رویکرد ایران مقاومت در برابر دولت ترامپ است
روزنامه « جروزالم پست » به نقل از « مایکل هایدن » رئیس سابق سیا نوشت: رویکرد ایران نسبت به بن بست فعلی توافق هسته ای بنظر مقاومت در برابر دولت ترامپ تا پایان دوره آن است.
هایدن در مصاحبه با این روزنامه صهیونیستی گفت: ایرانی ها هرکاری که اکنون انجام می دهند به نفعشان تمام می شود. محمد بن سلمان هرکاری که آنها نیاز دارند را انجام می دهد. آمریکا دست از حمایت از جنگ یمن برمی دارد و اروپایی ها هنوز از آمریکا برای خروج از توافق ایران ناراحت هستند.
هایدن رئیس سابق سازمان امنیت ملی آمریکا بیان کرد که برای اجتناب از وضعیت فعلی که در آن ایران نفع می برد و چهره مشکل سازی نیز ندارد، توافق هسته ای را پاره نمی کرد.
وی اعلام کرد که ما دو سال با انتخابات ریاست جمهوری فاصله داریم، ایران می تواند تا سال 2020 مقاومت کند.
بسیاری از کارشناسان مسائل ایران و موضوعات اقتصادی اعلام کرده اند که با ادامه حمایت کشورهای آسیایی از ایران، حکومت می تواند در برابر فشار تحریم ها مقاومت کند.
هایدن در مورد ماندن ایران در توافق هسته ای و تحمل مشکلات اقتصادی به مدت دو سال دیگر یا از دست دادن تحمل و شروع حرکت دوباره به سمت سلاح هسته ای، گفت که متغیرهای زیادی وجود دارد. آنها به آمریکا و اروپا بر سر خروج از مسائلی که بین این دو اختلاف ایجاد کرده، بهانه ای نمی دهد.
به گفته وی، آمریکا مزایایی را در اختیار دارد چون نگرانی های عینی مشترکی از سوی اروپا و جامعه بین المللی درباره اتفاقات بعد از اتمام توافق هسته ای وجود دارد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ماه گذشته خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می کنند.
بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تحریم نفت ایران در بلندمدت همراه با افزایش بهای نفت به تضعیف دلار در سطح بین المللی منجر شده و به شکست و عقب نشینی آمریکا می انجامد، روندی که بخشی از آن در صحبت های برخی مقامات آمریکا دیده می شود.
هایدن که از سال 2006 تا 2009 رئیس سازمان سیا بود، گفت من در بدنه دولت نیستم و اطلاعات جزئی دریافت نمی کنم. اما متوجه نمی شوم که چرا روابط با متحدان را بر سر توافق هسته ای ایران بر هم زدیم درحالیکه مقامات اطلاعاتی آمریکا به دولت می گویند که ایران توافق را نقض نمی کند. هایدن مدعی شد که بودن در این توافق به این معنی بود که آمریکا درباره برنامه ایران بیشتر می دانست.
وی با اشاره بحران روابط بین آمریکا و عربستان پس از مرگ جمال خاشقچی روزنامه نگار برجسته سعودی اظهار داشت: روابط با عربستان مهم است اما روابط با این شاهزاده خیر. حق داریم به دوستانمان در عربستان بگوییم که آنها باید شاهزاده را خلع کنند.
وی اظهار داشت که اگر بن سلمان باقی بماند روابط آمریکا- عربستان باید ادامه پیدا کند، اما شاید نیازمند تغییر و محدودیت بیشتر در حوزه های مشخص باشد.
ارسال نظر