نیست اما اگر به عده ای واگذار شده تا ارز و سکه بخرند، این کار غلطی است و باید این منابع به هر طریق به بانک بازگردد. این یک کار زیربنایی و اصلاحی اساسی و ساختاری است که دولت در حال اجرای آن می باشد.

احمدی نژاد اضافه کرد: به نظر من این شیوه بانکداری حتما برای اقتصاد کشور مضر است و البته این ربطی به عملکرد مسئولان بانکی ندارد و سیستم مشکل دارد؛ هر کار کنیم، سود ثابت ربا است و این مسئله توجیه بردار هم نیست. امروز تعداد زیادی بانک خصوصی درست شده که از این طریق در مدت یکسال سرمایه های خود را سه برابر می کنند و این روش غلط بوده و باید متوقف شود.

وی درباره رشد نرخ تورم نیز گفت: البته رشد تورم کاهشی است و انشاالله در حال بازگشتن به شرایط قبلی هستیم و تا پایان سال به شرایط گذشته باز می گردیم. مسئله اصلی این است که به بهانه نرخ تورم بالا، سود بانکی را بالا بردن کار اشتباهی است. سال گذشته وقتی توانستیم نرخ تورم را به ۱۲.۴ درصد برسانیم از بانک ها خواستیم که در مقابل سود بانکی را پایین بیاورند که نپذیرفتند. متاسفانه اجماعی در فعالین حوزه پولی وجود دارد که می خواهند نرخ سود بانکی بالا باشد، چرا نفع آنها در تداوم این شرایط است و برخی را نیز فریب داده اند تا از آنها حمایت کنند.

رئیس دولت با بیان اینکه جلسات اصلاح نظام بانکی هر هفته ادامه دارد، افزود: با افزایش سود بانکی به شدت مخالفم و به نظرم این روش کاملا غلط و به زیان کشور است، کسانی که از این ایده دفاع می کردند مدعی بودند به واسطه آن پولهای سرگردان را از بازار جمع می کنند تا به طرف بازار ارز نرود، اما دیدیم که این پولها متمرکز شد و یکجا به بازار ارز وارد شد و وضع را بدتر کرد.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانه ها چه زمانی اجرا می شود؟ اظهار کرد: هدفمند کردن یارانه ها یک قانون است که باید اجرا شود، ولی وقتی که یک قانون که در مورد آن برنامه ریزی کرده ایم، دائم تغییر کند و از جای دیگری مدیریت شود، این باعث مشکل در مسیر اجرا می شود.

احمدی نژاد خاطرنشان کرد: مسائل دیگری در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها دخیل شد. قانونی که به دولت سپرده شده بود تا در مدت پنج سال اجرا شود، اما هر سال آن را تغییر دادند و حتی در طول سال بارها آن را تغییر دادند که خوب به این ترتیب نمی شود، کار کرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه گفته می شود در جریان اجرای قانون هدفمندی کمکی به بخش تولید صورت نگرفته است، تصریح کرد: کمکی که دولت به بخش تولید کرد، خیلی زیاد است، منتها این از همان دخالت های وسط کار است. می آیند می گویند پول نقد کمک کنید که این را قبول نداریم چرا که وقتی پول جایی انباشته شود، فسادآور است. دولت به جای آن قیمت های تبعیضی وضع کرد، تعرفه های واردات را بسته به نوع تولید اصلاح کرد، وام ارزان قیمت داد، یارانه سود تسهیلات داد و اینها کمک است. البته ادعا نمی کنم به اندازه ای که درخواست بوده است، دولت کمک کرده است اما کمک های دولت به بخش تولید زیاد بوده است.

رئیس قوه مجریه خاطرنشان کرد: سال گذشته ۵۳ میلیارد دلار صادرات داشتیم که ۴۳ میلیارد دلار آن صادرات غیرنفتی بوده است و ۱۰ میلیارد دلار آن هم از فروش میعانات بوده است. ما از هفت میلیارد دلار صادرات غیر نفتی به ۴۳ میلیارد رسیده ایم و این یعنی مردم تولید کرده اند که صادرات صورت گرفته است.

