ممنوعیتهای تبلیغاتی انتخابات شوراها
رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها گفت: فرصت تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی شورای شهر تا ۸ صبح ۲۳ خرداد ماه است و از تمامی نامزدها در خواست داریم تا قوانین تبلیغاتی را رعایت کنند و به سایر نامزدها احترام بگذارند.
به گزارش پارس به نقل از مهر، حسین طلا در نشست خبری با جمعی از اصحاب رسانه در رابطه با انتخابات شوراهای اسلامی شهر گفت: تهران با یک ششم جمعیت کشور و ۴۱ شهر و همچنین ۴۱۶ روستا بزرگ ترین انتخابات شورای اسلامی شهری را به خود اختصاص داده است.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات شورای شهر ادامه داد: در بخش شهری استان تهران از بین ۴ هزار و ۶۰ داوطلب تایید شده ۳۵۱ نفر انتخاب می شوند و بر کرسی های شورای شهری استان تهران در ۴۰۱ شهر می نشینند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ۸۵ درصد ثبت نام کنندگان بخش روستایی تایید صلاحیت شده اند گفت: ۳ هزار ۴۹۶ نامزد روستایی برای هزار و ۳۹۴ کرسی روستایی در ۴۱۶ روستا به رقابت می پردازند.
طلا با تاکید بر اینکه ۱۲۷ نفر از داوطلبان شورای شهر تهران تایید صلاحیت نشده اند گفت: با توجه به ائتلاف ۴۶ نفر در این رقابت می توان گفت که هزار و ۸۷۵ نفر برای رسیدن به کرسی های شورای شهر تلاش می کنند و این در حالی است که به طور میانگین برای رسیدن به هر یک از کرسی های شورای شهر ۵۷ و نیم نفر در رقابت هستند.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات شورای شهر در تشریح روند بررسی صلاحیت نامزد ها اظهار کرد: پس از مهلت هفت روزه ثبت نام هیات اجرایی با همکاری ۴ مرجع وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و ثبت احوال در مدت زمان ۷ روز، صلاحیت نامزد ها را بررسی کرد و نامزدهایی که پس از بررسی صلاحیت ها مورد تایید قرار نگرفتند به هیات نظارت استان شکایت خود را اعلام کردند.
طلا افزود: در مرحله دوم نیز صلاحیت تایید شدگان توسط هیات نظارت بخش و شهرستان ها بررسی شد که برخی از نامزد ها در این بخش تایید صلاحیت نشدند که آن ها نیز اعتراض خود را اعلام کردند.
این نماینده مجلس در رابطه با سن نامزدهای شورای شهر این دوره گفت: در بخش شهری ۵۸۱ نفر کمتر از ۳۰ سال، هزار و ۱۷ نفر بین ۳۰ تا ۴۰ سال و ۴۶۳ نفر بالای ۵۵ سال سن داشتند و همچنین در طی بررسی های انجام شده هزار و ۳۳۹ داوطلب در این بخش کارمند بوده اند.
وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات جمع آوری شده شغل ۷۷۷ نفر آزاد؛ ۶۰۳ نفر فرهنگی، ۱۷۳ نفر بیکار، ۳۲ نفر روحانی و ۵۴۹ نفر شغل های متفاوت دیگری داشته اند.
طلا در رابطه با اشتغال نامزدهای شورای شهر روستا ها افزود: ۱۹۲۶ نفر شغل آزاد، ۴۳۹ نفر کارمند، ۳۳۶ نفر بازنشسته، ۱۱۶ نفر بیکار، ۳ پزشک و یک استاد دانشگاه داشته اند.
طلا با بیان اینکه ۶۸ درصد نامزدهای شهری دارای مدرک کار شناسی بوده اند خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد نامزد ها دارای مدرک فوق لیسانس، ۲۳۲ نفر دکترا، ۴۲ نفر حوزوی، ۷۱ نفر دیپلم در این رقابت شرکت کرده اند که البته در شهر ها کمترین مدرک فوق دیپلم بود ولی کسانی که سابقه حضور در یک سمت را داشته اند در صورتی که بخواهند در همان حوزه فعال شوند از ارائه مدرک معاف هستند چرا که در چند سال اخیر برخی از روستا ها به شهر ها الحاق شده اند و بر اساس آخرین تحقیقات حداقل مدرک تحصیلی در روستاهای کمتر از ۲۰۰ خانوار خواندن و نوشتن و در روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار این مدرک تحصیلی بالا تر در نظر گرفته شده است.
