جناح های سیاسی در توانمندی جهانگیری اتفاق نظر دارند
شایعه کناره گیری یا استعفای معاون اول دولت تدبیر و امید، داستانی کهنه اما همیشه نویی است که گاهی به بهانه های مختلف ساخته و پرداخته می شود و از تحریریه رسانه ای بیرون می آید و واکنش های بسیاری نیز به همراه دارد، فعالان سیاسی چنین حاشیه هایی را به صلاح منافع ملی نمی دانند.
به گزارش پارس نیوز، اسحاق جهانگیری معاون اول دولت های یازدهم و دوازدهم از تاثیرگذارترین مردان اجرایی رییس جمهوری است. چهره ای که به سبب تجربیات فراوان سیاسی و اقتصادی توانسته به خوبی در این دو حوزه اثرگذار باشد.
با چنین کارنامه ای، حاشیه سازی پیرامون وی و شایعه استعفا و کناره گیری از دولت چندان دور از انتظار و تعجب آور نخواهد بود. تازه ترین این شایعه ها که برپایه برداشت های شخصی و رسانه ای از سخنان جهانگیری به وجود آمد از استعفای او حکایت می کنند.
هرچند این شایعه از سوی منابع آگاه و دیگر مردان کابینه از یک سو و حضور جهانگیری در مراسم افتتاح طرحهای صنعتی اصفهان از دیگر سو، رنگ باخت اما پشت پرده ظهور و سقوط این شایعه، آسیب های طرح آن و نحوه واکنش دولت می تواند مورد بحث قرار گیرد.
خبرنگار گروه اخبار سیاسی ایرنا به همین دلیل با حجت الاسلام محسن رهامی فعال سیاسی اصلاح طلب و رییس بنیاد بین المللی صلح، غلامرضا انصاری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، اشرف بروجردی فعال سیاسی و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و غلامرضا ظریفیان فعال سیاسی اصلاح طلب به گفت و گو پرداخت.
**تاختن به جهانگیری، دلسوزی برای دولت نیست
رییس بنیاد بین المللی صلح، داغ شدن شایعه استعفای جهانگیری از معاون اولی رییس جمهوری را ادامه همان فضاسازی های پس از التهابات ارزی دانست و گفت: با توجه به این که جهانگیری منتسب و نزدیک به حامیان مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و طیفی از اصلاحات است، چنین حاشیه سازی هایی به منظور تضعیف جایگاه وی و در نتیجه تضعیف دولت صورت می گیرد و بعید به نظر می رسد در جهت منافع دولت و دلسوزی برای دستگاه اجرایی باشد.
محسن رهامی افزود: ممکن است فشارهایی از داخل دولت هم وجود داشته باشد تا جهانگیری نتواند نقش خود را به درستی و همانگونه که در دوره نخست ریاست جمهوری روحانی ایفا کرد در این دولت هم ایفا کند. این فضا سازی ها و ناهنماهنگی ها درکابینه اقتدار و قاطعیت لازم را از وی به عنوان رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی می گیرد.
وی حمایت کامل رییس جمهوری را راهگشا دانست و یادآور شد: برای مقابله با این حاشیه ها لازم است رییس جمهوری با همان قاطعیت مورد انتظار به این شایعه سازی ها پایان دهد و به معاون اول خود میدان عمل بیشتری دهد.
استاد حقوق دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: برداشت جامعه از معاون اول رییس جمهوری، مسئولیتی شبیه نخست وزیری است، بنابراین باید تقسیم کار جدی میان معاون اول دولت و سایر اعضای کابینه به ویژه در حوزه اقتصادی که عرصه مسوولیت وی محسوب می شود، صورت گیرد.
رهامی ادامه داد: دلیل دیگری که بسیاری از جریان ها و اشخاص تندرو تمایل زیادی به کنارگذاشته شدن جهانگیری دارند ریشه در موضوع سوال از رییس جمهوری و استیضاح وی دارد.
وی تصریح کرد: گروهی تندرو معتقدند ممکن است سوال از رییس جمهوری به استیضاح او منجر شده و در صورت کناره گیری دکتر روحانی معاون اول او که نزدیک به جریان اصلاحات و مرحوم آیت الله هاشمی است ادامه کار را در دست گیرد.
این فعال سیاسی افزود: چنین شایعاتی بعید است رنگ واقعیت بگیرد اما می تواند تضعیف کننده جایگاه معاون اول دولت باشد اما آنچه از دولت و از آقای جهانگیری مورد انتظار است، پاسخگویی به این حاشیه ها و قاطعیت در کار است.
وی همچنین گفت: این موضوع در شرایط کنونی و با خروج آمریکا از برجام و تحریم های آینده اهمیت بیشتری می یابد در برهه کنونی به انسجام و همدلی بیشتری در همه ارکان حکومت و دولت نیازمندیم، یکی از این ارکان مهم، جایگاه معاونت اولی دستگاه اجرایی است که جهانگیری با قاطعیت بیشتر باید حوزه اقتصاد و بازار و التهابات ارزی را سامان دهد، سایر اعضای دولت هم باید با همدلی بیشتری به ایشان در جهت پیشبرد امور کمک کنند.
**کنارگذاشتن جهانگیری تزلزل دولت را در پی خواهد داشت
غلامرضا انصاری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز شایعه استعفا و کناره گیری جهانگیری از کابینه را تلاش دلواپسان برای ناامید کردن مردم از دولت و ایجاد ترس و نگرانی در افکار عمومی دانست.