* دومین گفتگوی زنده رئیس جمهور با مردم در سوم دیماه ۹۱

محمود احمدی نژاد شنبه شب سوم دی ماه ۹۱ در دومین گفتگوی زنده تلویزیونی خود با مردم که از شبکه اول سیما پخش شد، در پاسخ به این سوال که هدفمندی یارانه ها چقدر از اهداف پیش بینی شده را محقق کرده؟ با بیان اینکه اقتصاد کشورمان دچار بیماری های مزمن است، گفت: دولت با مطالعات گسترده و جمع بندی نظرات همه کارشناسان کشور هفت طرح تحول اقتصادی را طراحی کرده و هدفمندی یارانه ها را کلید زد و از ابتدا به دنبال این بود که هدفمندی یارانه ها را یکجا اجرا کند، منتها بنا به دلایلی بخشی از طرح اجرایی شد و طبیعی است که نمی توان انتظار داشت که همه اهداف پیش بینی شده با اجرای بخشی از طرح تحقق یابد اما در کل می توان گفت که دستاوردهای خوبی برای کشورمان داشته است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها اهداف پیش بینی شده برای تولید، نهادینه و رشد پیدا کرد، اظهارداشت: رشد اقتصادی کشورمان در سال ۹۰، نسبت به سال ۸۹،۵. ۲ درصد شد و این در حالی است که عده زیادی پیش بینی می کردند که رشد تولید حداقل برای حدود ۳-۲ سال اول اجرای طرح، منفی خواهد شد و رشد ۵.۲ نشان می دهد که ظرفیت کشور و ملت بالاست و اگر اصلاحات اساسی انجام شود با آن همراهی می کنند.

احمدی نژاد خاطرنشان کرد: با اجرای هدفمندی تولیدات پایه کشور به طور کلی رشد کرده است که در ۴۵ کالای اساسی، در ۲۴ کالا شاهد رشد یک تا ۹۲ درصدی و در۲۰ مورد از یک تا ۲۱ درصد کاهش وجود داشته که دلایل مختلفی دارد که یک علت آن افزایش قیمت انرژی است و در یک مورد هم تغییری ایجاد نشده و در کل می توان گفت که در بخش تولید، طرح هدفمندی یارانه ها موفق بوده است.

وی هدف دوم اجرای طرح هدفمندی یارانه ها را کنترل مصرف انرژی دانست و گفت: مصرف انرژی در کشور به طور سرکش و بدون مهار در حال افزایش بود، چنانکه اگر منحنی رشد قبل از اجرای این طرح ادامه می یافت، متوسط مصرف امروز بنزین کشور به ۱۳۵ میلیون لیتر در روز می رسید، در حالی که در حال حاضر مصرف بنزین کشور روزانه ۶۲.۵ میلیون لیتر است و در آن شرایط مجبور بودیم ۲۰ میلیارد دلار بنزین وارد کنیم که با اجرای این طرح یک مهار و کنترل مصرف در کشور اتفاق افتاد.

رییس قوه مجریه هدف سوم از اجرای هدفمندسازی یارانه ها را اجرای عدالت دانست و گفت: تمام کسانی که با روش های گوناگون درآمد و هزینه دهک های مختلف را بررسی کرده اند در سال ۹۰، قدرت خرید هفت دهک، بالا رفته و البته در شهری و روستایی نیز این وضع متفاوت است، و در روستایی اوضاع بسیار بهتر است.

رئیس دولت افزود: ضریب جینی در سال ۸۹،۴۱ صدم و در سال ۹۰،۳۱ صدم شده که این یک جهش است و در شهری ۳۸ صدم به ۳۵.۶ صدم شده و در روستایی ۳۸ صدم به ۳۴ صدم رسیده است و به رغم تحولات سنگین و تغییراتی که در اثر نرخ ارز بوجود آمد هنوز این وضع برقرار است.

احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره تأثیر اجرای هدفمندسازی یارانه ها بر نرخ تورم، اظهار داشت: تورم موضوعی ساختاری است و در ۴۰ الی ۵۰ سال اخیر، همیشه تورم وجود داشته است و در فواصل ۵ سال به طور متوسط یکسان بوده است. در اول دیماه سال ۸۹، تورم ۱۲.۸ دهم درصد بود و در دی ماه ۹۰ به ۲۰.۹ رسید؛ یعنی ۸.۱ دهم درصد اضافه شده است؛ در دی ماه همچنین تورم نقطه به نقطه با متوسط سالیانه یکسان شده است که معنای اقتصادی آن این است که هر چقدر پتانسیل تورم زایی در طرح بوده، تخلیه شده است، ضمن اینکه در این فاصله شاهد افزایش قیمت های جهانی هم بوده ایم.

وی با اشاره به تبعات منفی وابستگی تجارت خارجی به ارز دولتی، خاطر نشان کرد: بدخواهان به دنبال آن بودند تا در اقتصاد کشور از هم گسیختگی در سیستم پولی و مالی ایجاد شود اما با تلاش دولت پس از فشار اولیه و اعمال تحریم ها، شرایط کنترل شده و دولت طرح هایی آماده کرده که ارزی که به بودجه دولت واریز می شود و تجار به آن وابسته هستند را حذف کند. مطمئناً از شرایط فعلی عبور خواهیم کرد و با اجرای طرح های جدید اجازه نخواهیم داد، تحریم به عنوان اهرمی برای فشار به ملت ایران در دست دشمنان باقی بماند.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که با توجه به نقش ساختار اقتصادی و تولید کشور در ایجاد تورم دو رقمی چه چشم اندازی برای اصلاح این شرایط و رسیدن به تورم تک رقمی وجود دارد؟ گفت: دولت هفت طرح برای اصلاح شبکه اقتصادی کشور آماده کرده است.

احمدی نژاد اضافه کرد: وابستگی به ارز و سیستم بانکی ناکارآمد دو عامل عمده افزایش نرخ ارز هستند که دولت برای این موضوع طرح اصلاح سیستم بانکی را آماده کرده است.

رئیس دولت تصریح کرد: متأسفانه با تصمیم گیری های خارج از اراده دولت، معوقات بانکی برخلاف برنامه دولت برای کاهش معوقات بانکی، افزایش یافته و تثبیت شد و روند منفی معوقات بانکی به روندی مثبت تبدیل گردید.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه روند اصلاح ساختار تولید کشور شروع شده است، افزود: اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، تلنگری اساسی به بخش تولید بود و خیلی ها را به صورت جدی به فکر اصلاح روش های تولید انداخت که این یک اصلاح ساختاری و اساسی در بخش تولید است و این یک تغییر مبارک است که در کشورهای دیگر در یک بازه زمانی ۱۵ تا ۲۰ ساله اجرا شده است اما برخی ها انتظار داشتند در ایران با اجرای ۳۰ درصد قانون، در همان سال اول این تغییرات به طور کامل اعمال شود.

وی با انتقاد از افق کوتاه مدت قوانین در کشور تصریح کرد: از سه ماهه پایانی سال ۸۹ که اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها آغاز شده است تا به حال این قانون ۱۱ بار اصلاح شده است که البته دولت نیز با هیچ یک از این اصلاحات موافق نبود چرا که معتقد است یک قانون باید ابتدا به طور کامل اجرا شود تا ضعف های آن آشکار شده و سپس اصلاح شود.

رییس جمهور با تأکید بر اینکه اقتصاد باید از یکجا و به صورت متمرکز مدیریت شود، تصریح کرد: دولت هیچ تعصبی نسبت به اینکه چه کسی باید اقتصاد را مدیریت کند، ندارد و حرف ما صرفاً این است که اقتصاد باید از یکجا اداره شود.

