باور غلط وزارت خارجه این است که آمریکا را منشاء همه تحولات می داند
یک کارشناس مسائل بینالملل گفت: باور غلطی که در وزارت خارجه ما و تیم فعلی وزارت وجود دارد این است که محور و مدار هر تحول مهمی در دنیا وجود دارد آمریکاست و هیچ تحول مهمی نیست که آمریکاییها منشا آن نباشند.
به گزارش پارس نیوز، سعدالله زارعی کارشناس مسائل بین الملل مجمع آذر ماه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در خصوص سوالی درباره حمله عربستان سعودی به یمن گفت: یکی از اتفاقات خیلی عجیب همین موضوع جنگ یمن است که دو طرف دارد، یک طرف یک ملت مظلوم قرار دارد، مظلوم از این جهات که از لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و جرمی مرتکب نشده است و از طرفی هم در این جنگ کسی به آنها کمک نمیکند و از حیث امکانات نظامی قابل مقایسه با طرف مقابلش هم نیست.
وی ادامه داد: طرف دیگر که در مقابل یمن قرار دارد تنها یک کشور نیست و یک جبهه جهانی است و کل دنیا را در مقابل ملت مظلوم یمن قرار دادهاست. در این جبهه پول، اسلحه، جنگافزار، نفرات، اختیارات و مسائل حقوقی، سیاسی و رسانهای وضعیت خوبی قرار دارد.
زارعی در ادامه با اشاره به هزینه ۵۰ میلیارد دلاری عربستان در حمله به یمن گفت: با این مبلغ ۱۰۰ میلیون جمعیت میتوانند در سال یک زندگی خوبی داشته باشند، ولی عربستان این مبلغ را هزینه کرده تا به جنگ با مردم مظلوم یمن برود.
این کارشناس مسائل بینالملل خاطرنشان کرد: مقاومت و پیروزی مردم یمن با دستان خالی در مقابل جریانی که همه چیز دارد از لحاظ مادی بسیار عجیب است، یمن در مذاکرات اخیر هم توانست طرف مقابل را وادار کند از استان حدیده خارج شود. این نشان میدهد در حوزه سیاسی هم دست برتر دارد. البته خداوند متعال به چنین مردمی وعده پیروزی داده است.
وی درباره آینده این جنگ هم تأکید کرد: بر اساس تحلیل عقیدتی و میدانی پیروزی با مردم یمن است و شکست با جبهه عربستان، البته جبهه عربستان از همین الان هم شکست خورده و شکست را هم پذیرفتهاند.
زارعی یادآور شد: جنگ با یمن در زمان اوباما شروع شده که ادامه آن را الان میبنیم پس آمریکاییها با شروع جنگ موافق بودند، ولی الان مجلس سنای آمریکا جلسه گذاشته و این جنگ علیه یمن را محکوم کرده است، این برای آمریکا یعنی اینکه جنگ فایده ندارد و بیخودی ما هزینه میدهیم.
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: برخیها مانند آقای آشنا و ظریف مدعی هستند که ارزش خاورمیانه نزد آمریکاییها و اروپاییها کاهش پیدا کرده است، که البته حرفهای دقیقی نیست و برای این ادعای خود هم استدلالهایی را مطرح میکنند و میگویند دیگر خیلی به نفت منطقه احتیاج ندارند و حضور در منطقه برایشان هزینه دارد، که این حرف واقعاً حرف درستی نیست چون اگر در منطقه ما درگیری وجود دارد، چه کسانی این درگیری را شروع کردند؟ جنگ عراق و ایران را چه کسی راه انداخت؟ جنگ عراق را چه کسی راه انداخت؟ چه کسانی به افغانستان لشکرکشی کردند؟
وی گفت: اینکه آقایان ظریف و آشنا میگویند ارزش منطقه برای آمریکا پایین آمده چون آمریکا باید اینجا هزینه کند، برای اینکه در منطقه درگیری وجود دارد، درست نیست. چون خود آمریکاییها این جنگ را راه انداختهاند.