این نماینده مجلس درباره مدرک تحصیلی نامزدهای شوراهای شهر و روستا گفت: هزار و ۲۰۳ نفر در حد خواندن و نوشتن، ۲۰۱ نفر ابتدایی، ۲۱۷ نفر راهنمایی، سه نفر دکترا، ۳۲ نفر فوق لیسانس، ۴۵۷ نفر دارای مدرک کار شناسی بوده اند.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات شورا ها تصریح کرد: نظارت با مجموعه هیات های منصوب از مجلس انجام می شود و بر سر هر شعبه ناظرانی در نظر گرفته شده است که تعداد این افراد در کل استان ها ۱۵هزار و ۹۲۸ نفر است که مدرک غالب این افراد کار شناسی است که در بین این افراد نیز ۶۹۹ نفر با مدرک تحصیلی دوره متوسطه حاضر هستند.
وی ادامه داد: در شهر تهران نیز ۹ هزار و ۶۳۱ نفر در شعب و اجرای انتخابات ناظر هستند که از این میان بیشترین تعداد دارای مدرک کار شناسی و فوق دیپلم هستند.
طلا ضمن تاکید بر رعایت اصول تبلیغات انتخاباتی از سوی نامزد ها خاطرنشان کرد: تبلیغات تا ۸ صبح ۲۳ خرداد ادامه دارد و از داوطلبان می خواهیم قانون تبلیغات را رعایت کنند و به دیگر رقبای خود احترام بگذارند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: هر گونه دیوار نویسی راه اندازی کاروان، استفاده از بلندگو خارج از ستاد و استفاده از امکانات و بودجه های دولتی در روند تبلیغات ممنوع است. همچنین هر گونه فعالیت تبلیغاتی توسط مجریان و ناظران انتخابات برخلاف قوانین و ممنوع است و از نامزد ها درخواست می شود تا در درج مدارک و سوابق خود و آوردن اسم افراد دقت لازم را به عمل آوردند چرا که در قبال آوردن هر گونه اسم و یا امتیاز برخلاف مستندات و واقعیت برخورد می کنیم.
طلا با بیان اینکه در هر منطقه شهری، نامزدهای انتخاباتی دو ستاد می توانند داشته باشند گفت: این ستاد ها مشروط به آن است که لیست مکان ستاد و اسامی مسئولان به فرمانداری اعلام شود و نامزدهایی که در ایام تبلیغات به قانون احترام نگذارند بدون شک نمی توان از آن ها انتظار داشت که در زمان حضور خود در شورای شهر به قانون احترام بگذارند.
وی فعالیت های هیات نظارت بر انتخابات را به دو بخش تقسیم کرد و گفت: یکسری از فعالیت ها به قبل از شروع تبلیغات برمی گردد که هیات نظارت اطلاعیه ها و درخواست ها را به فرمانداری و ستاد پیگیری قوه قضاییه ابلاغ می کنند و همچنین از طریق فرمانداری با نامزد ها رابطه برقرار می کنیم تا قوانین انتخابات را رعایت کنند.
طلا در رابطه با فعالیت هیات های اجرایی و نظارتی گفت: تیم هایی متشکل از ناجا، ناظران، قوه قضاییه نسبت به مستند سازی و اجرای قوانین اقدام می کنند و اگر در نظارت با مواردی همچون خرید رای و سایر تخلفات رو به رو شویم اقدام جدی خواهیم داشت.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات شورای شهر اظهار کرد: در این انتخابات از معتمدین محلی و همچنین اعضای هیات اجرایی و ناظرین استفاده می کنیم که تاکنون جلساتی در حد منطقه ای و ناحیه ای داشته ایم و در روز انتخابات تفاهم ناظرین شورای نگهبان و مجلس همراه با اقلام در مجموعه شعب انجام می شود.
وی در رابطه با روند نظارت بر انتخابات سال ۸۸ خاطر نشان کرد: در سال ۸۸ تصور بسیاری از انتخابات در این بود که وزارت کشور برگزارکننده اصلی بوده است در حالی که وزارت کشور در انتخابات نقش پشتیبان را داشته و در نهایت جمع آوری نهایی آرا بر عهده وزارت کشور بوده است که تمامی اسناد و آمار جمع شده در یک جلسه ای با هم تطبیق داده می شوند.
وی ادامه داد: در نهایت می توان گفت به هیچ عنوان هیات ناظر و اجرایی نمی تواند در نتایج آرا دخل و تصرفی داشته باشد.
طلا همچنین در رابطه با اعضای هیات اجرایی شعب مدارس و مساجد اضافه کرد: هیات اجرایی ۱۱ نفر است که هشت نفر از آن ها معتمدان ناحیه و منطقه هستند و سه نفر دیگر از دستگاه های دیگر همچون ناجا و قوه قضاییه هستند. در شعب مساجد از معتمدان محله و مساجد استفاده می کنیم و به همین طریق از شعب مدارس از کادر آموزشی استفاده خواهیم کرد.
ارسال نظر