رئیس قوه مجریه همچنین اظهار داشت: قانون نباید آنقدر در جزئیات و امور اجرایی ریز شود که دست مجری برای اجرای آن بسته باشد؛ قانون باید منعطف باشد.

احمدی نژاد تصریح کرد: ناظر نیز نباید به بهانه نظارت در امور اجرا دخالت کند بلکه باید اجرای قانون را با اسناد بالا دستی ارزیابی کند و هر روز با دخالت در کار مجری به او امر و نهی نکند که چه بکن و چه نکن.

دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه قانونی که هر روز تغییر کند را نمی توان نام قانون به آن گذاشت، خاطر نشان کرد: مدیریت اقتصاد نیز باید متمرکز باشد در حالی که امروز متأسفانه حیطه اختیارات و مسئولیت ها در عرصه مدیریت مشخص نیست.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص قرار داشتن ۶۰ درصد از معوقات بانکی در دست ۳۰۰ نفر، با تأکید بر اینکه دولت اعتقادی به معوقه کردن تسهیلات بانکی ندارد، گفت: دولت با تولیدکنندگانی که برای تولید، سرمایه گذاری کردند ولی به دلیل برخی مشکلات نمی توانند تسهیلات را برگردانند، همراهی می کند اما افرادی هستند که وام کلان گرفتند و کالایی را خریداری کرده و آن را در بازار به فروش رساندند اما تسهیلات خود را پس نمی دهند و باید این تسهیلات را برگردانند که متأسفانه بخش عمده ای از معوقات در همین زمینه است.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت امسال سرعت بازگرداندن معوقات بانکی را بالا برد، افزود: تمام این افراد را در جدولی فهرست کردیم و رسیدگی به آنها را آغاز کردیم اما یکباره سروصدا و فشار وارد شد و آنها نیز پس زدند. متاسفانه برخی با توجه به اطلاعات غلطی که به آنها می رسد، حرف هایی می زنند که فکر می کنند به نفع تولید است درحالی که این به ضرر تولید است.

رییس دولت با تأکید بر اینکه اقتصاد باید از یک نقطه مدیریت شود، خاطر نشان کرد: در کشور نباید سرمایه راکد وجود داشته باشد، بلکه باید سرمایه نقد باشد و دائماً در چرخه تولید بچرخد و اگر این چرخه صورت نگیرد، به تولیدکننده نخواهد رسید.

رییس قوه مجریه به عوامل موثر در ایجاد مشکلات اقتصادی در کشور اشاره کرد و افزود: عامل تحریم، وجود شبکه های دلالی که با هم هماهنگ هم بودند و در قضیه ارز با هم عمل کردند و همچنین فضای عمومی اقتصاد کشور، از مواردی است که باعث به وجود آمدن مشکل در حوزه اقتصاد می شود.

احمدی نژاد گفت: دولت پیگیر مساله مربوط به شبکه دلالان در قضیه ارز است و قوه قضاییه هم در این رابطه ورود کرده است و تا حدودی هم این قضیه مهار شده است.

وی گفت: وقتی شوک قیمتی به کالایی وارد می شود همه باید در پی آرام کردن فضا باشیم نه اینکه فضا را امنیتی کنیم. البته کسی که به ملت خیانت می کند باید در حد تخلفش با آن فرد برخورد شود. تخلف اداری را نباید کیفری کرد و مثلاً بگوییم که اختلاس شده است.

رئیس دولت تصریح کرد: فضای اقتصاد را نباید امنیتی کرد، فضای اقتصاد، اقتصادی است.

