نهاوندیان: دولت به بخش خصوصی اعتماد میکند
معاون اقتصادی رئیسجمهور گفت: موجسازان بیرونی بهدنبال ایجاد توهم التهاب در کشور هستند.
محمد نهاوندیان ظهر امروز در حاشیه جلسه تجلیل از صنعتگران لرستان اظهار داشت: دولت به بخش خصوصی اعتماد میکند، فعال اقتصادی را از خودش میداند و در این حوزه خودی و بیگانه نمیکند؛ اصلا وظیفه خود را تصدیگری نمیداند بلکه وظیفه دولت را فضاسازی و رفع موانع میداند.
وی با اشاره به اینکه دولت رویکرد فضاساز و حمایتگر دارد، افزود: در این تجربه طولانی ۴۰ سالی که کشور دست ملت افتاده انواع رویکردها را تجربه کردیم، اکنون این اجماع نظام است که وظیفه دولت و حاکمیت ایجاد فضای کسب وکار برای فعالان اقتصادی است نه ورود به فضا و رقابت با آنها.
معاون اقتصادی رئیسجمهور عنوان کرد: در شرایط ویژه قرار نیست نگاه و یا استراتژی توسعه ما را عوض کند، شرایط ویژه قرار نیست برای ما عقبگرد ایجاد کند، شرایط ویژه به این سبب مورد توجه بعضی بدخواهان خارجی قرارگرفته که ما در این مسیر دستاورد داشتهایم، تورم را از ۴۰ درصد در چهار سال گذشته به زیر ۱۰ درصد بیاوریم و توانستیم رشد منفی را به مثبت تبدیل کنیم و توانستیم سرمایه گذاری را بالا ببریم برا همین اقتصاد ایران آماج حمله قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تعبیر جنگ اقتصادی را بهکار بردند، اتفاقی افتاده در عرصه اقتصاد که مورد حمله قرار گرفته است، بیان کرد: ما این نگاه واستراتژی را باید کماکان با قوت ادامه دهیم، اما شرایط ویژه را هم درک کنیم و بتوانیم فعالان اقتصادی خودمان را توان افزایی کنیم.
نهاوندیان با تاکید بر اینکه درد دل فعال اقتصادی را باید بشنویم، گفت: با اجازهای که در قانون بودجه گرفته شد و آیین نامه آن هفته گذشته در دولت تصویب شد رقم بسیار قابل توجهی معین شد تا بخش خصوصی بتواند با یک جا سروکار داشته باشد.
وی تصریح کرد: در رویکردی که بانک مرکزی در سالیان اخیر داشت و در کارنامه عملکرد بانکها تحقق پیدا کرده، افزایش تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بوده است که با توجه به اقتضائات تصمیمات لازم گرفته میشود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: واحدهای تولیدی سرپا و آنهایی که کارشان توجیه اقتصادی دارد نباید معطل سرمایه در گردش بمانند، برای تشخیص این موارد که ممکن است بین بانک و سرمایهگذار اختلاف باشد کارگروه تسهیل در استانها ایجاد شده است که باید رسیدگی کنند و اگر در این رابطه نیاز است گام بلندتری بردارند؛ سیستم بانکی نیز حمایت کرده است و رئیس کل بانک مرکزی خود بارها برای این کار به استانها سفر کرده است و شاید گامهای دیگری نیز نیاز باشد تا در این رابطه برداریم.
وی اظهارداشت: دولت وظیفه خود میداند موانع را از سر راه فعالان اقتصادی بردارد و سیاست گذاریش را با اعتماد به بخش خصوصی عمل کند، اما آفت این رویکرد فضا ساز و حمایتگر یک رفتار رانت جویانهای شکل میگیرد، دولت از باب درآمدهای ارزی کشور اعلام میکند جای نگرانی نیست.
نهاوندیان افزود: برای واردات کالای اساسی و مواد اولیه همه واحدهای تولیدی کشور به اندازه کافی از نفت و پتروشیمیها میشود تامین ارز انجام داد و مشکلی نیست وحتی برای رفع نگرانی از نوسات قیمت ارز اعلام نرخ رسمی کرده و اعلام میکند ما برای این لیست تامین ارز را انجام میدهیم.
وی عنوان کرد: اگر کسی آمد و غیر واقعی عمل کرد، کسی کننده این کار نبود و ثبت سفارش کرد و رسته کاری آن چیزی دیگری بود و چیز دیگری ثبت سفارش داد و ارز گرفت و کالا وارد نکرد در نگاه عمومی جامعه متخلف است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور بیان کرد: چگونه میتوانیم در عین حالی که میخواهیم به تولید کشور و جامعه اطمینان خاطر بدهیم که جای نگرانی نیست یک حرف بیهودهای بدخواهان نباید کسی را نگران کند.
وی گفت: در نخستین مرحله فعالان اقتصادی و بخش خصوصی باید جلوگیر این رویکرد آسیب زننده باشد و مواردی که پیدا میشود جامعه بدبین میشود میگوید چرا بر خلاف رویکرد اعتمادساز عمل میکنید به نظر من تشکلهای بخش خصوصی بهترین مراجع برای تشخیص اینکه چه کسی کننده کار است و چه کسی نیست، است هر صنفی میداند که مصرف ارزی واحدها چقدر است و چه کسی ارز را جابهجا میکند.
نهاوندیان تصریح کرد: اگر میخواهیم مشکلات کشور را حل و احساس میکنیم همه در یک قایق نشستهایم نمیشود یک طرف قایق یک حرکتهایی بکند و گمان کند که خودش مسئول است، آب به قایق برود همه خیس میشویم، اگر قرار است التهابزدایی کنیم هر دو طرف قایق باید با آرامش و طمانینه حرکت کنند، اگر تشخیص ما این است که ما قوت داریم و کشتی را به ساحل خواهیم رساند باید با قدرت، سرعت و توانایی عمل کنیم.
معاون اقتصادی رئیس جمهور اظهارداشت: موج سازان بیرونی میخواهند توهم التهاب ایجاد کنند، همچنانی که ما روزها و سالها سختتر ودشوارتر را پشت سر گذاشتهایم این روزها را هم با توفیق پشت سر خواهیم گذاشت البته لازمه آن این است که انسجامی که آن روزها در جنگ نظامی و تجاوز خارجی داشتم را داشته باشیم.
وی افزود: ملت منسجم و یکپارچه در کنار ارتش و سپاه در جنگ نظامی ایستاد و پیروز شدیم در حوزه اقتصادی هم باید انسجام داشته باشیم گرچه حوزه اقتصادی حوزه انتفاع است و در انتفاع نیز تضاد منافع وجود دارد، اما آنجا که منافع و مسائل ملی است، همه ما یک خانواده هستیم.
نهاوندیان عنوان کرد: توصیه اکید من به قهرمانان حوزه اقتصادی تشکلهای اقتصادی این است که به کمک دستگاههای دولتی بیایند و سره را از ناسره تشخیص میدهید، اتاقهای بازرگانی بهترین جا که میتوانند تشخیص دهند این واحد تولیدی میزان کاریشان چقدر بوده و چه مقدار نیاز ارزی دارد، ما هر چه به جلو میرویم باید کارهایمان تخصصیتر باشد اگر رویکرد ما همدلانه باشد شرایط ویژه به یک شرایط مساعد برای تولید تبدیل میشود.
ارسال نظر