به گزارش پارس به نقل از فارس،   مردم یزد که از گذشته های دور به عنوان مردمی سختکوش و فعال شهره بوده اند، این روزها نیز در عرصه انتخابات کوشا و فعال وارد شده اند و برای برگزاری انتخاباتی دشمن شکن تلاش می کنند.

اقشار مختلف مردم در مقابل تلاش هایی که می کنند، انتظاراتی دارند که شایست است این انتظارات حداقل مورد مطالعه کاندیداها قرار گیرد تا بتواند در اداره کشور و رفع مشکلات مردم راهگشا باشد.

صرف نظر از مشکلات اقتصادی، تورم و گرانی، قشرهای مختلف نظراتی دارند که اطلاع از آنها خالی از لطف نیست.

*نگران آینده شغلی خود هستم

یک دانش آموز رای اولی در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: من اگرچه هنوز دانش آموزم اما از اکنون برای شغل آینده خود نگرانم. وقتی می بینم این همه دانشجوی فارغ التحصیل یا بیکارند یا بر سر کارهایی که دوست داشتند، نیستند، از آینده شغلی خود نگران می شوم.

مرجان جلیلیان افزود: در مورد درآمد مردم نیز نگرانی هایی وجود دارد زیرا عده ای از مردم درآمدهای کلان دارند و عده ای دیگر نیز از حداقل ها بی بهره اند.

وی بیان کرد: همه مردم حق دارند زندگی راحتی داشته باشند و یا حداقل کسانی که در حال تلاش و دوندگی برای زندگی خود هستند، باید بتوانند از عهده مخارج زندگی به راحتی بربیایند.

جلیلیان گفت: به نظر من اکنون فاصله طبقاتی در جامعه زیاد است و رئیس جمهور باید بتواند با برنامه ریزی کاربردی و قابل اجرا، این فاصله طبقاتی را کاهش دهند و همه مردم بتوانند از امکانات و ثروت های کشور استفاده کنند.

*دختران جامعه به امنیت بیشتری نیاز دارند

این دانش آموز رای اولی عنوان کرد: در مورد امنیت نیز باید کارهای بیشتری انجام شود، اکنون اگرچه امنیت وجود دارد اما هنوز برای دختران در اجتماع امنیتی لازم وجود ندارد و والدین از این بابت نگرانند.

وی خاطرنشان کرد: این همه خبر در مورد سرقت های مسلحانه، قتل ها، تجاوز و… شایسته یک کشور اسلامی نیست و رئیس جمهور باید برای حل این مشکلات گروهی قوی وارد کار کند.

جلیلیان یادآور شد: گرانی و تورم نیز که بحث داغ روز است و ما حتی در مدرسه نیز آثار و تبعات تورم را می بینیم و حتی دانش آموزان مدرسه هم راجع به رنجی که والدینشان از گرانی ها و تورم می کشند، صحبت می کنند.

*رئیس جمهور آینده به حرف هایی که زده پای بند باشد

یکی از کارمندان مخابرات استان یزد نیز در مورد انتظارات خود از رئیس جمهور آینده اظهار داشت: اگر رئیس جمهور آینده که از میان کاندیداهای فعلی انتخاب می شود، فقط به صحبت هایی که کرده و وعده هایی که داده است، پای بند باشد، مشکلات مردم حل می شود.

رضا سجادی افزود: کاندیداهای فعلی همه مشکلات مردم را می دانند و از آن بارها سخن گفته اند و راهکار هم ارائه داده اند و به نظر من اگر به همین حرف هایی که زده اند، عمل کنند، مشکلات مردم حل می شود.

*رئیس جمهور آینده مشکلات جانبی را بهانه عدم اجرا وعده ها نکند

یک فعال رسانه ای نیز در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: طی چند دوره ریاست جمهوری که تجربه کرده ام، کاندیداها شعارهای مختلفی داده اند اما متاسفانه با ابراز اینکه مشکلات جانبی و مسائل خاص باعث عدم اجرای آنها شده، از اجرای شعارهای خود به نوعی طفره رفته اند.

