رحمانی فضلی: سازمان ثبت احوال دقیقترین آمار و اطلاعات جمعیتی را دارد
وزیر کشور گفت: سازمان ثبت احوال دقیقترین و بروزترین آمار و اطلاعات جمعیتی را دارد.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در همایش روز ملی ثبت احوال و در یکصدمین سالگرد تاسیس ثبت احوال کشور ضمن قدردانی و تشکر از کارکنان ثبت احوال در سراسر کشور گفت: شما در انجام وظایف خود به خوبی عمل میکنید و تلاش دارید با صحت و دقت و سرعت در انجام وظیفه عقب ماندگیها را جبران کنید.
وی با اشاره به اینکه سازمان ثبت احوال در وضعیتهای مهمی مانند انتخابات انصافاً به خوبی درخشیده است، اظهار کرد: در انتخابات ریاست جمهوری پیشین شکایات و ادعاهای زیادی مطرح شد به طوری که اعلام تایید نتایج آرا تا 12 شب آخرین روز به طول انجامید.
وزیر کشور ادامه داد: برخی نگران تأخیر در اعلام تایید نتایج آرا بودند، اما ما نگران نبودیم چرا که؛ نظام دموکراسی همین است و هرکسی اعتراض دارد باید به اعتراضش رسیدگی شود، به علاوه به کار خودمان هم صد در صد اعتماد داشتیم و به همین دلیل حتی یک صندوق و بلکه حتی یک رأی باطل نشد. با تشخیص هویت درست و دقت عمل و سرعت کارکنان سازمان ثبت احوال در همه انتخابات، خصوصاً ریاست جمهوری، بدون هیچ اتفاقی و باطل شدن هیچ رایی، کار انجام شد. این موضوع را مدیون همه همکاران ستاد انتخابات کشور هستیم به ویژه ثبت احوال که تشخیص هویت و استعلام از طریق این سازمان انجام می شد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه جمعیت اصلیترین موضوع برنامهریزی هاست، گفت: جمعیت؛ هم هدف برنامهریزی است و هم موضوع برنامهریزی؛ یعنی هم برنامهریزی برای مردم انجام میشود و هم جمعیت در برنامهریزی موثر است.
وی اضافه کرد: جمعیت را هم میتوانیم به معنای کمیت، تعداد و پراکندگی در نظر بگیریم و هم میتوانیم یک گام فراتر رفته و به کیفیت، ترکیب یا توانمندی جمعیت و نوع تلقی و نگاه جمعیت بپردازیم.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه سازمان ثبت احوال دقیقترین و بروزترین آمار و اطلاعات جمعیتی را دارد، گفت: توقع این است که مجموعه ثبت احوال در حوزه مطالعات جمعیتی با استفاده از کارشناسان حوزههای جمعیت شناسی و جامعه شناسی و علوم اقتصادی بتواند عنصر جمعیت را به خوبی تحلیل کند.
رحمانی فضلی افزود: حتما باید این دادهها که در سازمان گردآوری و تجمیع میشود، جان و روح پیدا کند و در نظام برنامهریزی و تصمیمگیری ما موثر واقع شود؛ در واقع باید قدرت تحلیل در حوزه مباحث آماری جمعیت را افزایش دهید و این موضوع محقق نمیشود مگر اینکه با اهالی علم در حوزههای مختلف همکاریهای گسترده، فعال و مستند داشته باشید. اگر این اتفاق بیفتد ثبت احوال به عنوان یکی از مراکز و حوزههای اصلی در کشور خواهد بود.
وی با اشاره به مصادیق اختلافی آمار در حوزههای مختلف مانند طلاق و مهاجرت گفت: با ورود سازمان ثبت احوال به موضوع طلاق و ارائه روشی جامع و علمی در این زمینه که در دنیا متداول است، نوع نگاه و تحلیل و برنامهریزی در موضوع طلاق مسیر دیگری یافت که منطقیتر، معمولتر و عینیتر است.
