به گزارش پارس ، دبیر انجمن برنج ایران در گفتگو با تراز گفت: پیش بینی ما این است که در سال جاری که شرایط مطلوب است در حدود ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن برنج با کیفیت خوب تولید و برداشت شود.

جمیل علیزاده شایق گفت: با توجه به نیاز کشور علاوه بر تولید داخلی به ۶۰۰ هزار تن واردات نیاز داریم.

وی گفت: مسلما واردات بی رویه تهدید جدی برای برنج کاران کشور است که نیاز به همت دولت در مدیریت واردات دارد.

شایق در خصوص واردات بی رویه برنج گفت: مدیریت واردات در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت است که باید مورد سوال قرار بگیرد، در حالی که مسئولین وزارتخانه اصلا پاسخگو نیستند.

وی مدیریت واردات و نحوه خرید تضمینی برنج از برنج کاران داخلی را از جمله انتظاراتی عنوان کرد که دولت بعد بایستی در آن اقدامات جدی کند.

شایق خاطر نشان کرد: در نامه ای که به آقای رییس جمهور منتخب نوشته ام این مسائل را ذکر و تاکید کرده ام که برای افزایش رشد تولید داخل بایستی، در خصوص مدیریت واردات، خرید تضمینی و توسعه کشت اقلام پرمحصول برنج فکر جدی شود.

شایق در خصوص راه های افزایش تولید داخل گفت: یکی از راه های اساسی در این زمینه توسعه کشت اقلام پرمحصول برنج است. این اقلام اصلاح شده امکان را به کشاورز می دهد تا از سطح برابر میزان برنج بیشتری کشت کند، لذا یکی از استراتژی های مفید، حمایت از افرادی است که از این اقلام استفاده می کنند.

وی با اشاره به اینکه این نوع حمایت باید هم در قیمت گذاری و هم در نحوه خرید باشد، گفت: دولت بایستی قیمتی مبتنی بر واقعیت و هزینه تمام شده کشاورز در نظر بگیرد و در مورد خرید نیز بایستی قبل از کشت محصول را به صورت تضمینی از کشاورز خریداری کند.

دبیر انجمن برنج ایران، با اشاره به اینکه کاهش منابع جدی یکی دیگر از تهدیدات در بخش برنج است، خاطر نشان کرد: در کل کشور ۶۳۰ هزار هکتار شالیزار وجود دارد که در حدود ۱۱۰ هزار هکتار آن همیشه در معرض ریسک است. نوار مرزی دریای خزر از بندر ترکمن تا آستارا همیشه در معرض کم آبی است لذا جزء مناطق پرریسک است. اما در حال جاری ۵۳۰ هزار هکتار مناطق مطمئن برای کشت برنج هستند.

شایق در ادامه افزود: این سطح ۵۳۰ هزار هکتار به دلیل منابع آبی خوبی است که امسال در کشور وجود دارد. اما به دلیل اشتفاده های بی رویه، متاسفانه منابع آبی هر سال کاهش می یابد که این مسئله تولید را تحت تاثیر قرار خواهد داد.