به گزارش خبرنگار سیاسی پارس، بنابر آمارهای رسمی، منتخبان اصلی شهر و روستا ۱۲۶هزار و ۱۵۳ نفر و منتخبان علی البدل شهر و روستا نیز ۸۱ هزار و ۴۳۴نفر و مجموع منتخبان اصلی و علی البدل شهر و روستا در مجموع ۲۰۷ هزار و ۵۸۷ نفر است. کمترین و بیشترین تعداد اعضای شورای شهر در روستاهای کم جمعیت ۳ نفر و در کلان شهر تهران ۳۱ نفر خواهد بود.

در حالی که که انتخابات شوراها در شهرهای کوچک و روستاها جنبه محلی و طایفه ای پیدا می کند اما این موضوع در کلان شهر ها و به خصوص تهران جنبه سیاسی پیدا کرده است.

شورای شهرتهران یا شورای ریاست جمهوری؟

ورود احمدی نژاد به پاستوردو سال پس از انتصابش به عنوان شهردار تهران در کنار نامزدی پرامید قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم خود می تواند عامل اصلی حساسیت و سیاسی شدن انتخابات شورای تهران باشد، موضوعی که چمران رییس شورای شهر تهران با رد آن می گوید: عملکرد شورای شهر در تهران و تعامل آن با شهرداری در این دوره نیز سبب شد تا شهردار تهران در آستانه قرارگرفتن ریاست جمهوری باشد و این به معنای این است که شورای شهر در این چند ساله توانسته است برنامه های منظم و مدونی را در شهر تهران اجرا کند. البته شاید تنها ثمره مفید ان برای شهروندان تهرانی باشد که شهردار جدید تلاش می کند کارنامه ای بهتر از خود به جای بگذارد و به اصلاح ریل قطار پاستور را به خوبی پیاده سازی کند.

به هر حال شوراهایی که باید محل تصمیم گیری در خصوص مسائل اجتماعی و شهری باشد بیشتر جنبه سیاسی و تقابل جناح های مختلف سیاسی را به خود گرفته است و جناح های مختلف در فاصله ای چند روز مانده به انتخابات فهرست کاندیداهای منتخب خود را منتشر کرده اند.

اصولگرایان

در چند دوره اخیر برگزاری انتخابات مختلف، اصولگرایان بیشترین نامزدها را در بین جریان های سیاسی به خود اختصاص داده اند، در بیشتر این انتخابات رقابت بین خود اصولگرایان بوده است و در این مدت همواره زمزمه هایی در خصوص ارائه ای فهرست واحد به گوش می رسد که در عمل به تحقق نمی یابد.

اصولگرایان در بین ۱۷۸۵ نفر از افراد تایید صلاحیت شده برای کسب ۳۱ کرسی شورای شهر از بیشترین کاندیدا برخوردار هستند و با ائتلاف های متعددی وارد جریان انتخابات شده اند، که البته اسامی مشترک در این ائتلاف ها دیده می شود.

نامزدهای مثل مهدی چمران، حسن غفوری فرد، اسدالله عسگراولادی، مرتضی طلایی، عباس شیبانی و. . که در فهرست انتخاباتی جبهه پیروان، ابادگران و خدمت گزاران ابادانی و پیشرفت دیده می شود.

از طرف دیگر ائتلاف های صدای ملت، ایستادگی و جهادگران سازندگی را نمی توان خارج از اصولگرایان دانست.

قدرت الله رحمانی، سخنگوی جبهه جانبازان انقلاب اسلامی گفته است که این تشکل و ائتلاف آبادانی و پیشرفت برای انتخابات شورای شهر تهران فهرست مشترکی منتشر کرده اند. در این فهرست مجتبی شاکری جانباز ۷۰ درصد و نابینا و نیز حسین اسرافیلی جانباز ۷۰ درصد قطع نخاع به عنوان سرلیست قرار گرفته اند.

این در حالی است که مهدی چمران معتقد است که مشابه دو دوره قبل که با پیروزی اصولگرایان همراه بود، ائتلاف ابادگران که نزدیک به قالیباف می باشد، پیروز انتخابات خواهند شد.