وزیر کشور با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل ما در حوزه اجتماعی موضوع مهاجرت است، گفت: اگر تحلیل درستی از مهاجرت نداشته باشیم، نمیتوانیم درباره مسائل اقتصادی، اجتماعی، فضای شهری، حاشیه نشینی و حتی امکان استفاده از ظرفیتهای طبیعی در محیطهای روستایی تحلیلی درست و منطقی داشته باشیم و این امر نیازمند آمار دقیق و جامع در خصوص مهاجرت است.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: ثبت احوال مرکزی است که میتواند بروزترین، دقیقترین و علمیترین تحلیلها و آمار را در حوزه مهاجرتی ارائه کند و به علاوه میتواند مبنا و بستر مناسبی باشد برای حوزههای علمی که از این دادهها استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه ثبت احوال میتواند دو رویکرد را در خصوص دادهها و اطلاعات داشته باشد، گفت: رویکرد اول رویکرد سنتی است که ثبت احوال صرفاً مرکزی برای تولید و انبار دادهها خواهد بود؛ اما سازمان میتواند و باید رویکرد جدیدی را در پیش بگیرد و به این دادههای خشک، با تحلیل متناسب، جان و روحی دوباره ببخشد و این دادهها را فرآوری کرده، معنادار نماید و در اختیار تصمیمگیران و متخصصان قرار دهد تا در نظام برنامهریزی و تحلیلی کشور و حوزههای علمی مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه گامهای خوبی در این زمینه در سالهای اخیر برداشته شده است، افزود: به هرحال این سازمان ظرفیت بالایی دارد که باید از آن استفاده شود و این امر نیازمند ارتباط مستمر با مراکز علمی است و البته این ارتباط مرتباً باید تقویت شود.
رحمانی فضلی افزود: در تبادل اطلاعات میان سازمان ثبت احوال و مراکز علمی ممکن است نیازها و سفارشهای جدید در زمینه آمار و دادهها ایجاد شود و به شرط اینکه به کار اصلی ثبت احوال لطمهای وارد نشود، میتواند این موضوعات را انجام دهد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نظام سرشماری کشور در دنیا منسوخ شده است، گفت: در جهان فعلی تغییرات و تحولات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی لحظهای است و نیاز ما هم به آمار جمعیت و توزیع و ترکیب و کیفیت آن به صورت لحظهای است؛ لذا اینکه پنج سال منتظر آمار باشیم و به شکل سنتی از درب منازل اطلاعات جمعآوری شود، به قدر کافی مؤثر نخواهد بود.
وزیر کشور افزود: انتظار داریم سازمان ثبت احوال با مرکز آمار همکاری کرده و به مدلی در زمینه سرشماری برسند که با استفاده از آخرین سرشماری به عنوان پایه اطلاعاتی، اطلاعات جدید روزانه اضافه شود و مرگ و میر، جابهجایی و کیفیت جمعیت با مراجعه مردم به مراکز مختلف تکمیل و بهروز شود. در این صورت، دیگر نیازی به سرشماریهای کلان با هزینههای بالا و خطای قابل توجه نخواهیم داشت.
رحمانی فضلی در پایان ابراز امیدواری کرد: همه تلاشها، برنامهها و اقدامات سازمان ثبتاحوال و همکاری این مجموعه میان بخشی با سایر دستگاههای اجرایی قرین توفیق قرار گیرد.
وی ادامه داد: وزارت کشور ضمن تلاش برای تجهیز هرچه بیشتر این سازمان به روشهای جدید و تجهیزات روزآمد، درصدد معرفی سازمان ثبت احوال به عنوان عضو موثر نظام تصمیمگیری و تصمیم سازی کشور است.
وزیر کشور همچنین در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران گفت: ظرفیت سازمان ثبت احوال بسیار بالاست چراکه تنها مرکزی است که به صورت کاملاٌ حرفهای و با دقت بالا به تولید ارقام و آمار در خصوص جمعیت میپردازد و این اعداد و ارقام به روز است.
رحمانی فضلی افزود: به دنبال این هستیم از ظرفیت بزرگ سازمان ثبت احوال در جهت روزآمد کردن آمارهای جمعیتی کل کشور و هم در معنا بخشیدن به اعداد و رقم ها و هم در ارتباط مؤثر با مراکز علمی و دانشگاهی بهرهبرداری کنیم تا بتوانیم و ثبت احوال را وارد حوزه جدیدی از تحلیل علمی کنیم که ان شاءالله مبتنی بر دادهها، آمار و ارقام این سازمان شرایط اجتماعی و اقتصادی و تحرکات جمعیتی در فضای جغرافیایی را به درستی تحلیل و نهایتاً برنامهریزی مناسبی برای کشور داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در این چهار سال گامهای خوبی در این حوزه برداشته شده است و برنامههای اعلامی از سوی این سازمان حتماً پیگیری خواهد شد تا محقق شود.
ارسال نظر