بررسی عملکرد شورای شهر در گفتوگو با یک عضو شورا و یک کارشناس مسائل اجتماعی:
شورای شهر نتوانست مهمترین وظایف خود را به خوبی انجام دهد
انتظار میرفت پس از به روی کار آمدن شورای اصلاحطلب شهر تهران، بدهیهای دولت پرداخت شود اما خبری نشد؛ ضمن آنکه تهران همچنان با مشکلات عدیدهای روبهرو است، مشکلاتی که منجر به آن میشود برخی از اعضاء پارلمان تهران در صحن علنی به مدیریت شهری تذکر دهند.
پنجمین دوره انتخابات شورای شهر، ۲۹ اردیبهشتماه سال ۹۶ همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و پس از اعلام نتایج، شورای یکدست تهران اول شهریور آغاز به کار کرد و تا از کمتر از یک ماه دیگر شورای پنجم تهران یکساله میشود؛ شورایی که تاکنون دو شهردار انتخاب کرده است و با نمایندگان تهران مجمع ۵۱ نفره به ریاست محمدرضا عارف تشکیل دادهاند.
انتظار میرفت پس از به روی کار آمدن شورای اصلاحطلب شهر تهران، بدهیهای دولت پرداخت شود اما خبری از این بدهیها نشد ضمن آنکه تهران همچنان با مشکلات عدیدهای روبهرو است، مشکلاتی که منجر به آن میشود برخی از اعضاء پارلمان تهران در صحن علنی به مدیریت شهری تذکر دهند.
مجید فراهانی، عضو جوان شورای شهر تهران و رئیس شورای مرکزی حزب اصلاحطلب ندای ایرانیان، از جمله اعضای شورای شهر تهران شناخته میشود که چند بار از تریبون شورا جهت تذکر به مدیریت شهر تهران استفاده کرد. او اخیراً پیرامون تعیین تکلیف صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران و همچنین لزوم بهرهبرداری بهینه از اعتبارات درآمدها و منابع نقد و غیرنقد با تعیین اولویت مصارف پروژهها به شهرداری تهران تذکر داد.
فراهانی: شورای شهر تبدیل به شورای شهرداری شد و شورا نتوانست مهمترین وظایف خود یعنی قانونگذاری صحیح و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری را به خوبی انجام دهد.
براین اساس به سراغ او رفتیم و پیرامون مشکلاتی که شهر تهران با آن مواجه است و برنامههایی که شورای شهر میتواند در قبال این مشکلات برنامهریزی کند سؤال کردیم.
حسین ایمانی جاجرمی، جامعهشناس شهری، نیز در گفتگو با «پارس»، به تبیین عملکرد شورای پنجم پرداخت و انتقادهایی نسبت به برنامهها و عملکرد این دوره شورا مطرح کرد.
مجید فراهانی در گفتگو با «پارس»، اصلیترین وظیفه شورای شهر را قانونگذاری مطلوب برای مدیریت شهری، نظارت بر مدیریت شهر و حُسن اجرای مصوبات شورا دانست و گفت: «این امر نیازمند حضور افراد متخصص در شورای شهر است. در برخی دورهها و مقاطع به دلیل ضعف حضور افراد متخصص به اندازه کافی و در ادامه غلبه لابیهای پنهان ایفای این دو وظیفه کلیدی به خوبی تحقق نیافت به خاطر همین شورای شهر تبدیل به شورای شهرداری شد و شورا نتوانست مهمترین وظایف خود یعنی قانونگذاری صحیح و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری را به خوبی انجام دهد».
وی افزود: «در این دوره به لطف حضور متخصصین حوزههای مختلف شهری در شورا و همکاری و همدلی بین اعضای شورا و همراهی مثلث سهگانه مدیریت شهری دولت و مجلس امیدوارم قدمهای مثبتی در تحقق وظایف خطیر شورایی برداشته شود».
عضو شورای شهر تهران درباره مشکلاتی که پایتخت با آن روبهرو است، تأکید کرد: «تهران از مشکلات متعددی رنج میبرد و مهمترین آنها، آلودگی هوا، ترافیک افسارگسیخته و آسیبهای اجتماعی متعدد است».
