گزارش سومین روز تبلیغات تلویزیونی نامزدها
ولایتی: درمان اقتصاد ظرف ۱۰۰ روز
ولایتی، روحانی و حدادعادل در سومین شب پخش برنامههای تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم، در سه شبکه مختلف سیمای جمهوری اسلامی به تبیین دیدگاهها و برنامههای خود پرداختند.
ولایتی: برای درمان اقتصاد و معیشت فرصت ۱۰۰ روزه می خواهم/مردم از تورم و گرانی افسارگسیخته رنج می برند
به گزارش پارس به نقل از فارس، علی اکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در برنامه « با دوربین» شبکه اول سیما حضور یافته بود، به تشریح بیوگرافی از خود پرداخت و اظهار داشت: بنده علی اکبر ولایتی متولد ۴ تیرماه ۱۳۲۴ شمسی و در قریحه رستم آباد از قرای شمیرانات به دنیا آمدم و در دبیرستان جم قلهک تحصیلاتم را ادامه دادم.
وی با بیان اینکه اهل شمیرانات و اجدادم نیز شمیرانی هستند خاطرنشان کرد: بعداز پایان تحصیلات متوسطه در کنکور سراسری شرکت کردم و رتبه ۴۹ را به خود اختصاص دادم به همین دلیل در هر دانشکده ای در حوزه تجربی می توانستم تحصیلاتم را ادامه دهم و بنده نیز رشته پزشکی دانشگاه تهران را انتخاب کردم.
عضو ائتلاف پیشرفت ادامه داد: بعد از گذشت ۷ سال یعنی در سال ۱۳۵۰ پزشک عمومی شدم و با تجربه به علاقه ای که به طبابت اطفال داشتم و زمینه آن را نیز که روحیه عاطفی است در خود می دیدم به طبابت اطفال علاقه مند شدم.
ولایتی دلیل دیگر پزشک اطفال شدن خود را شاگردی در محضر استاد دکتر محمد غریب دانست و گفت: دکتر محمد غریب استاد طب اطفال و استاد اخلاق بود و امیدوارم گوشه ای از آن میراث اخلاقی ایشان را داشته باشم.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه در حوزه تخصصی مراتبی را کسب کرده بودم برای گذراندن دوره فوق تخصصی عفونی اطفال من را به آمریکا فرستادند که در آنجا نیز از محضر استاد مشهور و برجسته ای چون دیوید کارور بهره مند شدم و از آنجا که برگشتم به عنوان کادر علمی دانشکده پزشکی مشغول خدمت شدم و از سال ۵۳ تا کنون سابقه ۳۹ ساله تدریس در دانشگاه تهران را دارم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بنده در حال حاضر استاد تمام و ممتاز پایه C دانشگاه شهید بهشتی هستم.
ولایتی در بخش دیگری از سخنان خود به سابقه سیاسی خود نیز اشاره و تصریح کرد: از دوره دبیرستان فعالیت سیاسی داشته ام و طبق پرونده هایی که در ساواک داشتم از ۱۷ سالگی یعنی از سال ۱۳۴۱ تا ۵۷ در ساواک پرونده داشتم.
وی با بیان اینکه همراه با آقایان لواسانی، لبافی نژاد و فیاض بخش انجمن اسلامی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران را بنیان گذاری کردیم، یادآور شد: در گرماگرم انقلاب یک شبکه مخفی بیمارستانی با مسئولیت بنده در شمیرانات تأسیس و کسانی که در جریان انقلاب مجروح می شدند برای اینکه به دست ساواک نیافتند در این بیمارستان مورد درمان قرار می گرفتند.
عضو ائتلاف پیشرفت در ادامه این برنامه ۳۰ دقیقه ای به سمت های سیاسی خود اشاره و خاطرنشان کرد: در ۲ آذر ۵۸ به معاونت درمان وزارت بهداشت، انتخاب و در اولین دوره مجلس شورای اسلامی نیز از سوی جامعه روحانیت به عنوان کاندیدای تهران معرفی و رأی آوردم.
ولایتی ادامه داد در ۲۵ آذر ۱۳۶۰ به عنوان وزیر امور خارجه از سوی مقام معظم رهبری معرفی شدم و مدت۱۶ ساله ای را سکان دار سیاست خارجی کشورمان بودم و امروز نیز مأموریت افتخار این را داشتم که به عنوان مشاور رهبری در حوزه بین الملل منصوب شوم.
وی در مورد فعالیت های خود در زمان ریاست وزارت خارجه گفت: در طول دوره ۱۶ ساله وزارت خارجه تقریباً از زیر صفر به جایی رسید که دیپلماسی جنگ و صلح را اداره کند.
