افایتیاف و مسئلهای به نام منافع ملی
برخی افراد درباره لوایح چهارگانه دلسوزانه نقدهایی دارند که باید لحاظ کرد و نظرشان محترم شمرده شود و به صورت اقناعی با آنها برخورد کنیم.
به گزارش پارس نیوز، نمایندگان مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در معرض یک تصمیم مهم قرار دارند. دولت تصمیم خود را درباره افایتیاف(FATF) گرفته است و مجلس هم آن را با تحفظ تصویب کرده است و برخی از آنها مانند سیافتی(CFT) دوباره به مجلس بازگشته است که باید درباره آن تصمیم بگیریم. برخی عنوان میکنند که رهبر معظم انقلاب با تصویب این لوایح مخالفند اما نظر مقام معظم رهبری در این زمینه مشخص است، ایشان فرمودهاند که مجلس و دولت در این رابطه تصمیم بگیرند. با وجود این مسئله متاسفانه باز هم برخی همان مساله را تکرار میکنند.
در اینجا باید توجه داشته باشیم که یک بحثی وجود دارد که به لحاظ سیاسی قابل تامل است و آن اینکه ما با آمریکا، عربستان و اسرائیل به عنوان یک مثلث دشمن مواجه هستیم که در سال گذشته شاهد بودیم آمریکا چه تلاشهایی کرد تا ایران را در لیست سیاه قرار دهد اما موفق نشد. امسال قرار است عربستان و اسرائیل که تا پیش از این به عنوان عضو ناظر افاینیاف بودند در میان اعضای ثابت قرار بگیرند و آن موقع توان آمریکاییها برای قراردادن ایران در لیست سیاه افزایش پیدا میکند. از سوی دیگر بازیگران اروپایی و کشورهای همراه ایران مانند چین و روسیه بارها به ما اعلام کردهاند که ما باید با افایتیاف همکاری کنیم تا دست آن ها برای حمایت از ایران بسته نباشد.
برخی هم البته دلسوزانه نقدهایی دارند که باید لحاظ کرد و باید نظرشان محترم شمرده شود و به صورت اقناعی با آن ها برخورد کنیم. شفافیت وجه مثبت افایتیاف است اما جنبههای منفی هم دارد و آن بخش از این کنوانسیون که سیاسی میشود و شائبه اعمال نفوذ آمریکا میرود تبدیل به وجه منفی آن میشود که باید تلاش کنیم وجوه منفی را کاهش دهیم.
لذا ما باید مجموعه شرایط را در نظر بگیریم و نهایتا تصمیمی را اتخاذ کنیم که به نفع کشور باشد.
* رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی
حشمتالله فلاحتپیشه
ارسال نظر