به گزارش پارس نیوز، 

یک وزیر صهیونیستی با اشاره به ادامه غنی سازی اورانیوم از سوی ایران، مدعی شد که چین نیز قادر به ارائه کمک خاصی به ایران نیست.

یک مقام ارشد کابینه رژیم صهیونیستی از چین خواست تا با استفاده از نفوذش بر ایران بر آنچه که او خاتمه امیال برنامه هسته‌ای تهران نامید، اعمال فشار کند.

 «تزاچی هانگبی» وزیر امور همکاری‌های منطقه‌ای رژیم اسرائیل که برای شرکت در نشست سرمایه گذاری با چین در شهر « ژوهای» حضور داشت، به روزنامه «چاینا مورنینگ پست» گفت که ایران نمی‌تواند بر حمایت چین برای بی‌اثر ساختن تحریم‌های آمریکا حسابی باز کند.

وی درحالی این سخنان را بیان کرد که قرار است نمایندگان ایران روز جمعه در وین، پایتخت اتریش با گروه «1+4» برای حفظ برجام دیدار کنند.

هانگبی در این مصاحبه با اشاره به برخی مفاد برجام که در ده تا پانزده سال بعد منقضی می شود، گفت: «چین رابطه خوبی با ایران دارد.  آن‌ها می‌توانند با حساسیت درباره آنچه که در ده سال بعد اتفاق می‌افتد، با ایرانی‌ها مذاکره کنند البته به شرطی که ایران به سلاح اتمی نیاز نداشته باشد. »

وی ادامه داد: «مطمئنا ایرانی‌ها تنها با گفت‌وگو  متقاعد نمی‌شوند. آن‌ها زمانی‌‌که فشار تحریم‌ها را حس کنند، متقاعد می‌شوند. »

هانگبی در ادامه مدعی شد که برجام توافقی «اشتباه» بوده و ایران پس از ده سال غنی سازی اورانیوم را از سر می‌گیرد اما انگلیس چین، فرانسه، آلمان، روسیه و اتحادیه اروپا قول داده‌اند این توافق را با وجود خروج واشنگتن باقی نگه دارند.

وی در ادامه مدعی شد : «ایران بدون هیچ همکاری از جانب چین به زانو زده می‌شود و شرکت‌های این کشور کار با ایران را متوقف می‌کنند زیرا آن‌ها می‌دانند که بازار آمریکا را از دست می‌دهند. چین می‌تواند تنها یک جایگزین بسیار محدود باشد. »

این درحالی است که سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه شنبه در نشست خبری هفتگی با درخواست‌های آمریکا برای قطع واردات نفت از ایران مخالفت کرد. 

به نوشته «وبگاه وزارت خارجه چین» «لو کانگ» سخنگوی این وزارتخانه در پاسخ به سئوالی درباره درخواست آمریکا در توقف خرید نفت خام از ایران و میزان همراهی پکن با واشنگتن در این زمینه، پاسخ داد: «در ارتباط با این سئوال باید بگویم که چین همواره مخالف تحریم‌های یک جانبه و گسترش قلمرو قضایی  خارج از حیطه صلاحیت است. چین و ایران دوست هم هستند و ما روابط و همکاری‌های خود با ایران را در چارچوب تعهدهای مرتبط با قوانین بین‌المللی حفظ می‌کنیم.»