اصلاح طلبان

اصلاح طلبان که اجرای قانون انتخابات شوراها (در سال ۱۳۷۷ بعد از ۲۰ سال تاخیر) را از اقدامات مهم دولت اصلاحات نام می برند، به غیر از دور اول که با پیروزی ان ها همراه بود در دوره های دوم و سوم بازنده انتخابات بوده اند وتنها در دوره قبلی توانستند ۴ کرسی (هادی ساعی، معصومه ابتکار، احمد مسجد جامعی، و محمد علی نجفی) از ۱۵ کرسی را به خود اختصاص دهند.

در حالی که بر خلاف انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی، که صلاحیت نهایی کاندیدا ها را شورای نگهبان مشخص می کند، بررسی صلاحیت کاندیدای شورا های شهر و روستا بر عهده این نهاد نیست و هیاتی ۵ نفره متشکل از نمایندگان مجلس بر آن نظارت دارند.

با این وجود صلاحیت چهره های سرشناس اصلاح طلبان از جمله محسن هاشمی، فاطمه راکعی، معصومه ابتکار و مرتضی حاجی تایید نشد و در کنار رد صلاحیت هاشمی شوک بزرگی به این جریان وارد ساخت.

به هر حال اصلاح طلبان با ارائه ای لیست ۳۱ نفره خود با محوریت احمد مسجد جامعی و حضور افرادی همچون فاطمه دانشور، الهه راستگو، احمد دنیا مالی و محمد مهدی تندگویان امیدوار به پیروزی هستند.

دولتی ها

حامیان و طرفداران احمدی نژاد بر خلاف انتخابات ریاست جمهوری که نامزد خود را رد صلاحیت شده دیدند با اعلام موجودیت ستاد" در امتداد مهر" قصد حضور جدی در انتخابات شوراها را دارند. دولتی ها که در دوره قبل دو نماینده (خسرو دانشجو و پروین احمدی نژاد) را در شورای شهر داشتند، در این دوره با شعار زنده باد بهار لیست خود را معرفی کرده اند.

عبدالرضا شیخ الاسلام معاون رییس جمهور، پروین احمدی نژاد خواهر رییس جمهور و عضو فعلی شورای شهر تهران، علی ذبیحی مشاور سابق رییس جمهور و الهه رضایی مجری سابق صدا و سیما، سید یاسر زواره ای دبیر ستاد اطلاع رسانی جشنواره شعر بهار از چهره های سرشناس این جریان می باشند، که به نظر نمی اید شانس چندانی در انتخابات داشته باشند.

گویی تاریخ بار دیگر تکرار می شود و البته این بار برخلاف احمدی نژاد و طرفدارانش، به طوری که در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری بارها به عملکرد دولت انتقاد شده و تقاضای دفاع از عملکرد دولت در سیما هم ره به جایی نبرد. اتفاقی که می تواند در ناکامی طرفداران مشایی در انتخابات شوراها تاثیرگذار باشد.

جبهه پایداری

جبهه پایداری دیگر ظلع انتخابات شوراها است که امیدوار به کسب کرسی های شورای شهر تهران است جایی که با افزایش ۱۶ نفری اعضای ان (از ۱۵ عضو به ۳۱ عضو) در این دوره می توان به ان امیدوار بود.

با این حال اتفاقات رخ داده در طی یک ماه اخیر که با حمایت پایداری ها از لنکرانی در انتخابات ریاست جمهوری شروع و در نهایت با کناره گیری وی و حمایت پایداری از جلیلی پایان یافت، نشان داد که این جریان سیاسی به زمان بیشتری برای قرار گرفتن در مقابل سایر طیف های سیاسی نیاز دارد و در این انتخابات نیز نمی توان امیدی به پیروزی این جریان داشت.

به هرحال چمران، پرویز سروری، رضا تقی پور از چهره های مطرح لیست پایداری هستند که البته در لیست اصولگرایان نیز قرار دارندو شاید تنها حسین رضازاده را می توان از چهره های سرشناس نام برد که تنها در لیست پایداری قرار دارند.