واکنش واعظی به تحریم زنگنه و ظریف
رئیس دفتر رئیسجمهور گفت: این افتخار دولت است که ظریف و زنگنه، دو سرباز وطن در خط مقدم دفاع از ایران، توسط ضدایرانیترین دولت ایالات متحده تحریم میشوند.
محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور در یادداشتی تحت عنوان « تحریم زنگنه استیصال و عصبیت آمریکا » نوشت: «رئیس جمهور فعلی آمریکا با خروج از برجام و زیر پا گذاشتن تعهدات لازمالاجرای خود و برگرداندن یکجانبه تحریمهای تعلیق شده و افزودن و وسیع کردن دامنه این تحریمهای ظالمانه، تا جایی که به صورت بیسابقهترین در تاریخ روابط بینالملل درآمد، سعی کرد ملت سرافراز ایران را به زانو در آورد اما کاملاً در رسیدن به این هدف ناموفق بود و امروز نشانه شکست این روش کاملاً آشکار شده است.
بیتأثیر قلمداد کردن تحریمهای ظالمانه آمریکا البته ادعای نادرستی است. این تحریمها که بر خلاف ادعای واضعان و طراحان، دقیقاً مردم کشور ما را هدف گرفته، دشواریهای زیادی را به مردم تحمیل کرده که غیرقابل کتمان است. امروز علیرغم اینکه دولت با تمام توان برای کاهش تأثیر تحریمها میکوشد - و چند و چون این تلاشها در موعد مقتضی که امکان سوءاستفاده دشمنان نباشد، به اطلاع مردم شریف کشورمان خواهد رسید - مردم تأثیر تحریمها را در زندگی روزانه خود لمس و درک میکنند.
با این همه اما این را میتوان گفت که دولت ایالات متحده به اهداف اصلی خود در طراحی و اجرای تحریمها نرسید و این چیزی نیست که صرفاً مسئولان ایران آن را بگویند. آنها به تصریح پیش از این بارها اعلام کردهاند که قصد دارند با اجرای تحریمها، به هدف فروپاشی اقتصاد ایران برسند و مردم را در برابر نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دهند. حالا که این هدفگذاری، با ایستادگی ملت ایران و تلاشهای دولت و سایر ارکان حاکمیتی به نتیجه نرسیده، سران کاخ سفید، رو به اقدامات نمایشی آوردهاند.
اعترافات اخیر آمریکاییها مبنی بر اینکه دیگر چیزی و کسی برای تحریم وجود ندارد، نشان از آن دارد که خود آنها هم تحریمهایشان را موفق ارزیابی نمیکنند. در چنین شرایطی تداوم رویکرد تحریم و افزوده شدن تحریمهای جدید، نمیتواند کارکردی جز نمایش، آن هم صرفاً برای مصرف داخلی، داشته باشد.
آنچه اخیراً از تحریم وزیر نفت کشورمان و برخی دیگر از فعالان صنعت نفت گفته شده، همچون تحریم وزیر امور خارجه کشورمان که مقامات آمریکا قبلاً آن را مرتکب شدند، یقیناً از همین سنخ تحریمهای نمایشی و بدون اثر واقعی است.
این تحریمها در عین نمایشی و بیاثر بودن البته نشانه عمق عصبانیت و کینه کاخ سفید از دو عضو مؤثر کابینه تدبیر و امید نیز هست. استراتژی جمهوری اسلامی ایران برای مواجهه و مقابله فعالانه با جریان تحریمها بر دو پایه اصلی استوار است؛ یکم رسوا کردن تحریمکنندگان در افکار عمومی جهانی و دیگری دور زدن تحریم و جنگیدن عملیاتی با آن.
اگرچه از لحظه آغاز دور جدید تحریمهای ایالات متحده علیه کشورمان، دولت جمهوری اسلامی ایران و سایر ارکان حاکمیتی بهطور یکپارچه برای غلبه بر این تحریمها فعالیت کردهاند اما پیشقراولان این مواجهه دشوار و سرنوشتساز دکتر محمدجواد ظریف و مهندس بیژن زنگنه وزرای امور خارجه و نفت بودهاند.
دکتر ظریف کارزار بسیار مؤثر مقابله روانی با تحریم های آمریکا را در سطح افکار عمومی جهان راهبری و تحریمگران را بیش از همیشه رسوا و بیآبرو کرده است. او در مقابله عملیاتی با تحریم هم عملکرد درخشانی داشته و مهمترین جلوه این عملکرد این بوده که اجماع جهانی- آنچنان که تحریمکنندگان در سنوات گذشته برای پیشبرد اهداف خود بهوجود میآوردند - این بار بهوجود نیامده و شکست خورده است. بال مهم دیگر دولت برای مقابله عملیاتی با تحریمهای ظالمانه، مجموعه مهندس زنگنه بوده است. از اهداف مهم تحریمها که مقامات امریکایی به صراحت آن را اعلام کردهاند، به صفر رساندن صادرات نفت ایران بوده است. آنها سختترین و بیسابقهترین تحریمهای تاریخ پس از انقلاب اسلامی را برای نیل به این هدف به صنعت نفت ما تحمیل کردند اما امروز خودشان هم فهمیدهاند که هدفگذاریشان چقدر خاماندیشانه بوده است. این مهم البته به آسانی به دست نیامده و حاصل درایت، تدبیر و فداکاری شخص وزیر نفت و تمامی کارکنان و فعالان صنعت نفت بوده است.
در چنین شرایطی، طبیعی است که دولت آمریکا نتواند خشم خود را از دو چهرهای که جانانه با تحریم جنگیدهاند پنهان کند و تحریم دو ژنرال ضدتحریم ایران، در این چارچوب قابل تحلیل است. این «افتخار دولت» است که ظریف و زنگنه، دو سرباز وطن در خط مقدم دفاع از ایران، توسط ضدایرانیترین دولت ایالات متحده تحریم میشوند.
این تحریم، مدال افتخار این عزیزان هم هست. بدون تردید، دشمن، بهتر و دقیقتر از هر کسی میداند که این دو چقدر آزارش دادهاند و چقدر در مقابل هدفگذاریهایش ایستادگی کردهاند؛ حتی اگر دیگرانی در داخل بر آنها ناجوانمردانه بتازند، تحریم آمریکا خود گواه همه چیز است. به شخصه از اینکه همکار این دو عزیز در این دولت هستم، احساس سرافرازی میکنم.
بیگمان با گذشت زمان و آن وقت که بتوانیم با بازگو کردن حقایق، «روایت راستین تحریم» را بازگو کنیم، تاریخ به احترام آنها خواهد ایستاد.»
ارسال نظر