به گزارش پارس ، « احمد الشریفی» ، کارشناس امور استراتژیک عراق در گفت وگوبا فارس در بغداد با اشاره به آخرین تغییر و تحولات جاری در عرصه سیاسی کشور قطر و شهادت « شیخ حسن شحاته» در مصر و بحرانی که سوریه درگیر آن است، گفت که تمام این حوادث و رویدادها در چارچوب طرحی به اجرا گذاشته می شود که هدایت و اجرای آن رژیم صهیونیستی و ترکیه و قطر برعهده دارند.

الشریفی درباره حوادث جاری در قطر و انتقال قدرت از « شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی» به پسرش « شیخ تمیم» گفت که این اقدام در چارچوب یک طرح و نه در راستای انتقال مسالمت آمیز قدرت در کشور قطر به اجرا گذاشته شد و از آنجا که شیخ تمیم فارغ التحصیل یک آکادمی نظامی در انگلیس است و شخصیتی نظامی به شمار می آید، بنابراین می توان نتیجه گرفت که طرح آینده ای که در قطر به اجرا گذاشته خواهد شد، طرحی نظامی است و این کشور به سمت نظامی گری پیش می رود.

این کارشناس امور استراتژیک عراقی در ادامه افزود: تغییر و تحولاتی که در قطر روی داد، با برگزاری کنفرانس موسوم به « دوستان سوریه» در دوحه همزمان شد که دارای دو بعد متمایز بود، یکی تصمیمات علنی و آشکار اتخاذ شده در این کنفرانس و دیگری تصمیمات غیرعلنی و محرمانه.

الشریفی ادامه داد: تصمیمات محرمانه و سری این کنفرانس بازتاب های روشن و آشکاری بر برخی کشورها از جمله لبنان و به طور مشخص بر شهر صیدا این کشور گذاشتند و شاهد حوادث روی داده با « شیخ احمد الاسیر» و بحرانی که وی در این کشور به وجود آورد، بودیم و موجب شد تا ارتش لبنان پای به عرصه بگذارد و از کشیده شدن لبنان به جنگی داخلی جلوگیری کند.

وی همچنین گفت: آنچه در رزمایش نظامی « شیر در کمین» در اردن شاهد آن بودیم و سپس ابقای نظامیان آمریکایی و موشک های پاتریوت این کشور در اردن و حوادث امنیتی جاری در عراق و همچنین ناآرامی های ترکیه و اعلام دولت آمریکا مبنی بر مسلح کردن گروه های تروریستی در سوریه و اعلام قطع رابطه قاهره و دمشق از سوی « محمد مرسی» ، رئیس جمهوری مصر همه و همه مجموعه تغییراتی هستند که از تغییر طرح و نه تغییر قدرت در قطر خبر می دهند.

الشریفی درباره حوادث جاری در مصر و شهادت « شیخ حسن شحاته» ، از رهبران شیعیان مصر گفت: به قتل رساندن شیخ حسن شحاته بخشی از جنگ سری و محرمانه جاری در مصر است، چون اخوانی ها در مصر با قبطی های این کشور درگیر بوده و مدتی روابط بین این دو گروه متشنج و ملتهب بود و پس از تصمیمات دوحه مستقیما شاهد ترور شیخ حسن شحاته بودیم که باید آن را یکی از اهداف رژیم صهیونیستی به شمار آورد که در چارچوب هدف قرار دادن اسلام و مسلمانان در داخل کشورهایشان و ایجاد بحران بین مسلمانان کشورهای مختلف قابل ملاحظه است.

وی افشا کرد که مصر در چارچوب طرح خاورمیانه جدید باید به چهار کشور کوچک قبطی، کشور شرق دلتای رود نیل و کشور صحرای سینا و کشور کوچک شده مصر تقسیم شود و در این بین کشور صحرای سینا از آن جهت که شیخ الازهر در آنجا حضور خواهد داشت، از اهمیت بسیاری برخوردار خواهد بود.

الشریفی گفت: حتی در چارچوب این طرح بود که شخصی به نام « محمد مرسی» پای به عرصه سیاسی مصر گذاشت تا از منطقه « دلتا» و « سینا» سخن گوید که در واقع امتداد و گستره منطقه غرب عراق است، چون در کشور عراق نیز زمزمه هایی درباره تشکیل اقلیمی در غرب عراق به گوش می رسد که در واقع تحقق رویای صهیونیستی « از نیل تا فرات» است و این جدای از بحرانی است که هم اکنون میان الازهر و اخوان المسلمین مشاهده می شود که نتایج مثبتی برای این کشور به همراه نخواهد داشت و تنها موجب ایجاد مشکلات و چالش های بیش از پیش داخلی و جناح بندی های جدید در مصر خواهد شد.

الشریفی این طرح ها را طرح هایی ملاحظه کرد که توسط مثلث « اسرائیل - ترکیه – قطر» به اجرا گذاشته می شوند و به گونه ای که باید گفت، رژیم صهیونیستی هیچ گاه نخواهد توانست طرح خاورمیانه جدید خود را به تنهایی وبدون کمک ترکیه و قطر پیاده می کند.

اما در خصوص بحران سوریه این کارشناس امور استراتژیک عراقی گفت که جامعه بین المللی هم اکنون در انتظار دیدار سران دو کشور روسیه و آمریکا و همچنین برگزاری کنفرانس « ژنو ۲» است و در واقع باید گفت، نتایج اصلی در آن مشخص خواهد شد.

الشریفی در ادامه افزود: این احتمال وجود دارد که آمریکا و هم پیمانان منطقه ای و غربی اش از سوریه چشم پوشی کنند، چون هدف قرار دادن سوریه به معنای هدف قرار دادن ائتلاف های حاکم بر منطقه است.

وی در خصوص « حسن روحانی» ، رئیس جمهوری جدید و منتخب ایران و تغییری که در سیاست خارجی ایران روی خواهد داد، نیز گفت که چارچوب سیاست خارجی ایران تغییر نخواهد کرد، اما رهاوردهای چنین انتخابی بسیار است.

و سرانجام درباره روند سیاسی جاری در عراق نیز الشریفی تاکید کرد: مردم عراق در دام خظای استراتژیکی گرفتار آمدند و آن برگزاری انتخابات زود هنگام بود. در حالی که بهتر آن بود که انتخابات پارلمانی را پیش از موعد برگزار می کردیم تا دست جریان های مخربی که در انتخابات شوراهای استان ها موفق شدند، پیروزی هایی را به دست آورند را قطع کنیم که از جمله این جریان ها باید از جریان « اسامة النجیفی» ، رئیس پارلمان عراق یاد کرد.