به گزارش پارس نیوز، 

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر سه شنبه 13 آذرماه در دیدار میکائیل کلور دیدار سفیر آلمان در ایران گفت: در کشور ما اقوام ایرانی بیش از چند هزار سال است که در کنار هم زندگی می کنند. ایران بارها اشغال شده اما این پیوند اقوام گسسته نشده و همه به زندگی برادرانه خود ادامه می دهند. در جنگ هم این همبستگی را بارها مشاهده کردیم.


وی افزود:  آذربایجانی‌ها و بختیاری‌‌ها و کردها، بلوچ‌ها و سایر اقوام در کنار برادران عرب برای آزادسازی خوزستان علیه صدام در قالب سپاه و بسیج به طور داوطلبانه جنگیدند. در شرایطی که لهجه این اقوام متفاوت بود، در جبهه‌ها قلب‌هایشان به هم نزدیک بود. این مورد یک رویداد بی نظیر و خاص ملت ایران است و ما با وجود این مردم، به آینده ایران و جمهوری اسلامی بسیار امیدوار هستیم.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روند آهسته و کم تاثیر همکاری اروپائیان با ایران گفت: از اروپایی‌ها گله‌مندیم. دولتمردان اروپا به خوبی شما که به جای جای ایران سفر کرده اید، موضوعات و مسائل را درک نمی‌کنند. متاسفانه اروپا پاسخ مناسبی در برابر همکاری های ایران ارائه نمی کند.
 
رضایی گفت: اکنون چند ماه است که به دنبال ایجاد کانال مالی هستند، اما برخی کشورها در اتحادیه اروپایی همکاری مناسبی ندارند. اروپایی در صحبت‌ها حمایت اما در عمل همکاری نمی‌کنند. این یک اشتباه استراتژیک است که اروپایی‌ها مرتکب می‌شوند. انتظار داریم که این پیام منتقل شود که از نجابت ایرانیان، سو استفاده نشود. اروپا نباید فرصت این همکاری را از دست بدهد.
 
وی افزود: دولت ما و وزیر خارجه ما به همکاری با اروپا واقعا اعتقاد دارند تا دیر نشده از این فرصت استفاده کنید.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با قدردانی از دعوت آلمان از هیئت نمایندگی مجمع گفت: ما باید گفتمان نخبگان بین ایران و اروپا را فراتر از سیاستمداران آغاز کنیم. شکست خوردگانی که از ایران به اروپا رفته اند، نماینده ملت ایران نیستند. آنها اطلاعات دقیقی از ایران ندارند یا به شما نخواهند گفت.
 
رضایی گفت: سوال مهمی که وجود دارد این است که ما علیه صدام و داعش و مواد مخدر جنگیده‌ایم و شهید داده‌ایم، شما هم با این گروهها موافق نبودید، چه کشوری بهتر از ایران، در این موارد عمل کرده است. سعودی هایی که با داعش و صدام همکاری کرده و از قاچاق مواد مخدر در سطح منطقه حمایت می‌کند، به شما نزدیک شده! این موضوع را باید نخبگان ما و شما بنشینند و برای ملتهای اروپایی تبیین کنند.
 
وی با اشاره به ناآرامی های اخیر در شهرهای فرانسه افزود: اگر اروپا نتواند استقلال خودش را در برابر آمریکا نشان دهد، آینده تاریکی در انتظار اروپا است. اوضاع فرانسه را ببینید. مردم فرانسه هویت مستقل از اروپا می‌خواهند. اروپا هویت خودش را نتوانسته تثبیت کند. استقلال اروپا به این کشورها هویت می‌دهد. آقای مکرون و شرودر گفته که ما نوکر آمریکا نیستیم. مردم اروپا این موضوع را در عمل می خواهند. آقای ترامپ تعرفه سنگین وضع کرده و امضای همه کشورها در برجام را بی اعتبار کرده است. این تحقیر اروپاست.
 
رضایی گفت: این هویت شماست که به خطر افتاده. اگر این هویت بازیابی نشود، فرانسه هم در ده سال آینده از اروپا جدا می‌شود و اتحادیه دچار مشکل می‌شود. توصیه ما این است که برجام را جدی بگیرید. اروپا باید در برابر زیاده خواهی آمریکا ایستادگی کند. مردم شما نگاهشان به آمریکا عوض شده است.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما در ایران صبر زیادی را از خود نشان داده ایم. رهبری و مردم ما صبورانه و نجیبانه منتظر اقدام اروپا هستند. اگر همکاری نشود، اوضاع بر می گردد. این جمله من دیپلماتیک نیست، یک پیش بینی است. در هشت ماه آینده اروپا توسط ملت ایران مورد آزمون قرار می گیرد.
 
در ادامه میکائیل کلور برشتولد سفیر آلمان در ایران گفت: ما با شما هم عقیده هستیم که باید بیشتر با هم گفتگو کنیم.
 
وی افزود: دو سال است که در ایران هستم اما این مدت برای دیدن و شناخت کشور شما مدت زیادی نیست. من از منطقه‌ای در آلمان می آیم که مردمانش برای حفظ استقلال در کوه ها مستقر بودند. اقامت ما در زاگرس و منطقه بختیاری بسیار جالب بود. دریافتم که مردم بختیاری قرن ها از استقلال کشورشان دفاع کرده‌اند.
 
سفیر آلمان با استقبال از پیشنهاد گفتگوی بین نخبگان ایران و آلمان گفت: از بنیاد مستقل علوم و سیاست خواستم که در برقراری پیوند ایران و آلمان فعال تر شود و امروز دعوتنامه این بنیاد برای برگزاری یک نشست اولیه در برلین را تقدیم شما می‌کنم.
 
میکائیل کلور برشتولد گفت: نظرات شما را به دولت آلمان منتقل خواهم کرد. در اروپا شناخت کمی وجود دارد. باید اعتراف کنم که تحت تاثیر قدرت استقلال و شخصیت مردم شما قرار گرفته‌ام و این ویژگی ها در همه جا دیده نمی‌شود. برخی از مطبوعات ایران از سفرهای من انتقاد کرده‌اند که چرا این قدر به گوشه گوشه ایران سفر می‌کنم اما واقعا در این سفرها درک بهتری از ایران پیدا کرده‌ام.
 
سفیر آلمان گفت: امیدوارم سازوکار کانال مالی برقرار شود و کارشناسان ما به دنبال ایجاد یک سیستم جدید در برابر دلار هستند. این موضوع به حاکمیت و استقلال ما مرتبط است.