احمدینژاد: در سیاست باقی میمانم
رئیسجمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره آینده کاری خود در ایران پس از پایان دوره ریاست جمهوری گفت: ممکن است انسانی تاجر و سرمایهدار خوبی باشد اما در سیاست نیز فعالیت داشته باشد و من میتوانم در حوزه سیاسی فعال بمانم و البته در دانشگاه نیز تدریس کنم و اگر زنده باشیم در خدمت شما خواهم بود.
به گزارش پارس به نقل از افکارنیوز؛ محمود احمدی نژاد رئیس جمهور اسلامی ایران در جمع نخبگان روسیه با اشاره به اینکه ما باید دنیای بهتری را با مشارکت یکدیگر در جهان امروز بسازیم و این دنیا باید سرشار از زیبایی، دوستی و عدالت باشد اظهار داشت: دنیایی که تمام حقوق ملت ها در آن رعایت شود نیازمند مشارکت همگانی است و اراده ها نیز باید هم افزا شود تا همه مشکلات بر اساس دوستی و عدالت حل و فصل شود.
احمدی نژاد افزود: تمام عواملی که سبب امتیازی برای عده ای خاص می شود باید برداشته شده و هیچ راهی جز برقراری عدالت نیز برای چنین دنیایی وجود ندارد.
رئیس جمهور ادامه داد: اندیشه ها هم اکنون در حال جهانی شدن هستند و ارتباطات جهانی به انسان ها و رابطه بین آنها کمک کرده است و من معتقدم که اتفاق بزرگی در پیش روی بشریت وجود دارد.
وی در پاسخ به سخن یکی از نخبگان روس درباره بحث مهدویت گفت: ما راهی جز تحلیل های واقع گرایانه نداریم و البته به طور طبیعی ملت های ایران و روسیه با همدیگر متحد هستند؛ فاصله بین ما به نفع دشمنان است.
احمدی نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه فرهنگ انتظار مهمترین نگاه برای طراحی های کلان و آرمانی است تصریح کرد: اگر امید و رسیدن به آینده بهتر نباشد هیچ کس انگیزه زندگی ندارد؛ چه کسی می تواند پاکی و عدالت کامل را در جهان حاکم کند. خدا انسان ها را خلق کرده است و نمی تواند به این نیاز انسان ها پاسخ ندهد. خداوند به این نیاز انسان ها پاسخ داده است و چنین فردی را خلق کرده است و در آموزه های تمام انبیا به آن فرد اشاره شده و این یک مطالبه انسانی و جهانی است.
رئیس جمهور اظهار داشت: من فکر می کنم چنین فردی و چنین انسانی، انسان کامل است که تمام ظرفیت های او فعال شده و پاک است و از سمت خدا حمایت و هدایت شده است.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره ساختار فرهنگ و سیاست ایرانی که این کشور را تبدیل به یک قدرت جهانی کرده است گفت: بخشی از عوامل شکل دهنده این سیاست به تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران باز می گردد و بخش دیگری از آن نیز مربوط به تاریخ پرحادثه ایران است و این مسئله تنها منحصر به ایران نیست البته ایران ویژگی های منحصر به فردی دارد.
رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: ایران به لحاظ جغرافیایی جایگاه ویژه ای دارد و البته همواره وجه فرهنگی ایران در سایه مولفه های قدرت غالب بوده است. ایران از پایگاه های اصلی فرهنگ و تمدن جهان است.
رئیس جمهور در ادامه همچنین با اشاره به اینکه هیچ کس نمی تواند روسیه را از تاریخ محو کند گفت: دلیل آن هم این است که روسیه یک ملت است یک فرهنگ و تمدن است و در طول تاریخ توانمندی های فراوانی در آن ایجاد شده است و ایران نیز همینطور است.
احمدی نژاد در ادامه در پاسخ به سوال یکی دیگر از نخبگان روس درباره حل مسئله هسته ای ایران و موضع آینده ایران در قبال این مسئله گفت: موضوع هسته ای را می توان در دو سطح مورد بررسی قرار داد. راه های فراوانی برای حل و فصل این مسائل وجود دارد اما اصلی ترین راه آن گفت وگو است.