رئیس جمهور افزود: آنچه در سال گذشته در شرایط تحریم اتفاق افتاد، چیز خوبی نبود، که اینها بر روی قیمت ها تأثیر داشت. البته طرح این مسایل به معنای کمرنگ کردن خباثت دشمن نیست چرا که دشمنان در مسئله ارز و نفت فشار وارد می کنند و باید به این مسائل توجه کرد.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه هنوز مشخص نشده که فضای بوجود آمده در بازار ارز به طور حقیقی چه ارتباطی به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها داشته، تصریح کرد: برخی می گویند هدفمندی یارانه ها موجب افزایش نقدینگی و به دنبال آن موجب افزایش قیمت ارز شده است که این تصوری اشتباه است؛ چرا که سال ۸۹ نقدینگی کشور حدود ۲۵ درصد بوده که این موضوع در سال ۹۰ به حدود ۱۹ درصد کاهش داشته است؛ هنگامی که نقدینگی کاهش یافته چگونه می تواند قیمت ارز را بالا ببرد؟

وی با بیان اینکه اگر ارزی که دولت ارائه کرده، در بازار عرضه نشود موجب افزایش قیمت خواهد شد، تصریح کرد: عدم عرضه ارز در بازار تورم انتظاری را شکل خواهد داد که البته عده ای در ماه های اخیر این کار را کردند و شبکه ای دائماً در بازار، انتظار تورمی را تلقین و ایجاد کرد و موجب افزایش قیمت ارز شد.

رئیس دولت گفت: اگر عده ای ارز را گرفته و آن را بلوکه کرده و به دنبال بالا بردن قیمت ها باشند نیز موجب افزایش قیمت ارز خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: تضمین می کنیم که اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه ها به درستی صورت خواهد گرفت به شرطی که اجازه دهند تا این کار با مدیریتی واحد در کشور اعمال شود چرا که هنگامی که چند مدیریت وجود دارد، اشکال کار مشخص نشده و همه یکدیگر را متهم می کنند.

رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه پس از بروز محدودیت ها در عرصه تأمین ارز کالاهای وارداتی مجموع کالاهایی که به کشور وارد می شوند در ده دسته اولویت بندی شدند، گفت: اولویت اول مواد غذایی و اولویت دوم دارو و تجهیزات پزشکی است و از دسته سوم تا دهم دیگر اولویتی مطرح نیست.

احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت سه طرح مهم دولت برای اجرای عدالت یعنی مسکن مهر، سهام عدالت و مهر ماندگار با توجه به فرصت باقیمانده تا پایان دولت، اظهار داشت: سهام عدالت برای واگذاری به ۶ دهک یعنی ۴۵ میلیون نفر برنامه ریزی شده بود که در حال حاضر تعداد افرادی که سهام عدالت دریافت کرده اند از ۴۰ میلیون نفر گذشته است.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اجرای مسکن مهر با روند خوبی ادامه دارد و با توجه به هدف گذاری برای اتمام اجرای این طرح در سال ۹۲ تا به حال طبق برنامه پیش رفته و مشکلی نداریم.

وی گفت: برای اتمام طرح های مهر ماندگار که بیش از ۹۰۰ پروژه عمرانی بزرگ در سرتاسر کشور را شامل می شود، دولت تمام امکاناتش را بسیج کرده و با رفع مشکلات جزئی که در مسیر اجرای این طرح ها پیش آمده بود به سرعت در حال تکمیل این پروژه ها است.

* سومین گفتگوی زنده رئیس جمهور با مردم در ۱۶ اسفند ۹۱

محمود احمدی نژاد، شامگاه (شنبه) ۱۶ اسفنماه سال ۹۱، در گفتگوی تلویزیونی با مردم، در پاسخ به پرسشی درباره علت تأخیر در ارائه لایحه بودجه ۹۲ به مجلس گفت: امسال شرایط خاصی را تجربه کردیم، بودجه هم سند بسیار مهمی است و برنامه یک ساله و تمام دخل و خرج های دولت در طول سال و کارهایی که باید انجام شود در تمام ابعاد علمی و فرهنگی و اجتماعی در آن لحاظ می شود.

وی اضافه کرد: بودجه کشورمان تا حد زیادی تحت تأثیر درآمدهای نفتی است و وقتی درآمدهای نفتی و قیمت ارز دچار نوسان می شود، به طور طبیعی، بودجه تحت تأثیر قرار می گیرد و لازم بود که ارزیابی بسیار دقیقی از شرایط محیطی داشته باشیم و عملکرد بودجه و تحولات بین المللی و سیاست های کل کشور و برنامه های سازندگی را مدنظر قرار دهیم و بودجه ای ببندیم که سرعت رشد اقتصادی را حفظ و نواقصی را که در سال جاری به وجود آمد، جبران کند و قابلیت اجرایی تری داشته باشد.

