به گزارش پارس ، به نقل ازخراسان، منابع خبری از ترکیه گزارش دادند که پلیس برای مقابله با معترضان خشمگین در نزدیک دفتر نخست وزیری، از نیروهای ارتش کمک خواسته است. به گزارش فارس، شبکه الجزیره از شهر آنکارا گزارش داد که هزاران نفر از معترضان در این شهر تلاش دارند تا دفتر نخست وزیر را محاصره کنند و این هدف اصلی معترضان است. به گزارش بی بی سی، معترضان روز گذشته نیز میدان تقسیم را اشغال کرده و علیه دولت ترکیه شعار می دادند. واحد مرکزی خبر نیز گزارش داد: موج اعتراض ها گسترده تر شده و اکثر استان های ترکیه را در بر گرفته است. نیروهای امنیتی برای مقابله با معترضان در اطراف دفتر نخست وزیری، از ارتش کمک خواسته اند. الجزیره افزود: دولت انتظار چنین واکنشی را از مردم نداشته و در واقع این اعتراضات فرصتی برای قدرت نمایی مخالفان دولت بوده است. نخست وزیر ترکیه در واکنش به تظاهرات حامیان محیط زیست در استانبول، آنها را به سیاسی کاری و تلاش برای محقق کردن اهداف برنامه ریزی شده خود متهم کرد. معترضان خواهان کناره گیری اردوغان از قدرت می باشند. انگلیس به اتباع خود نسبت به سفر به شهرهای ناآرام ترکیه هشدار داد. اردوغان از نیروهای امنیتی خواست تا پایان درگیری ها، در خیابان های استانبول باقی بمانند. ترکیه از هفته گذشته شاهد موجی از اعتراضات خیابانی بوده که این درگیری ها خشونت بارترین درگیری ها از سال ۲۰۰۲ تا کنون به شمار می آید. این درگیری ها از جمعه گذشته در اعتراض به طرح دولت ترکیه برای تبدیل بوستان تاریخی « قیزی پارک» به یک مرکز فرهنگی و تجاری در استانبول آغاز و به برخی شهرهای دیگر از جمله، ازمیر و آنکارا نیز کشیده شد. با وجود آنکه میدان « تقسیم» در مرکز استانبول در مرکز توجه معترضان قرار داشته اما در نقاط دیگر این کشور بیش از ۹۰ تجمع اعتراضی برگزار شده است. در همین حال به گزارش خبرگزاری فرانسه، « معمر گولر» وزیر کشور ترکیه اعلام کرد که در جریان درگیری های دو روز گذشته تظاهرات کنندگان با نیروهای پلیس در استانبول و دیگر شهرهای این کشور، ۷۹ نفر زخمی شدند که ۵۳ نفر غیرنظامی و ۲۶ نفر از نیروهای پلیس بودند. به گفته وزیر کشور ترکیه، در جریان این درگیری ها ۹۳۹ معترض نیز بازداشت شدند. « عبدا… گل» رئیس جمهور ترکیه درگیری ها در میدان « تقسیم» استانبول را نگران کننده توصیف کرد. گل در بیانیه ای که از سوی دفترش منتشر شده تأکید کرد که همه بلوغ سیاسی داشته باشند تا این درگیری ها آرام بگیرد. وی همچنین از نیروهای پلیس خواست رفتاری متناسب با حجم و میزان اعتراضات داشته باشند. در همین حال به گزارش شبکه خبری « راشاتودی» ، نا آرامی هادر سومین روز از تظاهرات ضد دولتی در ترکیه به بخش های ترک نشین قبرس هم رسید.

تظاهرات مردم اروپا و آمریکا در همبستگی با معترضین ترکیه

همچنین به نوشته سایت یورونیوز؛ راهپیمایی کنندگان در بروکسل، مادرید و بیشتر شهرهای آلمان با سر دادن شعار" استعفاء" از رجب طیب اروغان خواستند که به خاطر پیاده ساختن یک حکومت اقتداری از سمت خود کناره گیری کند. این در حالی است که روز شنبه تعدادی از مردم با تجمع در پارک زاکوتی در نیویورک که به نماد مبارزه علیه وال استریت در جنوب منهتن تبدیل شده، تا شعاع ۵ کیلومتری کنسولگری ترکیه راهپیمایی کردند. بر اساس این گزارش، در حالی که بعضی شرکت کنندگان در این راهپیمایی پرچم ترکیه را با خود حمل می کردند، عده ای نیز دست نوشته هایی به همراه داشتند که بر روی آن ها نوشته شده بود: « استانبول تنها نیست» . جنبش تصرف وال استریت با انتشار بیانیه ای هدف از برگزاری این راهپیمایی را جلب افکار عمومی به اعتراضات مردم ترکیه و سرکوب خشونت آمیز این اعتراضات توسط حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان اعلام کرده است. بر اساس این گزارش قرار است تظاهرات مشابه دیگری نیز در بعضی از شهرهای مهم آمریکا از جمله آستین، بوستون و شیکاگو برگزار شود. مردم مصر نیز در حمایت از تظاهرات ترکیه دیروز در مقابل سفارت ترکیه در قاهره تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند.

اردوغان « حسنی مبارک» ترکیه است

روزنامه صهیونیستی « هاآرتص» در همین رابطه نوشت: جوانان ترکیه به نخست وزیر این کشور همانند یک دیکتاتور نگاه می کنند و او را « حسنی مبارک» ترکیه می دانند. به نوشته این روزنامه، گذشته از قضیه اعتراضات به اقدام مسئولان ترکیه مبنی بر تخریب یک پارک در میدان تقسیم استانبول برای احداث یک مرکز تجاری بزرگ، اوضاع کنونی این کشور میزان مشکلات مردم ترکیه با نظام کنونی و حزب آزادی و توسعه حاکم را نشان می دهد. هاآرتص در ادامه نوشت که با وجود این هنوز قضاوت کردن در مورد تظاهرات کنونی و تشبیه کردن آن به انقلاب های بهار عربی زود است و احتمال دارد دولت اردوغان بتواند این تظاهرات ها را مهار نماید اما در نهایت این اعتراضات به منزله پیامی آشکار به اردوغان و حزب وی است. « کمال قلیچدار اغلو» رئیس حزب جمهوری خواه اصلی ترین حزب معارض دولت ترکیه اظهار داشت که ملت آزادی و دموکراسی می خواهند. وی افزود: این اعتراضات علیه دیکتاتوری اردوغان است و مردم روش سرکوبگرانه وی را نمی پذیرند. « شکری کوچرک شاهین» روزنامه نگار ترکیه ای نیز دراین باره به الجزیره گفت: پیام این اعتراضات این است که هرچیزی که اردوغان می خواهد، مورد قبول مردم نیست. « مینه کرکانات» تحلیلگر ترک و کارشناس مسائل ترکیه شبکه فرانس ۲۴، نیز گفت: رجب طیب اردوغان از زمانی که به قدرت رسیده است مستبدانه حکومت می کند و خود را سلطان ترکیه فرض می کند. به خاطر همین رویکرد مستبدانه و سلطان منشی اوست که مردم ترکیه با سیاست های او مخالفت می کنند. ترکیه یکی از بالاترین آمارهای روزنامه نگاران زندانی را دارد.