به گزارش پارس به نقل از ایسنا، این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، گفت: در ابتدا به همه هموطنان زرتشتی، یهودی، مسلمانان شیعه و سنی، همه اقوام ایرانی و به همه عزیزان خارج از کشور سلام عرض می کنم و خوشحالم که بعد از چهار سال، یکی از اعضای کابینه اصلاحات فرصت یافت که در رسانه ملی حضور یابد.

وی در برابر این پرسش که" چرا وارد عرصه انتخابات شدید؟ " ، اظهار کرد: من احساس خطر و نگرانی کردم. من آمده ام چون نگران آرمان هایی هستم که برای آن انقلاب کرده ام و اکنون نمی توانم درباره سوالاتی که فرزندم می پرسد، جواب دهم. من نگرانی یکپارچگی کشور، نگران گسست نسل اول و سوم و نگران پیشرفت کشور هستم.

معاون اول دولت هشتم در ادامه با بیان اینکه" من معتقدم انقلاب اسلامی مردمی ترین انقلاب دنیا بود" ، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) در بهشت زهرا گفت که من به نمایندگی از مردم دولت تشکیل می دهم. این جمله جایگاه مردم سالاری در نظام جمهوری اسلامی ایران را نشان می دهد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه" در طول انقلاب اسلامی به طور متوسط هر سال انتخابات داشته ایم که با مشارکت حداکثری همراه بوده است" ، تصریح کرد: ما باید سعی کنیم انتخابات با حداقل عیب برگزار و شبهه ها رفع شود. نگرانی از تخلف و تقلب در انتخابات پیش می آید و ما باید سعی کنیم یک انتخابات پرشور و با اعتماد کامل برگزار شود.

وی در ادامه با بیان اینکه" وضعیتی که در آن قرار داریم به دلیل حاکمیت یکپارچه اصولگرایان در طول هشت سال گذشته است" ، اظهار کرد: قرار بود سیاست، اخلاقی شود اما اخلاق، سیاست زده شد و انتخاباتی که قرار بود به جشن ملی تبدیل شود، به یک بازی باخت - باخت تبدیل شد و جناح پیروز در انتخابات برای اینکه به رقیب برای حضور در انتخابات تبریک بگوید، مردم را خس و خاشاک نامید.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان این اعتقاد که" فضای امنیتی در کشور حاکم شده است" ، تصریح کرد: به عنوان یک ناظر و منصف اعلام می کنم که فضای دانشگاه ها امنیتی شده است و این فضا با روح حاکم بر قانون و انقلاب منافات دارد. امام خمینی (ره) گفتند که دانشگاه ها کارخانه آدم سازی است اما اکنون چه اتفاقی در دانشگاه ها افتاده است؟ دانشجو به دلیل پرسشگری، ستاره دار و استاد، بازخرید شده است. تشکل های صنفی و دانشجویی و انجمن های اسلامی نیز منحل شده اند.

عارف در ادامه با بیان اینکه" ما یک فرهنگ غنی داریم که با آن می توانیم با فرهنگ الحادی مقابله کنیم" ، ابراز عقیده کرد: در بخش فرهنگ، نگاه امنیتی حاکم شده است. من برای اینکه تکلیف خود را انجام دهم تصمیم گرفتم در دانشگاه ها حضور پیدا کنم. دانشویان ما مطالبات جدی دارند و پرسش های جدی درباره یاران امام (ره) داشته اند. قرار بود در انقلاب اسلامی « الگوسازی» کنیم اما « الگوسوزی» کردیم که این فضا با شئونات انقلاب، جهت گیری انقلاب و سند چشم انداز سازگاری ندارد.

وی با بیان اینکه" در حوادث سال های گذشته، همه ما مقصریم و نمی توانیم پاسخگوی نسل سوم انقلاب باشیم" ، گفت: ما نسل اولی ها مدیون نسل سوم هستیم. اکنون در هر خانه ای که بحث سیاسی مطرح می شود، بین نسل اول و سوم دعوا می شود و مقصر، نسل اول هستند. ما باید نسل اول را با جدیت در میدان قرار دهیم تا نسل سوم در مسیر صحیح انقلاب قرار بگیرد.

معاون اول دولت هشتم همچنین گفت: ما در دهه عدالت و پیشرفت قرار داریم اما چرا از توانایی بسیاری از کارشناسان خود استفاده نمی کنیم؟