به گزارش پارس ، ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، یک منبع قضایی در دفتر فنی دادستان کل مصر اعلام کرد که دادستانی تحقیقات گسترده خود را در خصوص تمام ابلاغیه هایی آغاز کرده است که اشخاص غیرسیاسی و سیاسی مصر را به تحریک جهت براندازی نظام حاکم متهم می سازد.

پیشتر چند شکایت علیه روسای احزاب و گروه های سیاسی و در راس آنها محمد البرادعی، رهبر حزب الدستور، عمرو موسی، دبیرکل سابق اتحادیه عرب و حمدین صباحی، نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر و السیدا البدوی و ممدوح حمزه، از رهبران جبهه نجات و محمود بدر، موسس جنبش" تمرد" به دست طلعت عبدالله، دادستان کل مصر رسید.

سایت های اینترنتی فیلم ها و عکس های افرادی را منتشر کردند که از سلاح های سرد و گرم در برخورد با مخالفان خود استفاده می کردند.

تداوم تحصن ها و درگیری ها

پیش از برپایی راهپیمایی مخالفان در ۳۰ ژوئن، مخالفان چادرهایی را در میدان التحریر و در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در قاهره برافراشتند تا به تحصن خود ادامه دهند.

شبکه خبری روسیه الیوم گزارش داد که در درگیری های میان حامیان و مخالفان مرسی در مقابل مقر آزادی و عدالت در شهر بنی سویف ۴۰ تن زخمی شدند.

در حالی که افراد ناشناس هشت مقر اخوان المسلمین و حزب آزادی و عدالت را آتش زده بودند ده ها تن از تظاهرکنندگان مصری نیز صبح امروز به چندین مقر حزب آزادی و عدالت یورش بردند.

این در حالی است که منابع خبری گزارش دادند که آرامش شکننده همراه با نگرانی در خیابان های قاهره حکم فرما شده است.

جمع آوری ۲۲ میلیون امضا برای لغو اختیارات مرسی

جنبش" تمرد" اعلام کرد که بیش از ۲۲ میلیون امضا را جهت لغو اختیارات محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر جمع کرده است.

جنبش تمرد نیز در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد که محمد مرسی رئیس جمهور قانونی نخواهد بود. جنبش تمرد از عموم مردم مصر خواست امروز در میدان التحریر و در مقابل کاخ ریاست جمهوری و در تمامی میدان های استان ها تجمع کرده تا اختیارات محمد مرسی را سلب کنند.

جنبش تمرد از رئیس دادگاه قانون اساسی خواست بر اساس اختیارات مشخص شده ریاست کشور را به عهده بگیرد تا بعد از آن شخصیتی که صلاحیت وی برای اداره امور کشور ثابت شده است، کشور را اداره کند.

جنبش تمرد همچنین از شورای دفاع ملی خواست امنیت کشور را در عرصه داخلی و خارجی تامین کند.

محمود بدر، سخنگوی جنبش" تمرد" اعلام کرد، در صورتی که تظاهرات، تحصن و نافرمانی مدنی صورت نگیرد، این امضاها ارزشی نخواهد داشت.

از سوی دیگر، هزاران تن از تظاهرکنندگان مصری عصر جمعه تحصن میلیونی خود را با عنوان" مشروعیت خط قرمز است" در میدان رابعة العدویة در شهر نصر در شرق قاهره آغاز کردند.

در همین راستا، عاصم عبدالماجد، از اعضای شورای جماعت اسلامی خواهان برگزاری تحصن و تنها طی سه روز شد تا تفاوت میان آنها با مخالفان که به خشونت متوسل می شوند، آشکار شود.

وی تصریح کرد که روز ۳۰ ژوئن با شکست مخالفان پایان خواهد یافت که خواهان" کودتا علیه اراده مردمی و مخالفت با مشروعیت" هستند.

در همین راستا، محمد البلتاجی، از رهبران حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی اخوان المسلمین اعلام کرد که مخالفان عضو جنبش تمرد و جبهه نجات ملی تهدید کردند که" روز ۳۰ ژوئن محمد مرسی را بازداشت و وی را محاکمه می کنند.

البلتاجی عنوان داشت: مخالفان بعد از این اقدام خود وظیفه ریاست جمهوری را به رئیس دادگاه عالی قانون اساسی محول کرده و دولت موقتی را تشکیل داده و پارلمان را منحل و قانون اساسی را لغو می کنند.