وی افزود: از کاندیداها تقاضا داریم با توجه به شرایط کشور و جهان شعارهایی را مطرح کنند که خودشان و هیئت دولت آینده آنها توان اجرای عملی آنها را داشته باشند.

*تحریم و شرایط اقتصاد جهانی قابل پیش بینی است

وی عنوان کرد: اگر کاندیدایی امروز قول رفع مشکل گرانی و تورم را می دهد، فردا در مرحله اجرا، عدم توانایی خود را در حل این مشکلات توجیه نکند و تحریم، شرایط اقتصاد جهانی، نوسانات بازار و… را بهانه نکند زیرا همه این موارد از هم اکنون قابل پیش بینی است.

این فعال رسانه ای تاکید کرد: تولید و کشاورزی باید مورد توجه و حمایت ویژه قرار گیرد نه اینکه پرداخت تسهیلات تصویب و اعلام شود اما پرداخت آن با معذورات مواجه شود و تولیدکننده و کشاورز ما مجبور به رها کردن کشاورزی و کوچ به شهر یا تولیدکننده ما ناچار به تعطیل کردن کارخانه و بیکار کردن تعداد زیادی کارگر شود.

یکی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این زمینه عنوان کرد: دانشگاه ها اکنون شرایط قیف وارونه را پیدا کرده اند که ورود به آنها مشکل و خروج از آنها آسان است و این امر سبب شده فارغ التحصیلان دارای مدارک دانشگاهی، آنگونه که از آنها انتظار می رود، کارآمد و متخصص نباشند.

*ساختار آموزش عالی نیازمند اصلاح و بازنگری است

صادق زارع یادآور شد: این امر سبب می شود اغلب آنها نتوانند در شغل هایی که مرتبط با مدرک تحصیلی آنهاست، مشغول به کار شوند و بسیاری در شغل هایی که اصلا ربطی به رشته تحصیلی آنها ندارد، مشغول فعالیت می شوند.

وی تصریح کرد: بسیاری از دانشجویان حتی به کارهای دلالی و واسطه گری روی می آورند که این امر به وضوح به معنای هدر رفتن سرمایه ای است که حداقل چهار سال برای یک دانشجو صرف شده است.

زارع تاکید کرد: از رئیس جمهور انتظار می رود به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور، به این قشر که آینده سازان کشور جمهوری اسلامی ایران هستند، توجه ویژه کند و از نخبگان و مبدعان حمایت لازم را انجام دهند، تسهیلات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهند.

وی همچنین افزود: یکی از مهم ترین کارهایی که رئیس جمهور آینده باید انجام دهد، اصلاح ساختار نظام آموزش عالی در کشور است تا دیگر شاهد جذب نخبگان توسط کشورهای دیگر نباشیم.

*تغییرات مکرر سیستم آموزشی مدارس، دانش آموزان و معلمان را سرگردان کرده است

یکی از فرهنگیان استان یزد نیز به خبرنگار فارس گفت: سیستم آموزش در مدارس کشور هر سال در حال تغییر و تحول است و دانش آموزان و معلمان در این بین سرگردان هستند.

شمسی مطهری نیا عنوان کرد: تغییرات مداوم سیستم آموزشی باعث شده تا مسئولان آموزش و پرورش نتوانند یک برنامه ریزی جامع و بلندمدت برای مقاطع مختلف تحصیلی داشته باشند از طرفی دانش آموزان نیز در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستند و والدین آنها نیز که سیستم های دیگری را تجربه کرده اند، دچار سردرگمی شده اند.

وی ادامه داد: تغییر سیستم آموزشی قبل از هر چیز نیاز به آموزش دبیران و معلمان دارد اما این آموزش ها کافی نیست و در بسیاری مقاطع هم دانش آموزان و هم معلمان دچار مشکل شده اند.

مطهری نیا عنوان کرد: از رئیس جمهور آینده انتظار می رود تا در وزارت آموزش و پرورش نیروهایی متخصص و کاردان به کار بگمارد تا قشر عظیم و پرتعداد دانش آموز و معلم از گزندهای تغییرات هر روزه مصون بمانند.