حاشیههای سومین مناظره
دوئل کاندیداها در آخرین مناظره/بالاخره مناظره آخر داغ شد
آخرین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری با موضوع مسائل سیاسی برگزار شد که از جذابیت بالاتری نسبت به دو مناظره قبلی برخوردار بود.
به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، آخرین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری با موضوع مسائل سیاسی، بعد از ظهر امروز -جمعه ۱۷ خردادماه- برگزار شد.
مناظره سوم در حالی برگزار شد که تنور این مناظره از دو مناظره قبلی گرم تر بود و توانست نظر بسیاری از مخاطبان را تامین کند.
-کاندیداها امروز در حالی مورد استقبال مدیران تلویزیون قرار گرفتند که علاوه بر سیدعزت الله ضرغامی رئیس سازمان صداوسیما، علی دارابی معاون سیما، مهدی فرجی مدیر شبکه یک سیما و سید تقی سهرابی مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما، محمدحسین صوفی معاون صدا نیز به جمع استقبال کنندگان پیوسته بود.
-سیدمحمد غرضی اولین کاندیدایی بود که برای حضور در مناظره سوم به صداوسیما آمد. بعد از او نیز سعید جلیلی و محمدرضا عارف آمدند.
-غلامعلی حدادعادل، علی اکبر ولایتی و حسن روحانی نیز کاندیداهای دیگری بودند که به ترتیب وارد سازمان صداوسیما شدند.
-محمد باقر قالیباف نفر هفتم و محسن رضایی آخرین کاندیدایی بود که برای حضور در مناظره به استودیو آمدند.
-در ابتدای مناظره عارف بهتر بود در این مناظرات به گونه ای عمل می شد که مردم برنامه ها را با هم مقایسه می کردند. وی افزود: برخی مردم به من اعلام کردند که در این مناظرات خیلی اختلاف برنامه ها مشخص نشد. بهتر است جهت گیری به سمتی باشد که مردم کاندیدای اصلح را بشناسند. عارف تاکید کرد: توصیه می کنم به هر کدام از کاندیدا ۱۰-۱۲ دقیقه وقت داده شود تا خودشان، عملکردشان، سوابق شان و توانمندی شان را ارائه دهند. این نامزد ریاست جمهوری اظهار داشت: ما در دهه چهارم انقلاب دهه پیشرفت و عدالت هستیم و دیگر نمی توانیم روش سعی و خطا را امتحان کنیم. در این صورت مناظره پرشورتر می شود و مردم راحت تر می توانند کاندیدای اصلح را انتخاب کنند. حیدری مجری مناظره در پاسخ به عارف گفت: در حال حاضر تغییر شیوه و زمانبندی مناظرات امکان پذیر نیست مگر اینکه کمیسیون تبلیغات انتخابات آن را اعلام کنند. حیدری تاکید کرد: ضمن اینکه مردم نیز عکس این را درخواست می کنند و می گویند که برنامه نامزدها را در برنامه های تلویزیونی و رادیویی شنیده اند.
-غرضی نیز به صداوسیما پیشنهاد داد که یک مناظره دیگر برگزار شود، چون هفت روز دیگر تا برگزاری انتخابات باقی مانده و احتمال دارد رویدادهای بیشتری به وقوع بپویندد که حیدری در پاسخ به این کاندیدا نیز اعلام کرد که صداوسیما آمادگی برگزاری مناظرات دیگر را هم دارد و این پیشنهاد را بررسی می کنیم.
-این مناظره از دو مناظره دیگر گرم تر بود و کاندیداها ضمن رعایت ادب به نقد یکدیگر پرداختند.
-در بخشی از مناظره، حداد عادل خطاب به رضایی گفت: آقای رضایی طوری صحبت می کند که انگار فقط خودشان بین مردم زندگی کرده اند، ما غیرمردمی هستیم و فقط ایشان غصه مردم را می خورند.
