به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمدباقر قالیباف که در گرگان سخن می گفت، با اشاره به برنامه های خود در زمینه مسکن اظهار کرد: مسکن مهر از کارهای خوبی است که در دولت گذشته انجام شده، اما اشکال این کار آنجاست که نباید این خانه ها را به خارج از شهر می بردیم؛ این خانه ها باید در داخل شهر و در بافت فرسوده ساخته می شد، چراکه تاسیساتی همچون آب، برق، گاز، تلفن و… در بافت فرسوده در دسترس خواهد بود، اما در بیابان مسایل متفاوت است و با مشکل روبرو هستیم.

وی با اشاره به این که نمی خواهم بگویم همه مشکلات را حل می کنم، گفت: خیر! اما همه خانواده ها باید احساس کنند دولت به آنها کمک می کند و آثار مدیریت را در کار، زندگی و شرایط اقتصادی خود ببینند. یکی از مشکلات مدیریت فعلی این است که در یک جاهایی نباید باشد، اما هست. از سوی دیگر در یک جاهایی که باید باشد، نیست! این سوءتدبیر است. در اقتصاد باید اجازه دهیم بخش خصوصی، سرمایه گذار و بخش های تعاونی به میدان بیایند و دولت روز به روز کوچک تر شود، اما دولت هر روز بزرگتر می شود. اینجا جایی است که دولت نباید، باشد ولی هست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: با همه وجودم متوجه هستم که امروز مهمترین چالش کشور و مشکلاتی که بعضا کانون های گرم خانواده ها را دچار سردی کرده، مربوط به مسایل اقتصادی، گرانی، بیکاری و اشتغال است. این از مشکلات جدی ماست و آن را با همه وجودم حس می کنم.

وی با اشاره به اینکه امروز تکیه گاه ما، داشتن امکانات اقتصادی، نفت، گاز و معادن و زمین های کشاورزی نیست، اظهار کرد: بدانید که منابع انسانی و نیروی انسانی مهمترین موضوع برای هرکشور به شمار می رود. باید به نیروی انسانی توجه شود، به این معنی که تبعیضی وجود نداشته باشد و همه انسان هایی که در سایه نظام اسلامی با هرگرایش و سلیقه و قومیتی، چه در مرکز و چه در روستاهای دورافتاده مشغول به کار هستند، از عدالت اجتماعی برخوردار باشند. امروز نیازمند یک همدلی هستیم؛ همدلی به این معنا که وقتی جوانان، بزرگان و اقوام مختلف به دولت نگاه می کنند، احساس کنند که در مجموعه دولت و مدیریت اجرایی کشور دیده می شوند.

قالیباف افزود: مگر نمی خواهیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم؟ راه حلش این است که همدلی وجود داشته باشد. نخستین نتیجه ای که همدلی به دنبال دارد، آن است که اعتماد مردم نسبت به یکدیگر و اعتماد مردم نسبت به مدیران را بالا می برد. شرط هر کاری اعتماد است، اگر اعتماد وجود داشت مطمئن باشید که از همه ظرفیت های کشور استفاده خواهد شد، در چنین شرایطی در کشور سوءتدبیر پیدا نمی شود و افراد لایق در جایگاه خودشان قرار می گیرند.

وی با روایت حدیثی از نبی مکرم اسلام (ص) گفت: پیامبر اکرم می فرمایند از فقر امتم احساس نگرانی و خطر نمی کنم، اما از سوءتدبیر در امتم نگرانم. معنی اش آن است که اگر جامعه ای که حتی دارای مشکل است، سوءتدبیر نباشد آن جامعه مشکلات خود را به تدریج حل می کند. همچنین اگر جامعه ای قوی سوءتدبیر وجود داشته باشد، مشکلات به جای خود باقی خواهد ماند و به مرور رشد خواهند کرد. در مملکت ما، نعمت های خداوند بر ما تمام شده است. در نفت و گاز در رتبه دوم جهانی هستیم، در زمینه معادن، ایران بهشت معادن به شمار می رود. همچنین ظرفیت های کشاورزی در کشور ما بالاست، اما دچار مشکل هستیم.