وی با اشاره به بی اعتمادی بوجود آمده در موضوع ایران و غرب گفت: هرکدام دلایل خود را برای این مسئله دارند اما می توان گفت وگو و مذاکره کرد. در گذشته راه هایی وجود داشت تا این مسئله حل و فصل شود اما از این فرصت ها استفاده نشد.
وی افزود: سطح دوم مسئله هسته ای مقابله تاریخی دولت های غربی با ایران است. آمریکا و انگلیس بیش از صد سال ایران را در اختیار خود داشتند و سرنوشت اقتصادی و سیاسی ایران را مدیریت می کردند. علیه دولت ملی ایران کودتا به راه انداختند و دیکتاتوری خشن را تحمیل کردند بعد که ملت ایران انقلاب کرد جنگ ۸ ساله را تحمیل کردند و از آن روز تا الان علیه ملت ایران هستند. واقعیت آن است که امپریالیسم هیچ دولت مقتدری را نمی تواند ببیند. زمانی که صدام علیه ما وارد جنگ شد امپریالیسم ها صدام را تشویق کردند.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه ما و امپریالیسم اقتصادی همگی سوار یک قطار هستیم گفت: آنها به دنبال این هستند که ما را از مدیریت قطار کنار بزنند و یا صندلی ما را عوض کنند اما ما کار دیگری کردیم. ما سوزن ریل را عوض کردیم تا قطار به آن نقطه ای که آنها می خواهند نرود.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه از نظر من مسئله هسته ای چهار سال پیش حل شده است گفت: آنها تلاش کردند تا ما هسته ای نشویم اما ما هسته ای شدیم و آنها نمی توانند ما را به عقب ببرند. تنها راه حل این مسئله پذیرش ایران هسته ای کاملا صلح آمیز است و بهترین حالت این است که از موضع تنازع به سمت همکاری حرکت کنیم و این اتفاق خواهد افتاد.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره روابط ایران و روسیه و آینده آن دو گفت: فاصله ای که در این میان بین دو کشور بعضا وجود دارد به دلیل دخالت های امپریالیسم برای نگه داشتن دو دولت علیه یکدیگر است و همانگونه که تبلیغات علیه ایران در روسیه بسیار گسترده است به همان نسبت نیز تبلیغات علیه روسیه در ایران توسط محافل خاص انجام می شود که از ناحیه دشمنان مشترک مدیریت می شود.
وی با اشاره به گسترش تبادلات فرهنگی و همچنین گسترش زبان روسی در ایران گفت: در سال های اخیر ما در این باره تلاش های زیادی را انجام دادیم و تعداد دانشجویان ایرانی در روسیه چند برابر شده است و دولت نیز در این باره تشویق می کند و بورسیه می دهد اما من قبول دارم که این مسئله کافی نیست.
همچنین احمدی نژاد در پاسخ به سوال یکی دیگر از نخبگان درباره سوریه گفت: اولین نکته درباره سوریه حقوق ملت ها است ما فکر می کنیم که باید حقوق همه ملت ها رعایت شود و همه آنها از آزادی و عدالت و احترام برخوردار باشند.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه این حق با جنگ و درگیری به دست نمی آید گفت: دولتی که با جنگ و ترور بر سر کار بیاید پایدار نخواهد بود بلکه باید با تفاهم و انتخابات آزاد باشد و این راه حل اصلی برای سوریه است.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه تفرقه بین ملت ها سیاست کلان و دراز مدت غربی هاست گفت: آنها قبلا گفته بودند که به دنبال خاورمیانه جدید هستند و باید ما با احترام به حقوق ملت ها تحولات را در این مسیر هدایت کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه غربی ها به دنبال حل و فصل مسئله سوریه نیستند گفت: ادامه درگیری ها و ادامه این وضع به نفع آنها است، آنها تلاش می کنند به بهانه سوریه، ناامنی را به عراق و ترکیه و لبنان منتقل کنند و البته حاشیه امنی را برای صهیونیست ها فراهم کنند. از نظر آنها مصر، سوریه، ترکیه و عربستان همواره باید در حال مناقشه باشند که این مسئله اول بازار بزرگی را برای اقتصاد غرب فراهم خواهد کرد و سپس تحرک ملت های خاورمیانه را برای مقابله با سیاست های آمریکا از بین می برد.