زارعی ادامه داد: آمریکاییها بهطور طبیعی برای حفظ عربستان در مشتهای خودشان حداکثر کار را انجام میدهند، پس باید مراقب باشیم در تحلیلهای سیاسی وقتی به مسائلی مانند خاشقچی میرسیم اشتباه نکنیم، مانند تحلیلهای وی که برخی در ایران دارند.
این کارشناس مسائل بینالملل یادآور شد: بقای آل سعود در نگاه آمریکایی بسته به بن سلمان است. برخی خیال میکنند بن سلمان همین گونه در عربتسان روی کار آمده است یا اینکه پدرش این را سر کار گذاشته است، درحالیکه به قدرت رسیدن بن سلمان یک پروژه سعودی ـ آمریکایی است. همین اخیرا گفتند ما آینده اسرائیل را با بن سلمان بستیم.
زراعی اضافه کرد: قیمت منطقه ما نزد آمریکاییها خیلی بالاست و جایگزین هم ندارد و در این راستا آمریکا هم حداکثر تلاشش را میکند برای اینکه منطقه را در مشت خود بگیرند. در این ماجرا عربستان نقش کلیدی را دارد و در عربستان هم جایگزینی برای آل سعود وجود ندارد.
زارعی ادامه داد: معنای صحبت بنده این نیست که سیستم موجود در عربستان ماندگار است. در عربستان هم تغییر در راه است و این تغییر یک تغییر مدیریت شده از سوی آمریکا نیست و ماجرای خاشقچی نشان داد اگر اتفاقی قرار باشد بیفتد، آمریکاییها بسیار ناتوانتر از آن هستند که بتوانند مدیریت کنند و ما باید منتظر یک رخداد در عربستان باشیم و انشاءالله ما در یک بازی زمانی ۱۰ ساله شاهد چنین رخدادی خواهیم بود، انشاءالله. اگر آل سعود انشاءالله سقوط کند یک مانع بسیار بزرگی در جهان اسلام از مقابل ما برداشته خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص سوالی درباره عملکرد وزارت خارجه خاطرنشان کرد: متأسفانه یک باور غلطی در وزارت خارجه ما و به خصوص بر تیم فعلی وزارت خارجه وجود دارد و آن باور غلط این است که محور و مدار هر تحول مهمی در دنیا و ازجمله تحولاتی که ما را تحت تأثیر قرار میدهد آمریکاست و هیچ تحول مهمی نیست که آمریکاییها منشا آن نباشند و این از سر حدسیات نمیگویم.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: اینها واقعاً این اعتقاد را دارند و در جلسات کارشناسیشان که ما هم هستیم این را به زبان میآورند که هیچ اتفاق سیاسی مهمی رقم نمیخورد، مدیریت نمیشود و به سرانجام نمیرسد مگر اینکه آمریکاییها در آن جلسه نقش اول را داشته باشند.
وی گفت: اینها هر برنامهای را خارج از طراحی آمریکاییها را شکست خورده میدانند و معتقدند هیچ طرحی در مقابل آمریکایی نمیتوان انجام داد.
زارعی اضافه کرد: حرف وزارت خارجه ما این است که ما باید از کنار اسرائیل عبور کنیم و بیش از حد درگیر مسئله فلسطین نشویم. در دوره ترکیه و عربستان هم معتقدند هر کاری میخواهیم انجام دهیم باید با مشارکت و همراهی و با لحاظ منابع این دو کشور باشد. در مباحث دیگر هم به همین شکل عمل کنیم و امتیاز بدهیم تا عربستان با ما به صلح بیاید.
وی گفت: الان این سؤال وجود دارد که آیا اینگونه که ما به دنبال رابطه هستیم آنها هم میخواهند؟ مشکل اصلی عربستان این است که میگوید ایران تلاش میکند برای ظهور مهدی موعود! آنها تا اینجا با ما کار دارند. اینها مهمترین پشتیبان یهود در منطقه هستند، چگونه میخواهند با ما کنار بیایند. دوستان وزارت خارجه ما متأسفانه دری را میکوبند که داخل آن خانه کسی نیست.
ارسال نظر