احمدی نژاد درباره اینکه کمبود درآمدهای ناشی از کاهش صادرات نفت چگونه جبران می شود؟ اظهار داشت: بخشی از آن از راه کنترل هزینه های مصرفی دولت و بخش دیگر بر اساس افزایش درآمدهای دیگر جبران خواهد شد.

وی گفت: وقتی سطح قیمت ها بالا می رود درآمد دولت از مالیات به همان نسبت بالا می رود و از این طریق بخشی از کمبود درآمدها جبران می شود. ابتکار عمل هایی هم در بودجه سال ۹۲ داشتیم.

رییس جمهور گفت: سرمایه گذاری عمرانی پیش بینی شده در بودجه ۹۲ اندکی کمتر از رقم ۳۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی سال ۹۱ و برابر با ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.
رییس دولت با اشاره به اینکه مجموع سرمایه گذاری دولت و شرکت های دولتی در بودجه ۹۲ بیش از ۱۴۵ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است، تصریح کرد: معتقدم این رقم به رشد تولید کمک می کند.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که چه مکانیزیم هایی برای خنثی کردن تحریم ها در بودجه پیش بینی کرده اید؟ تصریح کرد: کمترین درآمد ممکن و بدترین گزینه را انتخاب کرده و بنا را بر این گذاشتیم که با این شرایط کشور اداره شود. همچنین در خود بودجه مکانیزم هایی طراحی شده که اگر درآمد بالاتر رفت، در سرمایه گذاری ها توزیع شود و اگر پایین تر آمد جاهایی بودجه کم شود که به سرمایه گذاری آسیب نزند.

رییس جمهور با اشاره به اینکه در بودجه سال ۹۲، دو هزار میلیارد تومان برای طرح پزشک خانواده اختصاص یافته که مستقیما پرداخت مردم در هزینه های درمانی را کاهش می دهد، ادامه داد: مکانیزم پزشک خانواده به این ترتیب است که مردم تحت نظر پزشک عمومی قرار می گیرند و دولت منابع را به حساب مردم و در اختیار پزشک خانواده قرار می دهد.

احمدی نژاد همچنین از اختصاص ۲۷۶۰ میلیارد تومان برای یارانه و ارز واردات دارو و تجهیزات تخصصی خبر داد و اظهار داشت: در بودجه ۹۲ همچنین برای بیماران صعب العلاج منابعی در نظر گرفته شده است و مجموعه این رقم ها یک مقداری فشارها را از دوش مردم بر می دارد.

وی با بیان اینکه یارانه کالاهای اساسی و نان مقداری در بودجه سال۹۲ بالاتر برده شده و به رقم ۱۱۳۵ میلیارد تومان رسیده است، تصریح کرد: برای حمایت از برنامه های جمعیت و حفظ و رشد جمعیت، ۱۵۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده که به خانواده ها برمی گردد.

رییس جمهور با اشاره به افزایش پیش بینی شده برای حقوق کارمندان و بازنشستگان خاطرنشان کرد: امسال نرخ افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان ۱۳ و نیم درصد بود که سال ۹۲، نرخ افزایش حقوق ۲۰ درصد خواهد شد. البته طرح هدفمندی یارانه ها کمک خیلی خوبی در تعادل بخشیدن به قدرت خرید مردم است.

