عصبانیت کیهان از اوضاع اصولگرایان و ائتلاف رقبا
«تعدد نامزدهای اصولگرا باعث میشود که آراء متراکم و چندبرابری اصولگرایان به جای آن که در یک بستر واحد ریخته و رودخانهای غیرقابل عبور پیش روی مدعیان اصلاحات ایجاد کند، در چند بستر جداگانه جاری شده و به «چند نهر» قابل عبور تبدیل میشود. »
به گزارش پارس ، حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز نوشت: روز دوشنبه ۲۰/۳/۹۲- دو روز پیش- در یادداشتی با عنوان « مهندسی نامرئی» از یک « پروژه دو سویه» خبر داده و آورده بودیم یک سوی این پروژه، یکپارچگی آراء جبهه مدعیان اصلاحات و سوی دیگر آن ادامه پراکندگی در آراء اصولگرایان است. در همان یادداشت اشاره کرده بودیم که پروژه یاد شده کلید خورده و در اولین گام قرار است آقای عارف از کاندیداتوری کنار برود. در پی انتشار یادداشت مزبور برخی از دوستان اصولگرا در تماس با نگارنده، با استناد به اظهارات قاطع آقای عارف که کناره گیری خود را ناممکن دانسته و حتی در این باره سوگند یاد کرده بود، نسبت به درستی پروژه یاد شده ابراز تردید می کردند و پاسخ آن بود که این پروژه و مهندسی نامرئی آن جدی است و آقای عارف چاره ای جز انصراف ندارد و اساساً تصمیم در این باره برعهده آقای عارف نیست که بخواهد بماند یا انصراف بدهد! … و سرانجام آقای عارف همانگونه که پیش بینی شده بود انصراف داد- بخوانید کنار گذارده شد- اما، چرا؟ ! پاسخ این سؤال پیچیده و دشوار نیست و می تواند تحلیل و تابلوی روشنی از میدان پیش روی رقابت های انتخاباتی و « باید» ها و « نباید» های آن ارائه بدهد. بخوانید؛
۱- مدعیان اصلاحات می دانند که علی رغم تبلیغات سیاه و دروغ پردازی ها و توهم پراکنی های گسترده علیه وضعیت کنونی، از رأی « قابل رقابت» با اصولگرایان برخوردار نیستند و عکس مار کشیدن های پی درپی آنها با این مقصود که خود را « فرشته نجات» ! معرفی کنند نیز در جلب آراء مردم تأثیر چندانی ندارد، چرا که ادعاهای آنان با سوابق و کارنامه آنها همخوانی ندارد. بنابراین طبیعی است که از هم اکنون خود را بازنده انتخابات ۲۴ خرداد تلقی کنند.
۲- حالا باید به این پرسش پاسخ داد که مدعیان اصلاحات برای خروج از بن بست مورد اشاره چه راهی پیش روی دارند؟ مگر نه اینکه اصلی ترین مانع و سد پیش روی آنها، رأی متراکم و چند برابری اصولگرایان است؟ بنابراین تنها راه باقی مانده آن است که در گام اول آراء پراکنده خود را در یک سبد جمع کنند. وادار کردن آقای عارف به کناره گیری که علی رغم اصرار ایشان به ماندن صورت پذیرفت، همین گام اول بود. و گام دوم آن که آراء اصولگرایان را پراکنده ساخته و برای خود « قابل رقابت» کنند، اما آراء انبوه اصولگرایان را چگونه می توان در حد و اندازه ای کاهش داد که برای مدعیان اصلاحات قابل رقابت باشد؟ ! آیا می توانند مانع رأی دادن مردم به اصولگرایان شوند؟ بدیهی است که این راه بسته است و رویکرد مردم به اصولگرایان بارها به اثبات رسیده است، پس چگونه باید « سد» پیش روی را « کوتاه» و قابل عبور کرد؟ چاره کار و شرایط مورد نیاز برای عبور از این سد را - با عرض پوزش- نامزدهای اصولگرا برای مدعیان اصلاحات فراهم آورده و سخاوتمندانه! - بخوانید با بی توجهی غیرقابل توجیه- در اختیار آنها قرار داده اند و آن، تعدد و حضور چند نامزد اصولگرا در صحنه است.
تعدد نامزدهای اصولگرا باعث می شود که آراء متراکم و چند برابری اصولگرایان به جای آن که در یک بستر واحد ریخته و رودخانه ای غیرقابل عبور پیش روی مدعیان اصلاحات ایجاد کند، در چند بستر جداگانه جاری شده و به « چند نهر» قابل عبور تبدیل می شود. در این حالت آراء اصولگرایان اگرچه در مجموع « انبوه» است ولی از آنجا که به چند شاخه تبدیل شده است، می تواند برای مدعیان اصلاحات- حداقل در حد و اندازه پریدن به دور دوم- قابل رقابت باشد. آیا غیر از این است؟ !
۳- اکنون باید از نامزدهای محترم اصولگرا با حفظ احترام کامل آنها، پرسید، اگر حضور و ادامه گفتمان اصولگرایی که ترجمان دیگری از گفتمان امام و انقلاب و رهبری است را به حضور خود بر کرسی ریاست جمهوری ترجیح می دهید- که باید بدهید وگرنه اصولگرا نیستید- چرا و با کدام توجیه منطقی، شرعی و انقلابی صورت مسئله را از حالت « چندکاندیدایی» به تک کاندیدا تغییر نمی دهید؟ آیا حضور پررأی یک نامزد اصولگرا، بر پراکندگی آراء اصولگرایان ترجیح ندارد؟ !
این نکته نیز گفتنی است که مدعیان اصلاحات اگرچه ادعا می کنند برای پیروزی در انتخابات آمده اند ولی با توجه به سوابق خود و مخصوصاً سوابق سوء و بعضاً ننگین برخی از مدافعان خود، کمترین امیدی به پیروزی ندارند. آنها، پیروزی خود را در آراء کمتر نامزد پیروز اصولگرا تعریف کرده اند تا در نهایت فاصله خود را با اصولگرایان، اندک! قلمداد کنند ولی از آنجا که برخی از افراد آلوده به وطن فروشی و خیانت را آشکارا به عنوان حامیان خود معرفی کرده اند، همین اندازه -یعنی فاصله کم با نامزد پیروز اصولگرا- هم برای آنها زیاد تلقی می شود و البته، زیادشان نیز هست.
کوتاه سخن، انتظار آن است- و انتظاری عاقلانه نیز هست- که نامزدهای اصولگرا هر چه زودتر و بدون فوت وقت و از دست دادن فرصت، دور هم بنشینند و یکی را از میان خود به عنوان نامزد همه اصولگرایان برگزینند و در نهایت پس از پیروزی- که در این صورت قطعی و بدون کمترین تردید در همان دور اول خواهد بود- دولتی با حضور مؤثر سایر نامزدهای اصولگرا تشکیل بدهند. و مطمئن باشند این اقدام خداپسندانه آنها مانند اقدام در خور تقدیر و انقلابی دکتر حداد عادل، فردای قیامت که روز « شمارین» است در کارنامه اعمال آنان به شمار خواهد آمد و در خاطر ملت خداجوی و پاکباخته این مرز و بوم نیز به صورت نقطه ای درخشان باقی می ماند…
بسم الله! روز آزمون است.
ارسال نظر