در برنامه" دیروز، امروز، فردا" مطرح شد
درمعرفی کابینه کمترین چالش را بامجلس خواهیم داشت
نماینده رئیس جمهور منتخب با اشاره به ضرورت تعامل مجلس و دولت برای پیشبرد امور کشور گفت: چون فرآیند تصمیمسازی و انتخاب اعضای کابینه به خوبی انجام خواهد شد، ما پیش بینی میکنیم که کمترین چالش را در پیش خواهیم داشت
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، برنامه تلویزیونی« دیروز، امروز، فردا» این هفته با حضور محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی و محمدرضا نوبخت نماینده رئیس جمهور منتخب با موضوع همکاری و تعامل دولت منتخب و مجلس شب گذشته از شبکه سه سیما پخش شد.
نوبخت در ابتدای برنامه گفت: الان هیچ گونه رسمیتی بین ملاقات ها و تشکیل برخی جلسات تعریف شدنی نیست. اما بر اساس نوع نگاهی که قانون اساسی به قوه مجریه و مقننه دارد، باید مقدماتی اندیشیده شود تا بعد از رسمیت یافتن دولت کارها به خوبی پیش برود.
وی ادامه داد: ما به اصل تفکیک قوا معتقد هستیم. با وجود تفکیک مسولیت های قوا، بین قوه مجریه و مقننه یک رابطه تنگاتنگ وجود دارد که قابل قیاس با رابطه دولت با قوه قضاییه نیست. ما بعد از امضای حکم ریاست جمهوری، باید به مجلس برویم و مراسم تحلیف برگزار شود. قانون اساسی تاکید دارد که رئیس جمهور باید از مجلس برای هیات وزیران، رای اعتماد بگیرد.
نماینده روحانی اضافه کرد: همانطور که آقای باهنر اشاره کردند تعدادی از نماینده های مجلس و کمیسیون های تخصصی مجلس مایل هستند با رئیس جمهور منتخب جلسه داشته باشند. پاره ای از کارها هست که اگر مقدمات خوبی برای آن اندیشیده نشود، ممکن است در ادامه با مشکلاتی مواجه شویم. الان به سرعت با مسولین محترم دستگاه اجرایی در حال مذاکره هستیم و آخرین وضعیت کشور را رصد می کنیم.
نوبخت با بیان اینکه چون بیشترین کار ما با مجلس است، باید تعامل خوبی با آن داشته باشیم، گفت: دولت می تواند روز رای گیری لیست وزرا را در اختیار مجلس قرار بدهد، اما ما برای این که از دیدگاه نماینده ها در مورد انتخاب رئیس جمهور مطلع شویم، باید جلساتی با دوستانمان در مجلس داشته باشیم. بنده دیروز ملاقاتی با آقای لاریجانی داشتم و نقطه نظرات طرفین را مطرح کردیم. اینکه رئیس جمهور و مجلس بدانند که هر دو منتخب مردم هستند و مردم بیش از هرچیزی نیازمند تعامل این دو قوه هستند، نکته بسیار مهمی است که فکر می کنم هم رئیس جمهور منتخب و هم مجلس به آن اشراف دارند.
وی افزود: در این فرصت با تعدادی از نمایندگان و روسای کمیسیون ها دیدار داشتم و مطالبشان را شنیدم. نوع نگاهی که ما به جایگاه ممتاز قوه مقننه داریم و معتقدیم کارهای اجرایی باید با قانون تصویب شده توسط مجلس انجام شود، باعث می شود تعاملات از سوی ما به دقت پیش برود. البته ارتباط و تعامل بین دولت و مجلس منوط بر این که هیات رئیسه افرادی را مشخص کنند، شاید نباشد.
نماینده رئیس جمهور منتخب در این برنامه گفت: اینطور که از صحبت های آقای روحانی برای مردم خوب و شریف ایران قابل برداشت هست، این است که ایشان رایزنی با مجلس را قطعاً انجام خواهد داد. البته ایشان این موضوع را شرط کافی می داند نه شرط لازم. اساساً برای فرآیند انتخاب کابینه و معرفی به مجلس، همه رایزنی هایی که باید با مراجع صاحب نظر داشته باشد را انجام می دهد. فکر می کنم اگر الزاماتی که برای انتخاب و معرفی یک وزیر به مجلس وجود دارد، به درستی انجام شود و بدون نگاه های جناحی و با توجه به توانایی ها انتخاب صورت بگیرد، بخش کفایت آسان تر انجام می شود.