رییس دولت با تاکید بر اینکه جهت گیری اصلی دولت در لایحه بودجه عدالت است و ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای تعادل یعنی برای مناطق محروم پیش بینی شده است، اضافه کرد: سهم بودجه عمرانی استانی به طور چشمگیری، یعنی نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش داده شده است.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که اگر قرار بود امروز اجرای فاز اول هدفمندی را آغاز کنید، چه کارهایی را در این مدت اجرا می کردید و چه کارهایی را اجرا نمی کردید؟ تصریح کرد: اگر الان دو سال و نیم قبل بود، حتما می گفتم و پافشاری می کردم که ۱۰۰ درصد این قانون اجرا شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی با تاکید بر اینکه امسال نرخ بیکاری جهش پیدا نکرده و تنها شامل نوساناتی شده که در گذشته نیز بوده است، تاکید کرد: با توجه به شرایطی که پشت سر گذاشته ایم انتظار این بود که نوسان های شدیدی در این بخش داشته باشیم، اما چنین نبود. دولت در کنار مردم حضور دارد و از تولید و خدمات پشتیبانی می کند.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه بخش مهمی از شرکت های دولتی واگذار شده و دولت سبک تر شده است، در خصوص استخدام ۱۵۰۰ نفر در نهاد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: استخدام هزار و پانصد نفر در نهاد ریاست جمهوری طبق قانون جزء اختیارات شخص رییس جمهور است و رییس جمهور می تواند کارمندان نهاد را خودش انتخاب کند، این نیاز به مصوبه دولت هم نداشت، البته من واقعا از آن مصوبه اطلاع نداشتم، با این حال زیر مصوبه ای که آمد نوشتم برای این هم آزمون برگزار شود.

وی تاکید کرد: در خصوص استخدام جوانان عزیز توصیه و تاکید کرده ام که آزمون عادلانه، استانی و جداگانه برگزار شود و به گزینش هم سفارش کردم بی جهت سخت نگیرد تا حق کسی پایمال نشود. جوانان ما قریب به اتفاق شایسته اند و اگر هم ضعفی هست، باید تذکر بدهیم و کمک کنیم تا ضعف خود را جبران کنند نه اینکه او را از فرصتی که باید در اختیار او قرار بگیرد، محروم کنیم، این خیلی شفاف است، وزارتخانه ها، مشخص و نیازهایشان شهر به شهر، معلوم است و اینکه چه تخصص هایی لازم داریم، هم معلوم است.

رئیس دولت در خصوص نوسانات قیمت خودرو گفت: خودروسازان در دولت خواستار منابع شدند و ۷ ماه پیش تصمیم کلی گرفته شد که غیر از کالاهای اساسی مبنای سایر کالاها ارز مبادله ای باشد.

احمدی نژاد با بیان اینکه این مورد، تفاهم شد و خودروسازان باید رعایت کنند، گفت: خودروسازان باید کیفیت تولیدشان را بالا ببرند چرا که امروز قطعه ساز و کالاهای مربوط به تولید خودرو در کشور وجود دارد و خوشبختانه خودروسازان هم پولدار هستند.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: صنعت خودرو حالت انحصاری گرفته است و به این نتیجه دارم می رسم که کنترل واردات خودرو را از وزارت صنعت، معدن و تجارت بگیریم چون وقتی این انحصار را به وزارتخانه مذکور دادیم آنها در مقابل واردات مانع تراشی کردند و در این شرایط، کارخانه های داخلی هم دارند در حق مردم احجاف می کنند.

وی گفت: چه طور ممکن است خودروسازان یک خودرویی مثل پراید را ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان بفروشند و باز بگوید که ضرر می کنیم؟ مگر پراید چقدر ارز بری دارد؟ خودرو پراید ۸ و نیم میلیون تومان بوده است مگر چقدر گران شده؛ از کجا؟ چطور؟ این اقدام خودروسازان بد است و امیدوارم خودشان اصلاح کنند.

رییس جمهور تاکید کرد: خودروسازان موظف هستند خودشان قیمت بازار را به قیمت واقعی برسانند؛ دلال بازی هم معنا ندارد.

رییس دولت با تاکید بر اینکه خودروسازان باید به فکر مردم باشند، تصریح کرد: نباید این حس در خودروساز به وجود بیاید که از حمایت دولت، نوعی سوء استفاده شود.