وی گفت جهانگیری از استوانه های قدیم و قوی دولت روحانی است و امیدواریم نقش بیشتری در حوزه های اجرایی واقتصادی دولت برعهده وی گذاشته شود تا معاون اول رییس جمهوری همانگونه در دولت اول روحانی و ایام مبارزات انتخاباتی با تمام وجود برای آمدن مردم پای صندوق های رای و پیروزی رییس جمهوری تلاش کرد، در این حوزه نیز بتواند بیشترین اثرگذاری را داشته باشد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: با توجه به مسائل و مصائبی که طی ماه های گذشته در کشور به وجود آمده است، مردم انتظار تحول در دولت را دارند، امیدواریم تحولات مثبتی را در کابینه شاهد باشیم و نقش جهانگیری در ساماندهی امور و کمک به شخص رییس جمهوری پررنگ تر شود.
انصاری افزود: با توجه به توانمندی، اقتدار و اخلاص جهانگیری به عنوان معاون اول دولت، تمایل به کنار گذاشته شدن و استعفای وی از سوی عده ای چندان دور از ذهن نیست. مخالفان دولت و تمام کسانی که حیات و منافع خود را در آشوب داخلی و بحران ها جستجو می کنند از دوری وی از دولت استقبال می کنند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت درباره موضع اصلاح طلبان درزمینه استعفای معاون اول دولت گفت: جریان اصلاحات معتقد به حمایت از دولت در کنار نقد سازنده است. با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی و بین المللی که اکنون در آن قرار داریم به یقین تزلزل در دولت و تضعیف دستگاه اجرایی که کناره گیری آقای جهانگیری یکی از مصادیق آن است، منافع ملی ایران را دچار چالش های جدی خواهد کرد.
انصاری تصریح کرد: تمام طیف ها و اشخاصی که معتقد به شعار اساسی جمهوری اسلامی یعنی «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» هستند همه باید یک صدا و یک دل به تقویت وحدت در فضای داخل کشور کمک کرده تا با تکیه بر همین وحدت در عرصه جهانی و در قالب گفتگو و گفتمان برتر به حقوق حقه خود دست پیدا کنیم. در چنین فضایی بستر آشتی ملی در داخل و بستر تفاهم بین المللی برای زیست عزتمندانه ایرانیان بانقش آفرینان عرصه بین المللی فراهم شود.
** شایعه کناره گیری توطئه ای برای تضعیف جایگاه معاون اول است
اشرف بروجردی از فعالان سیاسی نیز شایعه استعفای معاون اول دولت را توطئه ای برای کم کردن نقش او در کابینه می داند و به خبرنگار ایرنا گفت: شایعاتی که این روزها در فضای سیاسی کشور مطرح می شود عمدتا ناظر بر تضعیف جایگاه جهانگیری در کابینه است.
وی افزود: این موضوعات در حالی مطرح می شود که منش و تصمیمات معاون اول رییس جمهوری به گونه ای است که می تواند طیف های مختلف سیاسی جذب کند و وی هیچ گاه شخص یا جریانی را طرد نکرده اند.
رییس کتابخانه ملی تصریح کرد: فشارها به جهانگیری قابل انکار نیست اما با توجه به کارنامه وی بعید است در برهه کنونی تمایلی به کناره گیری از مسوولیت داشته باشند مگر اینکه درباره اثرگذاری حضور خود به نتیجه قطعی نرسند.
بروجردی درباره واکنش طیف اصلاحات به این شایعه گفت: چنین شایعاتی در این برهه موجب ناراحتی و نگرانی اصلاح طلبان خواهد شد از این منظر که در صورت عدم حضور آقای جهانگیری در کابینه، جریان اصلاحات و طیف وسیعی از مردم حامی این جریان، از چه مجرا و گذری صدای خود را به دولت برسانند.
**جناح های سیاسی در توانمندی جهانگیری اتفاق نظر دارند
همچنین غلامرضا ظریفیان از دیگر فعالان سیاسی اصلاح طلب، معاون اول رییس جمهوری را خارج از نگاه سیاسی و با نگرش ملی یکی از تکیه گاه های دولت دانست و اظهارداشت: موضوع استعفای جهانگیری که به لحاظ سوابق، توانایی ها و اشراف بر مسائل در شرایط کنونی از چهره های ملی است، قطعا شایعه و فضاسازی است که در غیراین صورت چنین بحثی یکی از بغرنج ترین و نگران کننده ترین اتفاقاتی است که ممکن است رخ دهد.
وی خاطرنشان کرد: جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به مسئولین پای کار و توانا نیاز فراوان دارد و کنار گذاشته شدن جهانگیری که چنین ویژگی هایی را دارا هستند به زیان منافع ملی خواهد بود و جامعه به شدت احساس نگرانی خواهد کرد.
معاون وزیر علوم دولت اصلاحات همچنین درباره واکنش اصلاح طلبان به این شایعه گفت: اصلاح طلبان به سبب نگاه ملی مورد اشاره قطعا با چنین رویدای مخالف خواهند بود و به نظرمن بسیاری از جناح های سیاسی هم در توانمندی جهانگیری وفاق نظر دارند.
ظریفیان تصریح کرد: جهانگیری ظرفیت توانمندی است که اگر از تمام توانایی های ایشان استفاده شود می توان به حل امور و مشکلات امیدوار بود. وقتی چنین مدیری از مجموعه کنار رود، در حالی که انتظار جامعه کنارگذاشتن مدیرانی است که توانایی کار ندارند، نگرانی های جامعه هم از آینده بیشتر خواهد شد.
ارسال نظر