قالیباف همچنین با بیان این که با وجود این منابع و ظرفیت ها در هر خانه ای که می رویم افراد تحصیل کرده و باسواد بیکاری زندگی می کنند که باید پول توجیبی خود را از پدرشان بگیرند و شرمنده شوند تصریح کرد: از سوی دیگر شاهدیم که پدر مسن خانواده نیز منتظر کمک فرزند خود است، اما شغلی برای این فرزند وجود ندارد؛ بدین ترتیب پدرها باید شرمنده فرزندان خود باشند و فرزندان نیز در اوج ناتوانی باید شرمنده باشند که نمی توانند باری از دوش خانواده بردارند ؛ این مسایل ریشه در سوءمدیریت دارد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه افزود: اگر به همت شما توفیق خدمت در دولت را پیدا کنم، به شما اطمینان می دهم که ظرفیت هایی در استان ها و شهرستان ها وجود دارد که بسیار مغتنم است. با همان تعهدی که در برنامه تلویزیونی به مردم گفتم، حداکثر ظرف دو سال روند اقتصادی کشور به ثبات و آرامش خواهد رسید. به این معنا که هر عزیزی در هر شغلی و هر محلی طعم عدالت و عدالت جغرافیایی را خواهد چشید. عدالت جغرافیایی نیز مبنای کار ماست. در تهران نیز شما و جنوب شهر وجود دارد که وضع زندگی در آنها متفاوت است، اما حتما در دوره مدیریت ما وضع مناطق محروم بهتر از مناطق برخوردار بوده است. همچنین زمانی که در نیروی انتظامی توفیق خدمت داشتم اگر امکانی به پلیس تهران داده می شد، این امکان در دورترین پاسگاه در فاصله ۸۰۰-۷۰۰ کیلومتری تهران نیز فراهم می شد.

وی افزود: از سوی دیگر جای خالی دولت وقتی احساس می شود که باید سیاست های جبرانی را تامین کند اما این کار را انجام نمی دهد. به حوزه درمان نگاه کنید! شاهد هستید که درمان شهری و روستایی و دفترچه تامین اجتماعی و دفترچه خدمات درمانی تا چه حد متفاوت هستند. این کجای عدالت است؟ چه تفاوتی دارد که یک انسان، پیر و جوان یا شهری و روستایی است؟ انسان، انسان است. اگر درد به سراغ او آمد، در هر کجای که باشد باید درمان شود. در اینجا باید یکنواختی ایجاد کنیم و دولت باید دراین حوزه حضور داشته باشد.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های استان گرگان تصریح کرد: در زمان جنگ افتخار داشتم در این استان روحیه شجاعت افرادی چون شهید عسگری، شهید مکتبی و… را در میدان جنگ دیدم. همچنین باید یادی از مرحوم آیت الله طاهری و فرزند شهیدشان، شهید طاهری کنم، ایشان مسئول عقیدتی ما بود و من توفیق همراهی ایشان را داشتم. همچنین رشادت ها و مجاهدت های مردم این استان را در لشکر ۲۵ کربلا دیده ام. پس از دوران دفاع مقدس پیش از اینکه گرگان یک استان مستقل شود نیز در این استان بوده ام و مدیریت کرده ام. همیشه آرزوی مردم بود که گرگان یک استان مستقل شود. پس از رفتن از این استان نیز دائما مسایل کشاورزی مربوط به استان گرگان را دنبال می کردم، حتما دوستان در مناطق مختلف این استان به خاطر دارند که بنده بحث مربوط به کشاورزی، کاشت و داشت و برداشت و مسایل علمی مربوط به حوزه کشاورزی را دنبال می کردم. امروز نیز در حوزه کشاورزی با همان سوءمدیریت روبرو هستیم.