-در بخشی از مناظره، گفت وگو بین قالیباف و روحانی درباره عملکرد گذشته گرم شده بود که غرضی به میان گفت وگو آمد و ضمن اعتراض به این رویه گفت: این اتفاقات مربوط به گذشته است باید به آینده فکر کرد، این دو بزرگوار بین هم اختلاف دارند اینها چه به درد مردم می خورد که مطرح شود؟ از بحث های دوطرفه کسی سود نمی برد این بحث ها دعوای بین احزاب است چرا کسی برنامه اش را ارائه نمی دهد؟ همه برنامه های عرفانی و ادبی ارائه می دهند پس سیاست های داخلی و خارجی چه می شود؟
-در بخشی از مناظره قالیباف به نقد ولایتی پرداخت که رضایی در واکنش به این موضوع گفت: سوال من از آقای حداد، ولایتی و قالیباف این است که مگر شما ائتلاف تشکیل ندادید؟ از این اختلاف نظرها پیداست که اختلاف نظرهای جدی دارید. برای ما توضیح دهند که چرا اینطور شده است.
-غرضی پشت تریبون مشغول صحبت بود که حیدری به او گفت که زمانش تمام شده و واقعا شرمنده است!
-غرضی در واکنش به سخنان میان عارف و قالیباف گفت: از اول جلسه تاکنون بحث بر سر دو گروه اصولگرا و اصلاح طلب بوده است. درحالی که ۳۰ سال است که قدرت در انحصار این آقایان بوده است.
این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر کشور در حال حاضر دست دو گروه بود، دو نفر اینجا بودند اما می بینیم که از اصولگرایان و اصلاح طلبان چند نفر اینجا هستند که این نشانه شکست قطعی اصولگرا و اصلاح طلب است.
وی با بیان اینکه این دو گروه باید امروز تکلیف ما را مشخص کند، تصریح کرد: طبق آیه سوره مومنون که درباره حزب است، آیا در نفی حزب است یا خیر. اگر نیست بگویند چه گروهی هستند.
غرضی با اشاره به اینکه گروهی در کشور آمدند و حکومت کردند و دبیرکل این حزب در انتهای کار گفت، قانون اساسی اصلاح طلب، منشور سازمان ملل است، تاکید کرد: آیا ما واقعا رویمان می شود بگوییم که هنوز اصلاح طلبیم؟
این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر رأی و دولت دارید، نوش جانتان اما اینکه اصلاح طلبان امروز بخواهد با ایراد به بقیه حکومت کند، نمی شود.
وی تصریح کرد: حرف های آقای عارف ناشی از این است که هم اصلاح طلب است و هم می خواهد با قرض گرفتن از آن اسامی، مردم به وی رای دهند، لذا باید گروه اصلاح طلب و اصولگرا وضع خود را با متن مردم تعیین کند.
-رضایی در مناظره سوم با موضوع مسائل سیاسی گفت: صحبت های ما به این معنی نیست که بگویند کاندیداهای ریاست جمهوری پته یکدیگر را روی آب ریختند، این میز میز صداقت دولتمردان ایران با مردم است و مردم از صحبت های ما جمع بندی می کنند تا کاندیدای اصلح خود را انتخاب کنند بنابراین ما نباید بگوییم به دلیل اینکه دشمن سوء استفاده می کند حرف نزنیم.
-در آغاز بخش دوم حیدری در سخنانی اعلام کرد که بیش از ۶۵ درصد (رقمی معادل ۴۵ میلیون نفر) بیننده دو مناظره قبلی بوده اند.
-یادداشت برداری و نکته نویسی نامزدهای ریاست جمهوری از نکات قابل توجه مناظره سوم بود.
-عارف در بخشی از سخنانش اعلام کرد که در وقت استراحت به من گفتند که آقای معین اظهارات جلیلی را تکذیب کرده است که جلیلی در میان صحبت عارف گفت: ۱۰ سال دیر تکذیب کرده اند. سخنان جلیلی با هشدار حیدری مبنی بر کمبود وقت تمام شد.
-غرضی در سخنان پایانی خود گفت: اگر رای بیاورم دست رانت خوار و رانت گیر را قطع می کنم.
-رضایی با نشان دادن نموداری تصریح کرد: افزایش قیمت ها و بی کاری را پایان می دهم و مردم خودشان را برای پیروزی های بزرگ آماده کنند.
-ولایتی در وقت پایانی خود عنوان داشت: بنده وزیر امور خارجه دفاع مقدس بودم و هر بار که دولتی انتخاب می شد، امام راحل پیام می دادند که فلانی باید وزیر امور خارجه باقی بماند.
-مناظره سوم و پایانی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری درست پیش از اذان مغرب به پایان رسید و حیدری خطاب به نامزدها اعلام کرد اگر کم و کاستی در برگزاری مناظره ها بوده به بزرگی خود ببخشند.
ارسال نظر