۵ مطالبه جوانان از دولت یازدهم
در حالی مراسمهای ویژه هفته جوان برگزار میشود که بسیاری از مطالبات این قشر سرنوشتساز جامعه همچنان روی زمین مانده و جوانانی که با شور و نشاط حماسه سیاسی آفریدند حالا مطالباتی جدی از رئیسجمهور منتخب دارند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، روزنامه جوان امروز شنبه ۱/۰۴/۹۲ نوشت: در شمارش معکوس روزهای پایانی دولت دهم در حالی مراسم های ویژه هفته جوان برگزار می شود که بسیاری از مطالبات این قشر سرنوشت ساز جامعه همچنان روی زمین مانده و جوانانی که با شور و نشاط حماسه سیاسی آفریدند حالا مطالباتی جدی از رئیس جمهور منتخب دارند.
چند سالی می شود که روز میلاد پر برکت جوان حماسه ساز عاشورا حضرت علی اکبر (ع) ، به عنوان روز « جوان» وارد تقویم هایمان شده است و طی چند سال اخیر حتی در چنین ایامی جشن و جشنواره هایی هم برگزار شده است؛ جشنواره هایی که شاید برای یکی دو روز نام جوان ایرانی را برسر زبان ها بیاورد اما بی تردید پاسخگوی مطالبات جدی نقش آفرینان خط مقدم تمامی عرصه های جامعه ایران نیست. امسال اما همین جوانان با حضور پر شورشان در لبیک به فرمان رهبر فرزانه انقلاب به زیباترین شکل ممکن حماسه سیاسی حضور را به تصویر کشیدند. این در حالی است که جوانان این مرز و بوم مطالبات به زمین مانده زیادی دارند؛ مطالبات جدی و به حقی که بی تردید باید یکی از نخستین اولویت های رئیس جمهور آینده باشد.
۱- حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق هسته ای
با نگاهی به تاریخ مقاومت ایرانی اسلامی در می یابیم جوانان همیشه در خط مقدم دفاع از منافع ملی کشور ایستاده اند. کافی است تا سری به گلزار شهدا بزنید و به تاریخ تولد و شهادت این لاله های به خون نشسته نگاهی بیندازید. میانگین سنی شهدای هشت سال دفاع مقدس شاید به ۲۰ سالگی هم نرسد.
این جوانان اما جانشان را در کف گرفته و برای حفاظت از منافع ملی میهن اسلامی شان از تمام هستی خود گذشتند. مصطفی جوان ۲۰ ساله ای است با ظاهری شبیه بسیاری از جوانان امروزی؛ وقتی از او درباره جدی ترین مطالبات جوانان از رئیس جمهور منتخب می پرسیم؛ پاسخی غرور آفرین دارد. وی می گوید: بی تردید اصلی ترین مطالبه تمامی مردم و به خصوص جوانان جامعه ایران از رئیس جمهور منتخبشان حرکت در راستای حفظ منافع ملی و ارتقای جایگاه ایران اسلامی در عرصه های بین المللی است. جایگاه امروز ایران در « انرژی هسته ای » با اراده ملی جوانان این مرز و بوم و با قطره های خون شهدا به دست آمده است و جوانان رئیس جمهور منتخب را محافظ و مدافع این حق مسلم می دانند.
طبق نظر سنجی های صورت گرفته اما این حرف فقط صحبت مصطفی نیست بلکه حفظ منافع ملی مطالبه اکثریت جوانان است.
۲- ازدواج آسان و پایدار با همه زیرساخت هایش
« ازدواج آسان، به موقع و پایدار» شعار زیبایی است، اما اگر کمی پای درد دل جوانان دم بخت بنشینید متوجه می شوید این عبارت در چارچوب شعار محصور مانده و هنوز پا به دنیای واقعیت نگذاشته است. نرگس و امیر عقد کرده اند، اما برای رفتن به خانه بخت با مشکل تأمین جهیزیه مواجهند. این زوج جوان به گزارشگر « جوان » می گویند: ما سعی کردیم تمام تشریفات را از سر راهمان بر داریم، اما بالاخره باید وسایل اولیه زندگی را تهیه کرد. آنها می گویند وقتی به بازار می روید می بینید قیمت ها ساعتی بالا می روند و برای تهیه یک جهیزیه ساده و وطنی هم باید ۱۰،۱۵ میلیون پول هزینه کنید اما دولت حتی وام ازدواج را هم قطع کرده است. این جوانان تحقق واقعی ازدواج آسان به موقع را از دولت جدید می خواهند؛ مطالبه ای که وجوه متعددی دارد؛ فرهنگ سازی برای حذف تشریفات و سختگیری ها و فراهم آوردن زیرساخت های ازدواج یعنی ایجاد اشتغال پایدار، مسکن و رفع موانع اقتصادی نمونه هایی از بایدهایی است که می تواند منتج به غلبه فرهنگ ازدواج آسان و پایدار شود.