وی در ادامه افزود: یک انسان در روز ۲۴۰۰ کالری نیاز دارد اما ۵۰ درصد از این میزان، معادل ۱۲۰۰ -۱۳۰۰ کالری، درچند قلم کالای اصلی است به کشور وارد می شود. وارد شدن این کالاها به معنای ظلم اصلی به حوزه کشاورزی است. امروز کشاورزان ما در خرید تضمینی برای خرید کالاهای اصلی دچار مشکل هستند. آنها نه تنها در روزی که محصول خود را می کارند، بلکه در روزی که محصول خود را برداشت می کنند نیز نمی دانند قرار است دولت چه پولی به آنها پرداخت کند؟ آنها حس می کنند در نهادهای کشاورزی هزینه مربوط به بذر، کود، سم، گازوئیل و… افزایش پیدا می کند و باید این هزینه را پرداخت کنند اما قیمت محصول خود را نمی دانند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین با بیان این که مشکلات بزرگتر وقتی است که شاهدیم در خریدهای خارجی پول بیشتری برای واردات اقلام مهمی همچون گندم پرداخت می شود، اما در تولید داخلی پول بسیار کمتری به کشاورز خودمان پرداخت می کنیم اظهار کرد: معنایش آن است که کارگر خارج از کشور و کشاورزی بیرون از کشور را تقویت می کنیم، ولی کشاورزی داخل کشور ما تضعیف می شود. این مسایل بستگی به مدیریت دارد و باید به سرعت اصلاح شود.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت توجه به حقوق مردم تاکید کرد و گفت: دولت وظایفی در حوزه حاکمیتی دارد و بدیهی است که باید از مردم مطالبه کند، اما دولت باید بداند در کنار مطالبه ای که انجام می دهد ملت نیز حقی دارند و براساس قانون اساسی دولت مکلف است حقوق مردم را ببیند. من به شما مردم عزیز این قول را می دهم از روزی که توفیق خدمت در دولت را پیدا کنم، اجرای قانون اساسی را به دو سال آخر موکول نمی کنم و حتما اجرای قانون اساسی را در همه ابعاد و برای همه گروه ها و سلایق دنبال خواهم کرد و از روز اول حقوق ملت در حوزه های اقتصادی و اجتماعی و سیاسی را در اولویت قرار خواهم داد.

محمدباقر قالیباف ادامه داد: ان شاالله به فضل الهی و با کمک جوانان که بزرگترین ظرفیت و پتانسیل کشور هستند مشکلات را حل می کنیم. البته نباید بزرگان، پیشکسوتان و مردان باتجربه را فراموش کنیم چراکه بدون آنها حتما به بیراهه می رویم اما موتور حرکت کشور نیازمند جوانان عزیز است؛ مخصوصا با یک مدیریت محلی، چراکه اعتقاد دارم نباید تهران برای همه امورات شهرستان ها تصمیم بگیرد. باید تفکیک کار ملی و محلی را انجام دهیم و اجازه دهیم ظرفیت های استانی و شهرستانی مورد استفاده قرار گیرند.

قالیباف به ظرفیت ها و مزیت های استان گرگان اشاره کرد و گفت: این استان ظرفیت ها و زمین های کشاورزی مناسبی دارد، هم دریا دارد و هم از شبکه حمل و نقل مناسبی برخوردار است. امیدواریم بتوانیم در بخش صنعت و برای فرآوری تولیدات کشاورزی از ظرفیت های استان استفاده کنیم؛ استانی که محل زندگی اقوام، گروه ها و مذاهب مختلف است. البته این همدلی به برکت روحانیت معظم استان است که باید از آیت الله نورمفیدی نماینده مقام معظم رهبری در استان گرگان تشکر کنیم که این فضای دوستی، برادری و اخوت ایجاد شده است.

وی افزود: به جوانان و عزیزان ما که در حوزه کشاورزی فعال هستند عرض می کنم که توجه به حوزه کارگری، کشاورزی و صنعت و سیاست های جبرانی از اولویت های کار ما خواهد بود. امیدوارم ظرف دو سال انضباط و آرامش اقتصادی، کاهش قیمت در نرخ کالاهای اساسی و افزایش قدرت خرید مردم محقق شود.