نوبخت ادامه داد: طرحی که برای احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مجلس مطرح شد را هم یک علامت مثبت می دانم، چون آقای روحانی بارها اعلام کرد که قصد چنین کاری را دارد و مجلس، بستر قانونی این موضوع را فراهم کرد. البته فکر می کنم از این فرصت باید برای افزایش بهره وری این سازمان استفاده کنیم. یک سری مشکلاتی وجود داشت که در شروع کار مجدد باید اصلاح شود. در نهایت فکر می کنم این علائم مثبتی که صادر می شود مشخص می کند که نمایندگان هم مطالبات مردم را می شناسند.
وی تصریح کرد: چون فرآیند تصمیم سازی و انتخاب اعضای کابینه به خوبی انجام خواهد شد، ما پیش بینی می کنیم کمترین چالش را در پیش خواهیم داشت. آقای روحانی در اولین فرصتی که برای صحبت با مردم پیدا خواهد کرد، به تفصیل توضیح خواهد داد که از لحظه ای که مشخص شد باید این مسولیت را برعهده داشته باشند، چه کار طاقت فرسایی در حال انجام است.
نماینده روحانی افزود: آقای روحانی آخرین منتخب مردم هستند و مردم با حضور گسترده و رای بالایی که به ایشان دادند، نشان دادند که امروز به چه مسائلی احتیاج دارند. البته نمایندگان مجلس هم همگی منتخب مردم هستند، اما رای آنها متعلق به یک سال پیش است، اما رای آقای روحانی نظر امروز مردم است و فکر می کنم نمایندگان مجلس هم به خواست مردم احترام خواهند گذاشت و با برنامه های وی همراه خواهند بود.
نوبخت در بخش دیگری از برنامه گفت: مجلس اصولگرا نافی نوع نگاه اعتدالی نیست و نگاه اعتدالی هم تداخلی با نگاه اصولگرایی ندارد. دولت آقای روحانی هم از ظرفیت اصلاح طلبان و هم اصولگرایان برای پیشبرد امور استفاده خواهد کرد. از این جهت به صورت کلی مانعی وجود ندارد.
وی ادامه داد: همه ما این موضوع را دریافت کرد ه ایم که در یک ماه گذشته که فرصتی برای شش کاندیدای ریاست جمهوری به وجود آمد، انتخاب یک نفر از پنج نفر دیگر به تجزیه و تحلیل مردم برمی گشت. مردم در نهایت به برنامه های آقای روحانی اعتماد کردند. با توجه به اینکه مجلس هم برخواسته از بطن جامعه است، پیش بینی می کنیم مجلس با دولت منتخب همکاری خوبی خواهد داشت.
نماینده رئیس جمهور منتخب تاکید کرد: من معتقدم آقای روحانی آخرین ورژن نمایندگی مردم است. مجلس هم با توجه به علاقمندی به خواست مردم، این کار را انجام می دهد. کما اینکه دولت آقای روحانی با دریافت پیام انتخاب مردم، با دولت دهم هم همکاری خواهد داشت.
نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد خبر حضور روحانی در مجلس نیز گفت: تعداد زیادی از نمایندگان مردم در مجلس درخواست ملاقات با رئیس جمهور منتخب را ارائه دادند. ایشان هم علاقه زیادی به انجام این دیدارها داشت، اما اگر قرار باشد آقای روحانی با تمام نمایندگان که دوستشان هم دارد تک تک دیدار کند، کارها کند پیش خواهد رفت. چون دیدیم امکان انجام این دیدارها به صورت تک به تک نیست، قرار شد در تشکل های عمده مجلس این کار به انجام برسد. آقای روحانی علاقمند بود که این دیدار به سرعت انجام شود، اما ایشان دچار کسالت شدند و قرار شد بلافاصله بعد از تعطیلات تابستانی مجلس، درخواست های نمایندگان مجلس را سازماندهی کنیم.
وی در پایان گفت: طی هشت سال گذشته در تمامی ماه های مبارک رمضان آقای روحانی با نمایندگان مجلس دیدارهایی داشته است.
ارسال نظر