به گزارش پارس نیوز، گفته می‌شود آبان ماه موج جدیدی از تحریم‌ها علیه اقتصاد ایران وضع خواهد شد و این یعنی التهاب بیشتر بازار. بازگشت تحریم‌ها برخلاف توافق هسته‌ای ایران با کشورهای اروپایی و آمریکا است، چرا که بر اساس این توافق که پس از سال 10 به امضاء رسید ایران از برخی حقوق هسته‌ای خود چشم پوشی کرد تا در مقابل از معافیت و برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی بهره‌مند شود؛ هرچند آمریکایی‌ها به آن پایبند نماندند و در نهایت از این توافق خارج شدند.

اما تا پیش از بازگشت تحریم‌ها در میانه پاییز، انتظار می‌رود که مقامات سیاسی کشورمان اقدامات لازم را برای کاهش هر چه بیشتر آسیب‌های احتمالی تدارک ببینند و پیشاپیش به استقبال آن بروند.

تامین مواد اولیه بسیاری از کارخانه‌ها هنوز وارداتی و صنایع پایین دستی در کشور کامل نشده است. از خودروسازی تا صنایع بسته بندی و لوازم بهداشتی نیازمند تامین مواد اولیه وارداتی هستند؛ هرچند امکان تولید بخش قابل توجهی از این مواد در داخل ایران وجود دارد اما به نظر نمی‌‌رسد که دولت اقدامی برای داخلی سازی بخشی از این مواد در داخل از کشور انجام داده باشد و این به معنی سخت شدن وضعیت اقتصادی در چند ماه آینده است.

البته تحریم‌های آبان ماه، وضع مجدد مواردی است که پیش از این و در دولت‌های قبل اعمال شده بود و به بهانه توافق هسته‌ای تعلیق شد؛ اما حالا رئیس جمهور آمریکا گفته سعی خواهد کرد که تحریم‌های بسیار سخت‌تری را علیه ایران اعمال کند تا از این طریق مقامات ایران به میز مذاکره بازگردند تا توافق هسته‌ای که آمریکایی‌ها آن را ناقص می‌خوانند، به گونه دلخواه آنها تنظیم شود.

اما وضع جدید تحریم‌ها علیه موسسات، شرکت‌ها و در نهایت مردم ایران نیازمند دریافت اطلاعات جدید و بیشتری است تا طراحان تحریم‌ها بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند، حال این سوال به وجود می آید که این اطلاعات از چه طریق معتبری می تواند به آمریکایی‌ها برسد؟

طبیعتاً هر چقدر اطلاعات واقعی‌تر، عینی‌تر و به نیاز‌های مردم نزدیک باشد از اهمیت بیشتری برخوردار است.

برخی سفرا، شاه‌مهر‌های اطلاعاتی سازمان «سیا»
چند وقتی می‌شود که «میشائیل کلور برشتولد» سفیر آلمان در ایران حضور دارد و سعی کرده از خود شخصیت‌ اجتماعی و فرهنگی نشان دهد، اما گفته می شود که او پیش از حضور در ایران، عضو دستگاه امنیتی و جاسوسی آلمانی‌ها بوده و یکی از معدود گزینه‌های این کشور برای حضور در ایران محسوب می‌شده است.

این مقام امنیتی سابق، سفرهای متعددی به شهر‌ها مختلف ایران داشته و با اقشار مختلف مردم نیز ارتباط گرفته است.

حضور او در میان بازاریان، مراکز آموزشی، تولیدکنندگان و حتی رانندگان قابل توجه است. نکته مهم در رفتار‌های این سفیر حضورش در میان رانندگان پیش از اعتراضات چندی پیش این صنف بود.

 


|سفیر آلمان چندی قبل از اعتصابات صنفی رانندگان با بخشی از فعالین این شغل دیدار‌هایی داشت.
 
برشتولد علاقه زیادی به ارتباط گرفتن با اقشار مختلف مردم دارد و در خیابان‌های و شهرهای ایران فعالانه حاضر است. سابقه امنیتی این سفیر سوالاتی را در خصوص رفتار‌های او ایجاد کرده است. با توجه به نزدیک شدن موعد بازگشت تحریم‌ها در ایران، سفرهای این نیروی سیاسی و امنیتی هم افزایش پیدا کرده است و وی چندی پیش تصاویری از سفر خود به اصفهان (یکی از شهرهای بزرگ صنعتی) منتشر و البته از کیفیت خوب جارو دستی‌ها این شهر تعریف کرد!

 


|سفیر آلمان پیش از تحریم‌های آبان ماه به اصفهان، یکی از صنعتی‌ترین شهرهای ایران رفته است و در توییترش از کیفیت جاروی اصفهان تمجید کرده است!
 
پیش از آغاز تحریم‌های آبان‌ماه و بنابر آمارهای رسانه‌ای، بیش از دو سوم شرکت‌های آلمانی از ایران خارج شده‌اند و تعهدات خود را انجام ندادند.

این آمار را مقامات آلمانی هم تائید کرده‌اند. بنا بر ارزیابی «داگمار فون بون‌اشتاین» ، نماینده شرکت‌های آلمانی در تهران، دو سوم شرکت‌های آلمانی ظرف ماه‌های گذشته، به فعالیت خود در ایران خاتمه داده‌اند.