وی در ادامه گفت: کسانی که گمان می کنند، ما میدان ها را خالی خواهیم کرد تا آنها در مقابل چشمان جهان بیایند و بگویند که انقلاب دومی راه انداخته اند، به آنها می گوییم که شما انقلاب دومی را به راه نینداخته اید و ما نظام حسنی مبارک، دیکتاتور سابق مصر نیستیم.

از سوی دیگر، الازهر اعلام کرد که امیدوار است روز یکشنبه روز گفت وگوی اعضای جامعه و روز اظهار نظر متمدنانه باشد.

در همین راستا، نهاد صدور فتوا در مصر اعلام کرد که در دست گرفتن هر نوع سلاحی در تظاهرات از نظر شرعی حرام است و کسی که این کار را کند، به گناهی بزرگ مرتکب شده است.

این نهاد حمله به مساجد، خانه ها، دارایی های دولتی و خصوصی به ویژه طی دو روز گذشته را محکوم کرد.

کشته شدن بازرس وزارت کشور مصر

از سوی دیگر، افراد مسلح ناشناس عصر شنبه محمد هانی، بازرس وزارت کشور مصر را در شمال صحرای سیناء ترور و راننده خودرواش را مجروح کردند.

همچنین برخی فراکسیون های پارلمانی نظیر" مصری دموکراسی" ، " مصری های آزاده" ، اعلام کردند که نمایندگانشان از پارلمان استعفا کرده تا از فراخوان جنبش تمرد برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام حمایت به عمل آورند.

پیشتر نیز ۹ نماینده از جریان مدنی در کنفرانس مطبوعاتی که از سوی جنبش تمرد برگزار شده بود، استعفای خود را اعلام کردند.

بسته شدن کنسولگری های عربستان

از سوی دیگر، عربستان تصمیم گرفت تا سه کنسولگری خود را در ۳۰ ژوئن در قاهره- اسکندریه و سوئز ببندد.

یک مقام مسوول در سفارت عربستان در قاهره به سایت بوابه الاهرام اعلام کرد، سفارت عربستان امروز بسته است و فعالیتش را از فردا از سر می گیرد.

وی افزود: سفارت عربستان بر ادامه ارتباط با مردم مصر تاکید دارد و با تمام کادرش فعالیتش را از سر می گیرد.

هشدار امارات به اتباعش

در این راستا وزارت خارجه امارات نیز از اتباع خود خواست در حال حاضر به مصر نروند.

وزارت خارجه امارات از اتباع خود در مصر خواست به مکان های تجمع ها و تظاهرات نزدیک نشوند.

ابراز نگرانی اوباما

همچنین باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی در آفریقای جنوبی اعلام کرد که نسبت به ناآرامی ها در مصر احساس نگرانی می کند.

وی خاطرنشان کرد که دولت آمریکا تدابیری را جهت حفظ امنیت سفارتخانه، کنسولگری ها و کارمندان دیپلمات خود در مصر اتخاذ کرده است.

اوباما مرسی را به گفت وگویی سازنده تر با مخالفان فراخواند و گفت: ما از همه طرف ها در مصر می خواهیم دست به اقدامات خشونت آمیز نزند و ارتش را به خویشتنداری دعوت می کنیم.

از سوی دیگر، بونبت اسکاتنهوفر، ۲۲ ساله روزنامه نگار هلندی در هنگام تصویربرداری از تظاهرات روز جمعه میدان التحریر مصر از سوی برخی از پسرهای تجمع کننده در میدان التحریر مورد تجاوز قرار گرفت و به بیمارستان معهد ناصر انتقال یافت.

دادستانی کل مصر نیز دستور داد تا عاملان این اقدام بازداشت شوند.

احمد عارف، سخنگوی رسمی اخوان المسلمین از رهبران جبهه نجات خواست سرپوش سیاسی به اقدامات خشونت آمیز نگذارند.

نشست مرسی و مقام های امنیتی

رسانه های مصری گزارش دادند که محمد مرسی، روز شنبه در دیدار با محمد ابراهیم، وزیر کشور مصر از وی خواست تا امنیت مقرهای اخوان المسلمین را تامین کند.

محمد مرسی روز شنبه در کاخ ریاست جمهوری با اعضای شورای امنیت ملی از جمله عبدالفتاح السیسی، وزیر دفاع و رأفت شحاتة، رئیس سازمان اطلاعات مصر دیدار و تحولات اوضاع کشور و راه های مقابله با خشونت ها را بررسی کرد.