۳- اصلاح آموزش عالی
کاهش هزینه ها و کیفی کردن تحصیلات در کنار گسترش امکانات تحصیلی، یکی از مطالبات جدی دیگری است که در میان خواسته های جوانان به چشم می خورد. به باور بسیاری از آنها تب مدرک گرایی در جامعه سبب شده است تا از کیفیت تحصیلات به خصوص تحصیلات تکمیلی کاسته شود و با توجه به هزینه های بالای درس خواندن، تحصیلات عالیه در انحصار اقشار با درآمد بالا قرار گرفته است. اقشار متوسط و ضعیف، اما برای درس خواندن در مقاطع تحصیلی بالاتر دچار چالش تهیه پول درس خواندن می شوند و در بسیاری از موارد ناگزیرند عطای درس خواندن را به لقای آن ببخشند. روی دیگر این سکه، اما تب مدرک گرایی است و بر همین اساس بسیاری از جوانان حتی در صورت نداشتن علاقه درس می خوانند تا مدرک داشته باشند. بماند که این مدارک هم اغلب باید در کوزه گذاشته شود و برای شاغل شدن به کار جوانان نمی آید.
عاطفه که خودش با وجود مدرک مهندسی کشاورزی، منشی یک شرکت است به « جوان» می گوید: ارتباط میان صنعت و دانشگاه در سال های اخیر بیشتر یک شعار شیک بوده تا یک واقعیت و با چنین روندی به رغم هزینه های زیادی که برای آموزش نیروی انسانی صرف می شود این آموزش دیدگان با قرار گرفتن در جایی غیر از تخصص شان عملاً هرز می روند. وی نیز تأکید می کند: رئیس جمهور منتخب باید در بخش آموزش عالی، چه از نظر فرم چه از منظر محتوا و شیوه های برنامه ریزی و اجرا تغییراتی اساسی ایجاد کند.
۴- صیانت و احیای هویت ایرانی- اسلامی
مباحث فرهنگی، هویتی، صیانت و احیای سبک زندگی ایرانی- اسلامی از دیگر انتظارات جوانان از دولت یازدهم است. غلبه هویت هایی غیر از هویت اصیل ایرانی- اسلامی در میان بخشی از جامعه جوان یکی از نگرانی های قاطبه این نسل است زیرا می تواند سبک زندگی و هویت ایرانی و اسلامی ما را با چالش مواجه سازد. هر چند بخشی از تقصیر به گردن هجوم رسانه ای و جنگ نرم است، اما باید پذیرفت ما در برابر این هجوم در برخی بخش ها آسیب پذیر بوده ایم و رفتارهای منفعلانه برخی مسئولان فرهنگی در دوره های قبل هویت جوان ایرانی را آسیب پذیر کرده است. این نقاط ضعف اما بخشی شناخته شده و برخی قابل شناسایی است و از رئیس جمهور منتخب انتظار می رود بحث های هویتی جوانان را جدی بگیرد.
۵- مقابله با اعتیاد و آسیب های نو پدید
اعتیاد و آسیب های اجتماعی سنتی و نو پدید همه و همه بر سر راه جوان ایرانی دام پهن کرده اند. اعتیاد یکی از جدی ترین چالش هایی است که امروز تعدادی از جوانان جامعه ما را با خود درگیر کرده است. در کنار اعتیاد، آسیب های پیشرفت سریع تکنولوژی نیز جرائم و دردسرهای تازه ای را شکل داده و گاهی جوانان در چاله فریب های فضای مجازی گرفتار می شوند. کمک به حل معضل اعتیاد و همچنین برقراری ایمنی نسبی در فضای مجازی از طرق مختلف از دیگر مطالبات جدی جوانان از دولت یازدهم است.
آقای رئیس جمهور! حماسه سازان چشم انتظارند
در نهایت باید گفت جوانان جامعه ایران برایشان فرقی نمی کند که یک سازمان داشته باشند یا پسوندی از نام یک وزارتخانه به نامشان باشد، آنان می خواهند تحقق حقوق و مطالباتشان را لمس کنند؛ اتفاقی که تا به حال رخ نداده است و حماسه سازان سیاسی چشم انتظارند ببینند آیا دولت یازدهم عزمی برای این اصلاحات دارد.
ارسال نظر