هنر امام (ره) آوردن علم مفید به عرصه سیاست بود
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری کار ویژه دولت را ارتباط وسیع با مراکز علمی دانست و گفت: دولت باید اجازه دهد که ظرفیت دانشگاهیان آزاد شود و و بزرگترین هنر امام نیز این بود که علم مفید را به صحنه سیاست، اجتماع و شئون زندگی آورد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز دوشنبه با حضور در همایش اساتید حامی جلیلی که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: یکی از دغدغه های همیشگی کسانی که در مسیر علم بوده اند این است که علم آنها مفید و نافذ باشد.
جلیلی با اشاره به تاکیدات آموزه های دینی مبنی بر نافذ و مفید بودن علم و منتهی شدن آن به تعالی تصریح کرد: فردا سالگرد ارتحال امام بزرگ ما است و بزرگترین هنر امام راحل این بود که علم مفید و نافذ را به صحنه سیاست، اجتماع و شئون زندگی آورد.
وی تاکید کرد: امام رحمت الله نشان داد که اگر ظرفیت معارف آزاد شود می تواند چه انقلابی در دنیا ایجاد کند و این هنر بزرگ امام راحل بود که فقه جواهری را به میان حکومت و جوانان آورد و فقه را مبنای ساخت یک تمدن قرار داد.
جلیلی با بیان اینکه جهان شاهد بود که وقتی علم صحیح در عرصه سیاست و اجتماع بیاید چه ظرفیتی آزاد می شود، ادامه داد: آنچه در مباحث انتخابات مطرح است این است که هر کس به عنوان منتخب مردم برگزیده می شود باید ساز و کاری فراهم کند تا ظرفیت جامعه آزاد شود و پیشگامانی که می توانند در این زمینه به دولت کمک کنند اهل علم در حوزه دانشگاه هستند.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، تصریح کرد: اگر ما می گوییم که می خواهیم به سمت تعالی و آموزه های اسلام ناب پیش برویم لازمه اش این است که ظرفیت جامعه منفعل و منحرف نشود و اولین گام در این مسیر این است که ظرفیت دانشگاه به عنوان مدل محرک مصون بماند تا بتواند جامعه را در این عرصه فعال کند.
وی با تاکید بر اینکه علوم باید در جهت ساخت یک تمدن اسلامی قرار گیرد، افزود: کار بزرگ علم این است که بتواند پاسخی برای مشکلات و معضلاتی باشد که جوامع با آن روبرو هستند و این از مهمترین وصایای حضرت امام است.
جلیلی با بیان اینکه در تمام سال های فراق از حضرت امام (ره) ، مقام معظم رهبری با حکمت و درایت این روند را به خوبی هدایت کردند تا ما به آن سمت نزدیک شویم، ادامه داد: ما باید این باور را داشته باشیم که اگر از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کرده و آن را مصون نگه داریم یک ظرفیت و حیات جدیدی ایجاد خواهد شد که در آن امید تازه ای برای جامعه بشری ظهور می کند.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری امام (ره) را یک صاحب نظر توصیف کرد که جهان دیگری را به همگان نشان داد و گفت: باید در این زمینه وظیفه دولت نیز توجه شود. چراکه اگر ما بر علم مفید و نافع تاکید داریم، وظیفه دولت این است که نه تنها مانع نباشد بلکه مشوق باشد.
وی کار ویژه مهم دولت را این دانست که اجازه دهد ظرفیت دانشگاهیان آزاد شود و بر همین اساس افزود: علم باید در جهت مسائل واقعی جامعه جهت پیدا کند و پاسخگوی سوالات حقیقی باشد که محل آن نیز دانشگاه است و اگر چنین شود این علم به عمل نزدیک خواهد شد.
جلیلی یکی از مهمترین انحرافات را جدا بودن حوزه کارگزاران از دانشگاه عنوان کرد و یادآور شد: اگر علم نافع ساز و کاری برای ورود پیدا نکند دچار انفعال خواهد شد.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری ادامه داد: بنابراین کابینه دولت نسبت به دانشگاه و مراکز علمی و حوزه های علمیه این است که ارتباطی وسیع و ساختاری بین این دو ایجاد شود تا علم به نتایج خود برسد و هر میزان که ما در این عرصه موفق باشیم به همان اندازه نیز ظرفیت ها بیشتر آزاد خواهد شد.
به گزارش فارس، در این لحظه از سخنان جلیلی یکی از دختران دانشجو با در دست داشتن قرآن مقابل وی آمد و از او خواست که در مقابل دانشجویان به این قرآن قسم بخورد که جان فدای سید علی باشد؛ که جلیلی نیز در پاسخ گفت: انشاءالله همین طور هستیم.
جلیلی تاکید کرد: ما اگر بخواهیم اسلام ناب را به جهان معرفی کنیم، در یک کلام ولایت مطلقه فقیه خواهد بود و این نه باور ما بلکه یک تجربه است که در ۳۴ سال گذشته ما هر چقدر که پیشرفت داشته ایم مرهون این نگاه بوده است و هرجا دچار عدم موفقیت شده ایم ناشی از انحراف از این امر بوده است.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری با بیان اینکه نباید فقط به تبعیت اکتفا کنیم، ادامه داد: ما وقتی از ولایت فقیه صحبت می کنیم این یک دیدگاه و گفتمان است و باید آن را درک کرد.
وی دغدغه مهم و به حق مردم را اسلام ناب و ولایت مطلقه فقیه عنوان کرد که در ۳۴ سال گذشته نیز در انتخاب مردم این نکته بروز و ظهور داشته و تصریح کرد: باید به این دغدغه توجه کنیم که چه کار انجام دهیم که این نگاه در زاویه قرار نگیرد چرا که در مسیر تعالی لغزش گاه های فراوانی وجود دارد از این رو باید دعا کنیم کسانی که می خواهند صادقانه خدمت کنند دچار این لغزش ها نشوند.
جلیلی با بیان اینکه انسان هر گاه خودش اطمینان حاصل کند لحظه سقوطش خواهد بود افزود: در این عرصه باید یک نظارت مستمر و پیگیر در هر منصبی که هستیم وجود داشته باشد.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری تاکید کرد: انتخاب مردم انتخاب گفتمان اسلام ناب است و کسانی که دچار زاویه شوند اصل این گفتمان است نه افراد. لذا دنبال کردن گفتمان اسلام ناب یک کار گروهی و جبهه ای و فردی نیز به خاطر اقتضاعات جلوتر از بقیه حرکت می کند.
وی تاکید کرد: ما باید در همه عرصه ها هوشیار باشیم تا دچار انحراف و لغزش نشویم و انشاءالله این گفتمان روز به روز شکوفاتر شود.
جلیلی در پایان تصریح کرد: رای مردم به اسلام ناب و گفتمان رهبری است نه رای به افراد و بنده از این دانشجو به خاطر تذکرش تشکر کرده و این قرآن را به او هدیه می کنم.
ارسال نظر