به گزارش پارس نیوز، ماجرای تغییر و تحولات در تیم اقتصادی دولت که به واسطه نا به سامانی در بازار ارز رخ داده است که باعث بهم ریختگی و التهاب شدید اقتصادی شده، یکی از موارد حائز اهمیت و قابل تامل است. بعد از افزایش سرسام آور قیمت ارز در کشور که باعث گرانی‌های شدید شد و بازار عملا درمانده به رکود چشم گیری رسید، مطالبه تغییر تیم اقتصادی دولت از سوی مردم و کارشناسان برای اصلاح روند موجود عنوان شد. مطالبه ای که چندین برای برای آرام کردن مردم از سوی «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور به آن پاسخ مثبت داده شد.

در این رابطه، کارشناسان اقتصادی چون «احمد توکلی»، نماینده ادوار مختلف مجلس بیان می کردند که رئیس‌جمهور باید چند نفر را عزل کند نه اینکه تغییر بدهد؛ زیرا مساله فرد نیست باید به تیم و نوع نگاهی اقتصادی آن توجه کرد.

با این همه «ولی الله سیف رفت و «عبدالناصر همتی» به بانک مرکزی آمد. اما چه رفت و چه آمدی! درحالی که همه انتظار عزل سیف را می کشیدند وی نه تنها عزل و برکنار نشد بلکه با اتمام دوره‌اش از بانک مرکزی کنار رفت. این تاکیدی بود که دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت ضمن انتشار بیانیه‌ای بر روی آن تاکید کرد.

در این اطلاعیه آمده است: « درپی انتشار خبری در صدا و سیما مبنی بر "استعفای سیف به دلیل ماه ها فشار افکار عمومی"، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت ضمن تکذیب این خبر به اطلاع می رساند که با اتمام دوره ریاست سیف بر بانک مرکزی عبدالناصر همتی به جای ایشان انتخاب شده است.»

رئیس جمهور حتی از سیف به سبب مدیریتی که در این دوره داشته تقدیر و تشکر هم کرد. رئیس جمهور با تشکر از ولی الله سیف، وی را مدیری بسیار سالم و ارزشمند دانست که با جدیت تمام سیاست‌های دولت را اجرا می‌کرد . 
 روحانی ایستادگی در برابر مؤسسات مالی، اعتباریغیرمجاز که به ایجاد انضباط بیشتر و قاعده‌مند شدن این مؤسسات منجر شد را از خدمات ارزنده دوره مدیریت وی دانست.

این در حالی است که در دوران زمامداری ولی‌الله سیف بر بانک مرکزی تصمیمات اشتباه وی به همراه تیم اقتصادی دولت باعث بروز مشکلات عدیده ارزی، پولی و مالی در کشور شد و در این بین حتی برخی از نزدیکان سیف بیان می کردند که وی برنامه‌ای برای بهبود وضعیت ارزی کشور ندارد.

بسیاری از کارشناسان تصمیمات کارشناسی نشده ولی الله سیف در بحث مواجهه با مشکل موسسات اعتباری غیر مجاز و تزریق 35 هزار میلیارد تومان برای پاک کردن صورت مساله این موسسات را از دیگر اشتباهات او می‌دانند.

خود سیف نیز بدون هیچ عذرخواهی حتی دوره مدیریت خود را دارای دستاوردهای خاصی دانست و گفت: « برداشتن گام‌های اساسی در اصلاح نظام بانکی به ویژه موسسات مالی غیر مجاز از جمله دستاوردهای این دوره بانک مرکزی بود.»

البته مجلس هم در برخورد با رئیس بانک مرکزی که دلار را 3 هزار تومان تحویل و بالای 9 هزار تومان تحویل داد، برخورد مستقیم و جدی نداشت.

تنها چند نامه و تذکر برای برکناری وی به دولت ارائه شد و حتی برخی از نمایندگان مجلس از اصرار سیف برای عدم تحقیق و تفحص از بانک مرکزی خبر داده اند. حتی سیف از برخی نمایندگان به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کرد.

با این اوصاف مورد عجیب و غریبی در خصوص کنار رفتن رئیس کل پیشین بانک مرکزی دیده می شود.

مدیری که در زمان وی بحران های ارزی و مالی زیادی رخ داد و وی با وجود این مشکلات صندلی ریاست خود را ترک کرد نه تنها برکنار نشد بلکه ماند تا دوره اش تمام شود و نه تنها مواخذه و بازخواست نشد بلکه رئیس جمهور از وی تقدیر و تشکر به عمل آورد. سیف خود نیز نه تنها به خاطر این بحران‌ها عذرخواهی نکرد بلکه دوران مدیریت خود را پربار خواند و با کمال تعجب دستاورد این دوران را اصلاح نظام بانکی کشور عنوان کرد!

با این شرایط برخی از فعالان سیاسی و شخصیت‌های مختلف از این بیم دارند که سیف به خانواده خود در خارج از کشور بپیوندد. در این خصوص پیشتر یکی از رسانه‌های طرفدار دولت درباره گرانی ارز و خارج نشینی خانواده سیف تاکید کرده بود: «البته طبیعی است هنگامی که خانواده ی برخی مسئولان از جمله جناب سیف، در خارج از ایران سکونت داشته باشند، هیچ گاه این فشار مالی روزافزون را احساس نکنند. »

در این باره حجت الاسلام جدائی، امام جمعه اسالم گفته است: «بالاخره بعد از کلی اعتراض و خراب کاری و به افتضاح کشیده شدن اقتصاد کشور مدیر کل بانک مرکزی عزل شد. بی‌هیچ ابراز شرمساری و عذرخواهی و متاسفانه دو دختر، دو پسر و همسر ایشان چند ماهی است مقیم استرالیا شده اند و احتمالا ایشان هم با کلی پرونده خراب به آنها بپیوندد آیا سیستم امنیتی ما هوشیار هستند؟»

با این شرایط دولت نشان داد که تغییرات تیم اقتصادی که وعده داده بود چندان نشانی از پشیمانی از رویه گذشته اقتصادی ندارد. از سوی دیگر افکارعمومی نیز برای دولت چندان اهمیت خاصی ندارد؛ اطلاعیه و تاکید دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت بر اتمام دوره سیف و نه عزل او بر اثر فشار افکارعمومی به خوبی این موضوع را نشان می‌دهد.

چندی پیش نیز «محمدباقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه و سخنگوی دولت در واکنش به انتقادات نسبت به خود اعلام کرد که استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور کرده اما وی این استعفا را نپذیرفته است؛ موضوعی که به باور بسیاری یک استعفای نمایشی بود و نه تنها بر کناره گیری نوبخت اشاره نداشت بلکه حاکی از بزرگ کرد و وجهه بیشتر دادن به نوبخت نیز بود. با این حال اولین تغییر تحولی که از دولت انتظار می رفت به این شکل انجام شد و باید دید در آینده چه تغییراتی با چه نحو و شکلی انجام می پذیرد و سئوال اساسی اینجاست که با این تغییرات باید شاهد تغییرات در سیستم اقتصادی و نگاه دولت به اقتصاد و نتیجه مثبت آن در بازار باشیم؟