به گزارش پارس نیوز، 

 بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس روز دوشنبه در پیامی توئیتری، به توضیح درباره کالاهایی پرداخت که در فاز نخست راه اندازی "ابزار پشتیبان مبادلات تجاری" مورد داد و ستد قرار خواهند گرفت.

وی در پیام خود نوشت: «سه کشور اروپایی پیشنهاد کرده‌اند که برای عملیاتی شدن سریع کانال مالی که برای تسهیل تجارت میان دو کشور در تمام زمینه‌ها تأسیس شده است، فاز اول آن به پرداخت‌های مرتبط با اقلام کالاهای اساسی و پزشکی اختصاص یابد، که حوزه وسیعی از جمله تجارت اقلام به شرح زیر را شامل می‌شود.»

بعیدی نژاد در ادامه به اقلام مذکور اشاره کرد: «۱- انواع محصولات کشاورزی مانند سویا وذرت، ۲- انواع محصولات غذایی، ۳- میوه و سبزیجات، ۴- سموم کشاورزی، کود و بذرهای گیاهی، ۵- غذای دام شامل کنجاله و علوفه، ۶- شیرخشک و مواد اولیه، ۷- مواد اولیه دارویی، ۸- انواع داروهای عمومی و داروهای بیماری‌های خاص، ۹- انواع تجهیزات پزشکی و بیمارستانی ،۱۰- دستگاه‌ها و وسایل پیشرفته جراحی و اتاق عمل، ۱۱- تجهیزات پیشرفته پزشکی مانند دستگاه‌های رادیو تراپی و پرتو درمانی برای مقابله با سرطان، ۱۲- انواع واکسن‌های انسانی و دامی و…»

سفیر ایران در انگلیس در ادامه تصریح کرد: «کشورمان در سال‌های اخیر قدم‌های مهمی در خودکفایی برداشته است، اما خرید بخشی از این اقلام همچنان ضروری است. کشور هر سال حدود ۷ تا ۸ میلیارد یورو برای این اقلام بودجه تخصیص می‌دهد که انتقال پول آنها و به همین دلیل خرید آنها با مشکلات بسیار روبروست. سیستم بانکی بین المللی با وجود ادعای دروغین مقامات آمریکایی، به علت تحریم‌های آمریکا، حاضر به ریسک این مبادلات و انتقال پول خرید این اقلام نیست.»

کانال تبادل مالی با ایران موسوم به اینستکس توسط فرانسه، آلمان و انگلیس هفته گذشته رسماً تشکیل شد.

پاریس میزبان این کانال مالی خواهد بود و یک بانکدار برجسته آلمانی نیز مسئولیت این کانال مالی را بر عهده می‌گیرد. انگلیس نیز در این بین رئیس هیئت نظارت خواهد بود و از این سه کشور یک دیپلمات از وزارت امور خارجه در این کانال مالی حضور خواهد داشت. همچنین این گروه در آلمان نیز شعبه خواهد داشت. مدیر این سازوکار یکی از کارشناسان بانکی از فرانکفورت آلمان است.

بر اساس گزارش‌ها، این کانال مالی میان اتحادیه اروپا و ایران، در مرحله نخست اقلام غذایی و دارویی و ابزار پزشکی را در بر می‌گیرد و می‌تواند دامنه فعالیت آن گسترش یابد.