رایزن فرهنگی سابق ایران در کویت
انتخابات ایران بر معادلات سیاسی جهان تاثیرگذار است
رایزن فرهنگی سابق ایران در کویت با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری ایران بر کل معادلات سیاسی جهان و منطقه تاثیرات زیادی دارد، تصریح کرد: انتخابات جمهوری اسلامی ایران میتواند قدرت جمهوری اسلامی ایران را در مساله هستهای و همچنین روابط بینالملل به ویژه در خط مقاومت تقویت کند.
به گزارش پارس ، « حسن خاکرند» رایزن فرهنگی سابق ایران در کویت در گفت وگو بافارس از انتخابات ایران به عنوان یک نمونه و الگو برای همه کشورهای منطقه و جهان یاد کرد و گفت: انتخاباتی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سطح ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا، خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس و انتخابات مختلفی که در سطوح مختلف در این کشور برگزار می شود الگویی است که نمونه آن در کشورهای خاورمیانه و حتی کشورهای غربی یا وجود ندارد و یا حتی اگر وجود دارد به این پررنگی و در این سطح برگزار نمی شود.
وی انتخابات اخیر ریاست جمهوری اسلامی ایران را حاوی چند پیام مهم دانست و گفت: انتخابات اخیر ایران این پیام را می رساند که تجربه مردم سالاری دینی در کشور ایران به عنوان یک تجربه موفق می تواند به یک الگوی عملی برای سایر ملت ها تبدیل شود.
رایزن فرهنگی سابق ایران در کویت از نبود دموکراسی در کشورهای همجوار جمهوری اسلامی ایران ابراز تاسف کرد و افزود: متاسفانه کشورهایی که همجوار کشور ما هستند حتی یک نوع از این انواع دموکراسی و انتخابات صورت نمی گیرد؛ زیرا نه تنها حکومت های سلطنتی بلکه حتی حکومت های خاندانی و عشایری که ویژه یک خاندان هستند حکومت را به شکل موروثی از یکدیگر به ارث می برند به طوری که ولیعهد نیز در این کشورها ولیعهد متولد می شود و حاکم این کشورها تا عمر داشته باشد در راس حکومت باقی می ماند؛ حتی اگر چنین حاکمی بیمار باشد و یا توانایی اداره کشور را نداشته باشد.
خاکرند از چنین کشورهایی به عنوان کشورهای فاقد ابتدایی ترین حقوق شهروندی نام برد و گفت: برخی از همین کشورها که حتی قانون اساسی ندارند و حقی برای مشارکت زنان قائل نیستند متاسفانه در امور داخلی کشورهایی مانند سوریه و ایران دخالت کرده و به بهانه دفاع از ملت ها سلاح، مال و اطلاعات در اختیار آنها می گذارند تا به خیال خود به مردم این کشورها کمک کنند در حالی که مردم خودشان تحت فشار و اختناق قرار داشته و حتی از ابتدایی ترین حقوق شهروندی نیز برخوردار نیستند.
وی پیام دیگر انتخابات اخیر ایران را انتقال پیام آزادی و دموکراسی به حکام و کشورهای مختلف عنوان کرد و افزود: انتخابات اخیر ایران پیام دیگری دارد و آن این است که جمهوری اسلامی ایران نه تنها به حق مردم احترام می گذارد بلکه این انتخابات در یک فضای کاملا آزاد صورت گرفته است؛ به طوری که جریان مخالف دولت به آسانی در انتخابات پیروز می شود و این بیانگر آن است که فضای انتخابات جمهوری اسلامی ایران از یک فضای کاملا آزاد و دموکراتیک برخوردار است.
رایزن فرهنگی سابق ایران در کویت با بیان اینکه سیستم برگزاری انتخابات ایران در هیچ جای دیگری مشاهده، تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ایران همچنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی گفته اند: رای مردم امانت قلمداد می شود و باید مورد احترام قرار گیرد؛ از این رو به خوبی مشاهده کردیم که چگونه آراء ملت قرائت می شد، هر نیم ساعت یکبار آمار تعدادی از صندوق ها اعلام می شد، آمارها کاهش و افزایش پیدا می کرد تا اینکه در نهایت یک فرد به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم اعلام شد.
خاکرند از برگزاری انتخابات در ایران به عنوان یک شیوه کاملا دموکراتیک و با نظارت مردم و ناظران انتخاباتی یاد کرد و اظهار داشت: در این میان باید از کشورهای مدعی دموکراسی و آزادی پرسیده شود که چه پاسخی برای پرسش های ملت های خود دارند؟ ! ملت هایی که در شدیدترین خفقان ها و استبداد حاکم به سر می برند و فاقد کمترین آزادی های مدنی، حقوقی، سیاسی و اجتماعی هستند.
وی نبود آزادی و دموکراسی در کشورهای استبدادی را عمده ترین عامل موثر در پوشش ندادن انتخابات جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: تنها به خاطر نبود آزادی و دموکراسی در کشورهای استبدادی است که این کشورها پوشش لازم خبری را ندادند و اگر هم خبری دادند خبرهایی را انتخاب کردند که عکس وقایع و حقایق موجود باشد تا به این وسیله ملت هایشان بیدار نشود.
رایزن فرهنگی سابق ایران در کویت ملت های اسلامی را بسیار آگاه تر از این حرف ها خواند و تاکید کرد: ملت های اسلامی اینک بسیار آگاه تر از همیشه به پیش می روند منتهی شرایط خفقان و استبداد و شکنجه و رعب و وحشت چنان قوی و زیاد است که ملت ها نمی توانند آرا و اعتقادات و مواضع خود را علنا بازگو کنند.
ارسال نظر