احمدی نژاد در ادامه در پاسخ به سوال یکی دیگر از نخبگان روس درباره تلاش کشورهای غربی برای تحریک قومیت ها در منطقه گفت: تحریک در میان ملت ها به نفع منطقه نیست. به عنوان مثال درگیر شدن روس ها، ارتودوکس ها و مسلمانان در روسیه به نفع منطقه نیست. آنها امروز به دنبال این هستند تا گسل های تاریخی را فعال کنند.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه در دراز مدت این وضعیت در منطقه ادامه پیدا نخواهد کرد گفت: ما و روسیه در این باره هم نظر هستیم و هر دو در یک بلوک قرار داریم. البته کشورهای غربی به دنبال این هستند که با ایجاد جنگ مشکلات اقتصاد خود را حل کنند. حتما آینده بهتر از امروز است.
رئیس جمهور در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره حرکت برای تبدیل شدن به یک کشور مطرح در منطقه گفت: ما هیچ احساس رقابتی با کشورهای دیگر نداریم. ما دو سال قبل با آقای اردوغان در سازمان ملل دیدار کردیم و من در آنجا عنوان کردم که می توان مسئله سوریه را با تفاهم و انتخابات آزاد حل کرد. غربی ها تمام کشورهای منطقه را در برنامه خود دارند و آنها هیچ قدرت مستقلی را نمی خواهند و به طور حتم ترکیه هم از این امر مستثنی نیست.
وی افزود: ترکیه تصور می کرد چون عضو ناتو است آسیبی نخواهد دید اما من اعتقاد دارم حتی به قرارداد های مکتوب سرمایه داران نیز نمی توان اعتنا کرد و چرا که تنها چیزی که برای آنها اصالت دارد منافع آنها است و آنها نمی خواهند ترکیه، مصر و ایران قدرتمند شوند.
احمدی نژاد در پاسخ به سوال دیگری درباره قرارداد تحلیل اس ۳۰۰ گفت: همکاران ما در این باره مشغول مذاکره هستند و امیدوارم مسئله به خوبی حل و فصل شود و من آینده همکاری ها را بسیار خوب می بینم و هیچ اتفاقی نمی تواند مانع گسترش همکاری ها شود.
احمدی نژاد در پاسخ به سوال دیگری درباره توسعه روابط ایران و روسیه در حوزه فرهنگی و علمی گفت: توسعه روابط علمی ایران مهمتر از توسعه روابط سیاسی است چرا که تعامل در حوزه علم و اندیشه راهبرد یک روابط پایدار است.
همچنین رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره تلاش برای توسعه ترور و جنگ از سوی امپریالیسم گفت: ما قطعا مخالف درگیری در درون هر کشوری هستیم و هر کس از ابزار ترور برای خواسته های خود استفاده کند محکوم است.
همچنین رئیس جمهور درباره اینکه آیا روابط ایران و روسیه دچار تغییری نیز خواهد شد گفت: ما با امریکا مخالفیم. ما با هرگونه افراط گرایی مخالفیم و من مطمئنم از ناحیه ایران کوچکترین اقدامی درباره منافع ملی روسیه انجام نخواهد شد.
همچنین رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره تعامل ایران و روسیه در حوزه خزر گفت: دریای خزر بسیار مهم است البته ایران و روسیه در دریای خزر همکاری های بسیار خوبی دارند اما مشکل جای دیگری است که امیدوارم بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
همچنین رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره آینده کاری خود در ایران پس از پایان دوره ریاست جمهوری گفت: ممکن است انسانی تاجر و سرمایه دار خوبی باشد اما در سیاست نیز فعالیت داشته باشد و من می توانم در حوزه سیاسی فعال بمانم و البته در دانشگاه نیز تدریس کنم و اگر زنده باشیم در خدمت شما خواهم بود.
احمدی نژاد در پایان از تمام اندیشمندان روس به خاطر حضور در این جلسه تشکر کرد و از آنان خواست تا پیام دوستی ملت ایران را به ملت روسیه برسانند.
ارسال نظر