به گزارش پارس ، به نقل ازتهران پرس علی قنادی در مورد حضور گسترده مردم در انتخابات و تاثیر آن در قدرت چانه زنی ایران در عرصه سیاست خارجی و معادلات بین المللی گفت: به طور کلی، سیاست خارجی کشورها تداوم سیاست داخلی آنها است و زمانیکه در هر کشوری سطح مشارکت بالا می رود تصمیم گیران سیاست خارجی کشورها می توانند با دست بازتری در حوزه بین المللی عمل کنند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و حضور ۷۳ در انتخابات باعث خواهد شد تا ایران بتواند با قدرت بیشتری در حوزه سیاست خارجی عمل کند.

دبیر بین الملل روزنامه جوان اظهار داشت: با توجه به تحریم های اعمال شده از سوی غرب، این مشارکت گسترده می تواند تاثیر مثبتی در کاهش سطح تهدیدها و دستکم کاهش سطح تصاعدی تحریم ها داشته باشد.

قنادی ادامه داد: با توجه به انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم، آمریکا و سایر کشورهای غربی احتمالا مجبور خواهند بود در کوتاه مدت، روند صعودی تحریم ها را کاهش دهند ولی در میان مدت و بلند مدت، لزوما شاهد چنین روندی نخواهیم بود زیرا ساختار تصمیم سازی و تصمیم گیری به خصوص در آمریکا و نقش لابی های محافظه کار در آن، اجازه تواقف تحریم ها را نمی دهد.

دبیر بین الملل روزنامه جوان افزود: ما با واکنش های متفاوتی در مورد انتخابات ایران مواجهه بودیم. اوباما طی روز دوشنبه در دو فاصله زمانی نسبتا کوتاه در مورد انتخابات ایران صحبت کرد و در کنفرانس مطبوعاتی با رییس جمهور روسیه از « امیدواری محتاطانه» در مورد روند مذاکرات آتی سخن گفت. این نشان می دهد که امریکایی ها مجبور هستند دستکم در کوتاه مدت، کمی از فشارها را کاهش بدهند. وقتی موضع گیری اوباما را با موضع گیری نتانیاهو مقایسه کنید که (قریب به این مضمون) گفته دنیا نباید به نتیجه انتخابات ایران خوشبین باشد، می بینیم که امریکایی ها ظاهرا با با رژیم صهیونیستی در مورد تفسیر از نتیجه انتخابات ایران دچار اختلاف نظر هستند.

وی تاکید کرد: مشارکت مردم ایران به طور طبیعی می تواند قدرت چانه زنی ایران را بالا برده و دستگاه سیاست خارجی در سطح منطقه و بین المللی از طریق آن موازنه سازی به نفع ایران نماید.

قنادی تاکید کرد: رئیس جمهور منتخب مردم بین سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ به عنوان رییس تیم مذاکره کننده ایران با تروئیکای اروپا عمل می کرد و همین سابقه باعث شده که کشورهای اروپایی نگاه خاصی به این مسئله داشته باشند که این موضوع در لابه لای یادداشت چند روز قبل جک استراو وزیر خارجه وقت انگلیس هم قابل مشاهده است. وی در عین حال این نکته را گوشزد کرد که ممکن است روس ها در پنهان از این موضوع خیلی راضی نباشند که ایران، طرف های اروپایی را به عنوان محور حل مناقشه خود در نظر بگیرد؛ این موضوع هم در واکنش آقای پوتین، بیانیه او بعد از انتخابات و تاکید بر گسترش مناسبات با ایران قابل مشاهده است.

وی خاطرنشان کرد: در هر صورت مشارکت بالای مردم در انتخابات ریاست جمهوری موجب شد تا قدرت چانه زنی ایران در عرصه بین المللی افزایش پیدا کند.