تاکید آیت الله مکارم بر مقابله با فرقههای انحراف
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به رویکرد مسأله محوری در این دفتر گفت: مبارزه با فرقههای وهابیت، جریانهای تکفیری، مسیحیت تبشیری و تصوف بخشی از مسألههای اصلی ما است.
حجت الاسلام احمد واعظی در دیدار با آیت الله مکارم شیرازی با تسلیت حادثه تروریستی اهواز ابراز داشت: ما در دفتر تبلیغات اسلامی در چند سال اخیر رویکرد مسأله محوری را آغاز کردیم و به مسائل جدی حوزه فرهنگ حساس شدیم و میزهای تخصصی تشکیل دادیم و بستههای جامع اقدامات را تهیه و بخشهای مختلف دفتر را در رابطه با حل مسائل روز جامعه بسیج کردیم.
وی با بیان اینکه در راستای تحکیم بنیان خانواده در دفتر تبلیغات اسلامی بر روی مسأله طلاق متمرکز شدهایم، افزود: مسائلی از قبیل: سبک زندگی، اخلاق فردی و اجتماعی، مبارزه با فرق انحرافی و تعمیق باورهای دینی و بسیاری از مسائل دیگر فرهنگی مورد توجه ما قرار گرفته و اقدامات اساسی پیرامون آن انجام میدهیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به برگزاری همایش تصوف شاخصهها و نقدها به همت دفتر تبلیغات اسلامی، گفت: یکی از اهداف همایش ایجاد شبکه علمی برای کسانی است که در این زمینه کار میکنند و این همایش بهانهای برای گردهمایی فعالان این عرصه است و انتظار از قم وجود دارد که بتوانند پشتوانه علمی نقد تصوف را فراهم کند.
تصوف با نفوذ در کتابهای درسی بر ذهن جوانان تأثیرمیگذارد
رئیس قطب تعمیق ایمان و باورهای دینی دفتر تبلیغات اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به لزوم معرفی جریانهای مختلف تصوف در کشور، یکی از راههای جذب برخی از جوانان را سوء استفاده از نمادهای مقدس تشیع دانست.
حجت الاسلام محمدتقی سبحانی اظهار داشت: سه سال پیش کارگروهی در باب تصوف تشکیل شد و یکی از اولین اقدامات این کارگروه، شناسایی دقیق تصوف در کشور بود.
وی با بیان این که ما از نظر اطلاعات میدانی در رابطه با تصوف ضعف جدی داریم و از این رو مخاطره این جریانها غالبا مغفول مانده است، افزود: در دو سال گذشته یک تیم متخصص جریانهای تصوف در کشور را رصد کردند و امروز اطلاعات دقیقی از این جریان در سراسر کشور در اختیار داریم و بنا است که در قالب نمایشگاهی این فرقهها برای افراد علاقهمند معرفی شوند و ابعاد پنهان این جریانات روشن شود.
رئیس قطب تعمیق ایمان و باورهای دینی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: در کنار رصد اطلاعاتی تصوف، با نگاه به نیازها و خطراتی که متوجه نسل جوان کشور است و جریانهای انحرافی برای آنها دام پهن کردهاند چند کار پژوهشی انجام شده است؛ یکی از ضعفهای ما در مقابل جریان تصوف این است که تصوف به خاطر جاذبههای ادبی و هنری که دارد، از طریق کتب درسی، استادان و دانشجویان را جذب میکند و شناسایی نمیشود.
وی با بیان این که حوزههای علمیه در زمینه پرورش متخصص در این زمینه تا کنون کار چندانی نکردهاند، گفت: امروز برخی از مشکلات ما ناآگاهی برخی از متدینان است که میان تصوف و عرفان حقیقی اهل بیت (ع) اشتباه میکنند. یکی از کارهای خوبی که دوستان ما در دفتر تبلیغات اسلامی انجام دادهاند تربیت مجموعهای از طلاب، دانشگاهیان و فرهنگیان در زمینه آشنایی و نقد تصوف است که در سطوح مختلف آموزش میبینند.
حجت الاسلام سبحانی مواضع روشن و صریح مراجع در مقابله با جریانهای انحرافی و از جمله تصوف را راهگشا دانست و خاطرنشان کرد: صوفیان در سالهای اخیر فعالیت خود را گسترش دادهاند و در قالب همایش و اجتماعات علنی، اندیشه و آداب ناصواب و ناخردمندانه خود را رنگ و روی علمی میزند.
وی تصریح کرد: ما این نیاز را احساس کردیم که یک همایش علمی در این زمینه برگزار کنیم که به صورت علمی و روشمند، به روشنگری در این موضوع بپردازیم. بعد از فراخوان همایش با استقبال چشمگیری روبرو شد و از مجموع ۳۲۰ چکیده و ۲۶۰ مقاله که به دبیرخانه رسید، نهایتا نزدیک به ۶۰ مقاله نهایی شد تا در قالب این همایش ارائه و منتشر شود.
رئیس قطب تعمیق ایمان و باورهای دینی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: همچنین ویژه نامهای تهیه شده و نظرات مراجع در رابطه با تصوف در آن بیان شده است و تاریخچه مواجهه تشیع با فرقههای انحرفی صوفی در قالب یک کتابشناسی که در حاشیه همایش منتشر خواهد شد.
ارسال نظر