افروغ در گفت و گو با پارس:
مناظره دوم، سکوت فرهنگی برخی از نامزدها را شکست
عماد افروغ گفت: مناظره فرهنگی ما را با دیدگاه برخی از نامزدها که موضع محافظه کارانه در قبال آسیب شناسی فرهنگی داشتند آشنا کرد.
عماد افروغ در گفت و گو با خبرنگار سیاسی پارس ، با اشاره به بررسی جامعه شناختی مناظره فرهنگی کاندیداها گفت: می توان این مناظره را بر خلاف" مناظره اقتصادی" کاندیداها که تنها در حد یک شو و نمایش بود، جدی و خوب ارزیابی کرد.
وی با بیان اینکه مناظره فرهنگی نشان از مشورت صداوسیما با مسئولین ستادهای انتخابات کاندیداها داشت افزود: این مناظره گویای این امر بود که صداو سیما بین مناظره تخریبگرایانه سال ۸۸ و مناظره اول این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، به یک حالت میانی دست یافته است.
افروغ رویکرد نامزدها در قبال بحث و بر روی افراد حقیقی و حقوقی خارج از مناظره را تا حدودی مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: مناظره فرهنگی از فضای تخریبگرایانه، و علی الخصوص" بگم بگم" ها که در شان جمهوری اسلامی ایران نبوده فاصله گرفته و کاندیداها بیشتر منتقد به افکار و عقاید و دیدگاههای فرهنگی هم بودند تا تخریب شخصیت و تهمت زدن به هم.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کاندیداها در مناظره فرهنگی با یک رویکرد اصلاحی به حل معضلات فرهنگی و اجتماعی پرداخته که تا حدودی در این بین ما شاهد راه حل هایی هم بودیم.
وی در رابطه با نقد نامزدها در خصوص معضلات فرهنگی از هم تاکید کرد: زمانی نقادی نامزدها در قبال معضلات فرهنگی تاثیر گذار خواهد بود که ما با فقدان تنظارت بر حوزه فرهنگ و ایجاد نهادهای مدنی، که می توانند شرایط مطلوبی را بر فرهنگ حاکم کنند رو به رو باشیم.
افروغ تصریح کرد: مناظره" فرهنگی و اجتماعی" خوشبختانه ما را با دیدگاه غیر منتظره برخی از نامزدها که موضع محافضه کارانه و تقریبا، سکوت! در قبال آسیب شناسی فرهنگی و سایر شاخه های فرهنگ در کشورداشتند روبه رو کرد که این امر می تواند مطلوب باشد.
این کارشناس جامعه شناس در ادامه با بیان اینکه نامزدها در مناظره دوم بیشتر به مباحث کلی اشاره داشتند گفت: نامزدها تنها با رویکرد کلی نمی توانند گویای برنامه های خود در زمینه اجتماع و فرهنگ باشند، که این امر خود لزوم جزئیات برنامه های نامزدها را ضروری می کند.
افروغ تصریح کرد: برنامه ها و دیدگاه های نامزدها نباید بعد از رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری فراموش شده و اثیر مصلحت اندیدشی ها در زمینه فرهنگ و اجتماع شوند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید تنها فصل انتخابات درب های نقد و مناظره را بر روی جامعه بازکند خاطر نشان کرد: نقد می تواند نشاط اجتماعی را افزایش داده و چاره اندیشی در خصوص رفع مشکلات کشور را سهل و آسان کند.
افروغ در پایان افزود: مفهوم نقد فاصله زیادی با تخریب داشته و حرکات تخریبگرایانه نباید مفهوم نقد در جامعه را تضعیف کند.
ارسال نظر