حضور فعال یک چهره سیاسی و امنیتی در خیابان و شهرهای ایران حساسیت برانگیز است؛ چرا که علاوه بر او سفیر اتریش نیز اقداماتی مشابه انجام داده است.
هرچند سفیر این کشور به اندازه برشتولد در فضای مجازی فعال نیست، اما جلسه « اشتفان شُلتس» سفیر اتریش با شهردار و اعضای شورای شهر یزد هم مهم به نظر می‌رسد.

نکته بسیار مهم  در خصوص حضور سفیر اتریش در شورای شهر یزد این است که اشتفان شُلتس دقیقاً بعد از اجازه بازگشت «سپنتا نیکنام» نماینده زرتشتی شورای شهر یزد، به این استان سفر داشته است.

حضور این نماینده خارجی در جلسه داخلی شورای شهر یک استان تا حدود بسیار زیادی توجیه ناپذیر است.

 


|سفیر اتریش در اقدامی غیر معمول در شورای شهر یزد حضور پیدا کرد و به سخنرانی پرداخت.
 
البته حضور اشتفان شُلتس در شورای شهر یزد حاشیه‌های بسیاری را در دل این شورا ایجاد کرد، اما این سوال را به وجود آورده است که علت حضور یک مقام خارجی در نهادی اجرایی و خدماتی شهری چه چیزی می تواند باشد؟

سوالی که هیچ‌گاه پاسخ شفاف به آن داده نشد.

البته حجت الله خدایی ، عضو کمیسیون امنیت ملی این دست ملاقات‌ها را غیر عقلانی می‌داند. وی پس از دیدار سفیر فرانسه با سید حسن خمینی و خاتمی که سال 94 به صورت محفلی انجام گرفت و منابع اطلاعاتی آن را رسانه‌ای کردند،گفته بود «ملاقات خارج از چارچوب با سفیران دولت‌های غربی که حداقل در صد‌سال اخیر به دنبال نفوذ و منافع خودشان در کشور ما بوده‌اند یک کار غیر عقلانی و مشکوک است.»
 

عضو کمیسیون امنیت ملی: ملاقات خارج از چارچوب با سفیران دولت‌های غربی که حداقل در صد سال اخیر به دنبال نفوذ و منافع خودشان در کشور ما بوده‌اند یک کار غیر عقلانی و مشکوک است
 

پیش از این موارد و در اسفند ماه سال 96 نیز سفیر انگلیس سفری مشکوک به مشهد مقدس داشت که حضورش در این شهر جنجال برانگیز شد و حساسیت‌های زیادی به وجود آورد. 

«نیکلاس هاپتون» تا قبل از حضور در ایران، مسؤولیت سفارت این کشور در یمن و امارات، رئیس میز خاورمیانه دستگاه امنیتى انگلستان و مهم‌تر از همه معاون امنیتى وزارت خارجه این کشور را برعهده داشته است. او در سفرش دیداری با چند موسسه خیریه و البته یک فروشگاه انگلیسی به نام «دبنهامز» داشت. ماموریت سیاسی این مقام امنیتی در اردیبهشت 97 در ایران به اتمام رسیده است. 

سفیر فنلاند نیز چندی است سفرهایش را شروع کرده و از شهر‌های حاشیه‌ای تهران بازدیدهایی داشته است. «انشیو نوروانتو» ماه پیش در دماوند تهران حضور داشت. او در دیدار خود با فرماندار دماوند از علاقه کشورش برای ساخت برخی پروژه‌های عمرانی در این شهرستان خبر داد اما در پاسخ به خبرنگاران در خصوص حمایت از شرکت‌های اروپایی برای ماندن در ایران و رفع تحریم‌ها گفت «هیچ قولی برای رفع تحریم‌ها نمی‌دهیم»

 


|سفیر فنلاند به خبرنگاران گفت که اروپا هیچ قولی در خصوص رفع تحریم‌ها به ایرانی‌ها نمی‌دهد.
 
حضور آزادانه سفرای کشور‌های خارجی در ایران در حالی صورت می‌گیرد که همیشه برای سفیران کشورها محدودیت‌های اعمال می شود، کما اینکه نمایندگان ایران در برخی کشورهای خارجی همانند آمریکا حتی محدودیت‌هایی در سفرهای داخلی و شهری دارند.

در فتنه 88 کارمندان سفارت انگلیس در ایران یکی از فعالین اعتراضات به شمار می‌رفتند و نیروهای امنیتی در اعتراضات برخی از کارمندان و فعالان این سفارت خانه را در تهران بازداشت کردند.

حال این سوال به وجود می‌آید که با توجه به نزدیکی اجرای تحریم‌های جدید علیه مردم ایران، حضور فعالانه و بدون محدودیت برخی سفرای کشورهای غربی که دارای سابقه امنیتی هم هستند تنها یک تفریح و لذت بردن از زیبایی‌های ایران است یا  قصد انجام کار دیگری، همچون جمع آوری دقیق اطلاعات از شهرهای ایران را دارند؟
پاسخ به این سوال قطعاً باید توسط نهاد‌های امنیتی داده شود.