به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، روزنامه اسرائیلی « فوروارد» در مطلبی به وجود تضاد نگاه میان حامیان اسرائیل درباره انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران پرداخت و با اشاره به جشنی که در ایران برپا شده، نوشت: اسرائیلی ها و فعالان حامی آن در آمریکا با نگرانی نظاره گر انتخاب فردی هستند که غرب از او به عنوان فردی میانه رو و اصلاح طلب استقبال کرده است.

به نوشته این روزنامه، برای اسرائیل و بسیاری از حامیان آمریکایی آن، تاکید بر میانه روی رئیس جمهور جدید و تمایل او برای تعامل با آمریکا می تواند برای رویکردهای سخت در قبال برنامه هسته ای ایران مشکل ایجاد کند.

در بخش دیگری از این مطلب آمده: تمایل دوباره واشنگتن و سایر کشورهای اروپایی برای مذاکره با تهران، خطری برای جامعه حامی اسرائیل محسوب می شود. حامیان اسرائیل همچنین نگران از بین رفتن مخالفت های شدید با نظام جمهوری اسلامی هستند.

این روزنامه اسرائیلی مدعی شد: وجهه روحانی موجب شده برخی در جامعه حامی اسرائیل نگران این موضوع باشند که این اتفاق بتواند آمریکا و متحدان آن را فریب دهد.

شوشانا برین، مدیر ارشد مرکز سیاست یهودی در این باره گفته: این امر مشکلی برای جامعه حامی اسرائیل به شمار می آید چراکه به زودی به ما گفته خواهد شد که باید به این فرد میانه رو کمک کرد و این خبر خوبی برای اسرائیل نیست.

وی افزود: برای ما برخورد با فردی همچون احمدی نژاد راحت تر است؛ فردی که ایستاده و فریاد می زند، هولوکاست وجود ندارد.

در این مطلب با اشاره به اینکه این نگرانی ها موجب بروز واکنش های متفاوت در واشنگتن و بیت المقدس شده، آمده: باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا با اشاره به انتخاب روحانی گفته این موضوع نشان می دهد ایرانی ها مایلند در مسیر متفاوتی حرکت کنند، اما، برخلاف او واکنشی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از خود بروز داده، بر روی قول روحانی برای تداوم برنامه هسته ای متمرکز شده است. او گفته: ما نمی توانیم خود را فریب دهیم.

البته این تضاد دیدگاه صرفا به مقامات بلندپایه محدود نبوده و گروه ها و لابی های حامی اسرائیل نیز دچار تفاوت دیدگاه هستند. این روزنامه اسرائیلی در این باره نوشت: کمیته امور عمومی اسرائیل-آمریکا (آیپک) ۱۸ ژوئن در یادداشتی نوشت، روحانی هیچ نشانه ای از میانه روی در موضوع هسته ای نشان نداده. او همچنین شفاف بیان کرده، قصد ندارد غنی سازی اورانیوم را تعلیق کند.

این روزنامه نوشت: (اما بر خلاف آیپک) « جی استریت» (که لابی جدید یهودی در آمریکا در مقابله با آیپک است) ، رویکرد متفاوتی در پیش گرفته و دیدگاه مثبت تری در این باره دارد. این گروه حامی اسرائیل نتایج انتخابات را نشانه ای امیدوارکننده خوانده و از پیشنهاد کاخ سفید برای مذاکره استقبال کرده است. این لابی « صلح طلب» از مقامات منتخب در آمریکا خواسته از لفاظی ها و اقدامات تحریک آمیز که می تواند راه حل دیپلماتیک را به مخاطره اندازد، خودداری کنند.

در ادامه این مطلب با اشاره به اینکه وجهه میانه رو رئیس جمهور جدید ایران می تواند مناقشه ای مشکل برای اسرائیل و کسانی باشد که از موضع بیت المقدس در آمریکا حمایت می کنند، آمده: در بحبوحه هیجان و امید اولیه، اسرائیل و حامیان آن به دنبال آن هستند تا به افکار عمومی و تصمیم سازان یادآوری کنند، روحانی از دایره داخلی نزدیک به رهبری ایران آمده و او در سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ که مذاکره کننده ارشد ایران بوده، هیچ نشانه ای از تمایل برای توافق از خود بروز نداده است.

یک دیپلمات اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت: اکنون همه او را دوست دارند. مردم مایلند باور کنند همه چیز تمام شده و او فردی است که می توان با او نشست و به توافق رسید. وی افزود: اکنون به خاطر وجهه عمومی روحانی، پرونده سازی علیه ایران سخت تر شده است.

برین نیز گفت: رئیس جمهور جدید با آنچه در غرب درباره او تصور می شود، هماهنگ است. با این حال، اشتباه است که فکر کنیم چون او زیبا سخن می گوید، دیدگاه او درباره مسائل نیز مانند ماست.

روزنامه « فوروارد» سپس نوشت: در طول رقابت های انتخاباتی روحانی متعهد شد اقتصاد ایران را از نابودی نجات دهد. او جملاتی درباره حقوق بشر و آزادی سیاسی بر زبان آورد اما این مسائل را مبهم بیان کرد و آنها را در درجه دوم و بعد از دستورکار اقتصادی خود قرار داد.

در بخش دیگری از این مطلب آمده: هنوز، وجهه او به عنوان اصلاح طلبی که می تواند پذیرای درخواست های مردم ایران باشد، می تواند مشکل دیگری برای تلاش های دیپلماتیک اسرائیل علیه ایران به وجود آورد. در طول سال ها، بسیاری از حامیان اسرائیل در آمریکا از گزارش های نقض حقوق بشر ایران به عنوان بهانه ای برای متحد کردن کسانی استفاده می کردند که از جمهوری اسلامی به خاطر درخواست برای نابودی اسرائیل متنفر بودند.

به نوشته این روزنامه، اگر روحانی در آرام کردن مخالفان و جلب حمایت عمومی موفق شود، استفاده از مجموعه برنامه هسته ای ایران و مسائل حقوق بشری این کشور برای فشار بر تهران دشوارتر می شود.

« شای فرانکلین» ، عضو ارشد موسسه سیاست عمومی و مذهب که مخالف تلاش سازمان های حامی اسرائیل برای مطرح کردن پرونده حقوق بشری علیه ایران است، در این باره گفته: ما منافع خاص خود را داریم که هیچ ربطی به مردم ایران ندارد. اگر ما به گونه ای رفتار کنیم که غرضمندانه به نظر برسد، راه به هیچ جا نمی بریم.