اظهارنظر دربارهی فرهنگ برای کاندیداها خطرناک است
حمیدرضا شاهآبادی گفت: کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری ترجیح میدهند درباره موضوعات اقتصادی اظهارنظر کنند، چون برای آنها رأیآور است، اما اظهارنظر درباره فرهنگ را خطرناک میدانند.
به گزارش پارس، این نویسنده در گفت و گو با ایسنا، درباره ی پرداختن کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری به موضوع فرهنگ در سخنرانی ها و مناظره ها گفت: واقعیت این است که هیچ یک از کاندیدا هیچ برنامه ای درباره ی این موضوع ندارند و چون به دنبال اقبال مردمی هستند و می دانند دادن شعارهای اقتصادی می تواند جاذبه ایجاد کند و رأی را برای آن ها جمع کند، به موضوعات اقتصادی می پردازند و فرهنگ نه تنها برای آن ها رأی آور نیست، بلکه می تواند خطرناک هم باشد و نظرات ضد و نقیضی را موجب شود، در نتیجه ترجیح می دهند با احتیاط از کنار این موضوع رد شوند.
او افزود: آن ها تنها به گرفتن عکس تبلیغاتی با هنرمندان یا به گرفتن امضای آن ها پای نامه های حمایت بسنده می کنند و کم تر می خواهند کاری برای اهالی فرهنگ کنند.
شاه آبادی همچنین تأکید کرد: اگر پای صحبت های کاندیداها بنشینیم، فرهنگ برای آن ها آموزش و پرورش، آموزش عالی یا مدارس علمیه و یا فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی معنا می شود و جلوتر هم نمی آیند و اگر بخواهند درباره ی هنر صحبت کنند، ممکن است چند کلمه ای درباره ی سینما و سوبسیدهایی که به آن باید اختصاص پیدا کند، حرف بزنند. همین سبب می شود وقتی رییس جمهور شوند، کم ترین توجه را صرف فرهنگ کنند و بودجه ی این بخش برای آن ها صدقه ی بخش های دیگر به حساب می آید و اصل کار خودشان را سیاست و بعد اقتصاد می دانند و به همین دلیل نمی توانند به حیطه ی فرهنگ به خوبی بپردازند و افراد مناسبی را در این حیطه قرار دهند.
این نویسنده افزود: به همین دلیل من توقع خاصی از کاندیداها ندارم و این شبیه معجزه است که انتظار داشته باشیم آن ها نگاه دیگری به این موضوع داشته باشند.
شاه آبادی درباره ی اهمیت موضوع فرهنگ در مقایسه با سایر مسائل نیز گفت: وقتی کاندیدا از توسعه ی اقتصادی، توسعه ی پایدار و یا توسعه ی همه جانبه حرف می زنند، اگر درک درستی از این موضوع داشته باشند، می دانند که فرهنگ چقدر مهم است و زمانی که جامعه بخواهد دچار جهش اقتصادی شود، بدون توجه به فرهنگ، فاصله ی غنی و فقیر در جامعه زیاد می شود و حتا جامعه به سقوط اخلاقی و انحطاط نزدیک می شود. بنابراین در چنین شرایطی پیشرفت اقتصادی جز فاجعه نیست و اگر این توسعه و جهش بر مبنای فرهنگ تعریف شود، موقعیت دیگری خواهد بود. کشورهایی هستند که در دنیا کشورهای اقتصادی مهمی هستند، اما بازیگران مهمی در عرصه ی جهانی محسوب نمی شوند و دلیل آن نپرداختن آن ها به موضوعات فرهنگی است.
ارسال نظر