فراهانی در پاسخ به این سؤال"شورای شهر تهران برای حل مشکلات باید چه اقداماتی انجام دهد و آیا اقدامات تاکنون مؤثر بوده است؟"، اظهار داشت: «شورای شهر پنجم باید بر اساس یک برنامهریزی دقیق با تکیه بر استقرار راهبردهای شفافیت، پاک دستی و مدیریت علمی در مدیریت شهری برنامه محوری را بر رفتار خود و مدیریتهای پاییندستی حاکم کند».
وی اضافه کرد: «ازاینرو جهت کاهش آلام شهر مهمترین برنامههای شورای پنجم باید توسعه حملونقل عمومی با محوریت حملونقل ریلی، هوشمندسازی و تحول دیجیتال شهر، مدیریت حملونقل ریلی شهری، برنامهریزی جایگزینی خودرو، موتورسیکلت و خطوط اتوبوس برقی و مدیریت مصرف سوخت برای حل معضل ترافیک و آلودگی هوا و توجه به فقرزدایی و توزیع عادلانه امکانات برای مقابله با آسیبهای اجتماعی باشد».
ایمانی: اعضاء شورا فقط در زمان انتخابات در یک فهرست کنار هم قرار گرفتند و پیش از این باهم همکاری نکرده بودند. به اعتقاد بنده شورا نتوانست ارتباط خوبی با مردم برقرار کند و حضور کمرنگی بین گروههای مختلف مردم داشت.
عضو شورای شهر تهران همچنین تصریح کرد: «بهکارگیری مدیران لایق، برنامهریز، پُرکار و جسور مهمترین و اولین شرط تحول و تغییر است».
فراهانی در پاسخ به این سؤال" آیا تاکنون اقدامات قابل دفاع بوده است و شورا و مدیریت شهری توانسته گامی برای حل مشکلات بردارد؟"، گفت: «حل مشکلات کلانشهر پیچیدهای همچون تهران نیازمند هماهنگی عوامل متعدد و دستگاههای مختلف است ازاینرو حضور کارشناسان متخصص در پستهای تخصصی، ارتباط و همکاری خوب بین تمامی نهادهایی که در مدیریت شهری نقش مؤثری دارند و خود شهروندان تأثیرگذار است».
همچنین حسین ایمانی جاجرمی "جامعهشناس شهری" در گفتگو با «پارس»، به با اشاره به اینکه در آستانه یک سالی شورا، عملکرد شورای پنجم را چگونه ارزیابی میکنید؟، گفت: «در دوره جدید انتظار میرفت مسئله سیاستگذاری برای شهر دنبال شود اما چرا نتیجهای نداشت؟ چون اعضاء شورا فقط در زمان انتخابات در یک فهرست کنار هم قرار گرفتند و پیش از این باهم همکاری نکرده بودند».
وی با اشاره به تلاش بازیگران سیاسی برای بستن فهرست انتخابات شورا، افزود: «ممکن است در ۲ هفته افرادی که نقش بسزایی در بستن فهرست داشتند آنها را کنار هم قرار دادند اما اینکه اعضا بیایند خود را پیدا کنند و شناختی از هم حاصل کنند سه، چهار سال میگذرد».
این جامعهشناس در پاسخ به سؤال "در یکسالگی شورای پنجم عملکرد این نهاد را چگونه ارزیابی میکنید؟" تصریح کرد: «به اعتقاد بنده شورا نتوانست ارتباط خوبی با مردم برقرار کند و حضور کمرنگی بین گروههای مختلف مردم داشت».
ایمانی جاجرمی با بیان اینکه بیشتر وقت شورای پنجم به بروکراسی اداری گذشت، خطاب به اعضای پارلمان تهران، تصریح کرد: «مردم با هیچ گروهی سیاسی عقد اخوت نبستهاند».
وی درباره اینکه چرا باوجوداینکه شورای پنجم کاملاً یکدست است اما برنامه به خوبی پیش نمیرود، گفت: «باید به این نکته توجه کرد، در این دوره مدیران اصلی تغییر کردند، گفتمان هم تااندازهای تغییر کرد اما باید اذعان داشت، این مسائل در حوزه سیاسی تعریف میشود بنابراین وقتی در صحنه عمل قرار میگیریم میبینیم، برنامههای عملیاتی دقیق و روشن نیاز است که از طرف کاندیداهای شوراها در انتخابات نیز ارائه نشد».
ارسال نظر