ولایتی در ادامه در رابطه با حضورش در وزارت امور خارجه و تائید وی از سوی امام خمینی (ره) ، گفت: امام (ره) در وصیت نامه خود نیز تاکید کرده بودند که از کارکرد وزارتخانه های امور خارجه راضی نبوده است، با سفارتخانه ها نیز مشکل داشت ولی پس از آن و در زمان مدیریت من تاکید داشتند که من بمانم و هر بار که قرار بود مجلس رأی اعتماد بدهد از سوی امام (ره) و پس از ایشان از سوی مقام معظم رهبری تاکید می شد که بنده در پست وزیر امور خارجه باقی بمانم.
وی ادامه داد: برای اینکه پلی بزنم بین آنچه در آن زمان بود و آنچه امروز با آن مواجهیم و همچنین دولتی که قرار است روی کار بیاید و اگر شما مردم شریف ایران به من اعتماد کنید و رأی دهید باید مثال هایی را مطرح کنم تا مشخص شود کاری که امروز در رابطه با مسئله هسته ای داریم سخت تر از کارهایی که در قضیه ۵۹۸ داشتیم نیست.
ولایتی افزود: من می دانم که چگونه باید با قضیه هسته ای و توسعه روابط خارجی کار کنم. چند سال از مذاکرات سیاسی مربوط به اجرای قطعنامه ۵۹۸ را مسئولیت داشتم و در آن زمان صدام حسین ۳ روز قبل از حمله به ایران جلوی خبرنگاران قرارداد ۱۹۷۵ را پاره کرد و گفت: آن زمان که عراق ضعیف بود و ایران قوی، این قرارداد به ما تحمیل شد ولی در زمانی که ما قوی هستیم و ایران ضعیف، من این قرارداد را پاره می کنم، صدام حسین این را گفت و جنگ را آغاز کرد و بنده مأمور پیگیری قرارداد ۱۹۷۵ شدم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: امام (ره) مسئولیت مذاکرات در مورد قرارداد ۱۹۷۵ را برعهده من گذاشتند و به من اختیار تام دادند به طوریکه در مورد مسائلی نظیر پروتوکل ۱۹۱۳ استانبول که از ایشان سوال کردند از طریق مرحوم احمد خمینی گفتند که ولایتی اختیار کامل دارد و دعای امام راحل و حمایتش باعث شد من در مقابل ایشان، مقام معظم رهبری و ملت ایران سرافکنده نباشم.
وی افزود: جنگ ۸ ساله جنگی بود که با توجه به تاریخ ۲۰۰ ساله قطعه ای از ایران جدا نشد در حالیکه پیش از آن در جنگ با روسیه ۱۷ شهر از کشور جدا شد و در جنگ های دیگر نیز قسمتی از هرات، خوارزم و بخشی از بلوچستان جدا شد و حتی در زمان رضاخان بدون جنگ بخشی از آرارات به آتاتورک هدیه شد ولی در جنگ ۸ ساله هیچ قطعه ای از ایران جدا نشد.
ولایتی ادامه داد: این پیروزی به دلیل دستورات امام (ره) و ریاست جمهوری مقام معظم رهبری و حضور هاشمی رفسنجانی و همچنین مقاومت رزمندگان در حوزه نظامی رخ داد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: در حوزه مذاکرات مربوط به صلح در سازمان ملل طوری رفتار می کردند که انگار می خواستند آنچه در جنگ بدست نیاوردند را در صلح بدست آورند و اروند رود به عراق بپیوندد ولی ما مقاومت کردیم و با اینکه اسرا در بند بودند مردم با صبوری حمایت کردند و موفق شدیم که قطعنامه ۵۹۸ را اجرا کنیم، این قطعنامه اولین قراردادی بود که بعد از شروع جنگ و مسائلی که امام (ره) مدنظر داشتند در آن مشخص شده بود و به همین دلیل آن را پذیرفتیم.
وی گفت: اجرای این قطعنامه دیپلماسی پیچیده ای داشت و مانند کوه یخ بود، در آن زمان دبیرکل سازمان ملل در شورای امنیت اعلام کرد که صدام حسین متجاوز است و همه آن را تائید کردند و عملاً ما پیروز شدیم و این مسئله به واسطه مقاومت مردم و راهکاری ظریفی بود که انجام شد و بخشی از آن گفتنی نیست.
ولایتی در رابطه با مسئله هسته ای گفت: من مسئله هسته ای را با حفظ حقوق هسته ای مردم حل می کنم و روابط خارجی را توسعه می دهم بدون اینکه از حقوق ایران ذره ای گذشت کنیم.
وی همچنین مشکلات معیشتی را مربوط به روابط خارجی دانست و گفت: من با سران معروف دنیا ملاقات هایی داشتم، به طور مثال با گاندی دیپلماسی فعالی داشتیم به طوریکه با وجود اینکه ۵۱ کشور از ۵۴ کشور موافق میزبانی بغداد در جلسه غیرمتعهدها بودند گاندی را قانع کردم که اگر این کار را نکند اعلام می کنم ایران از غیرمتعهدها خارج می شود که موجب بی حیثیتی غیرمتعهدها است بنابراین گاندی حاضر به میزبانی ایران شد و صدام میزبانی غیرمتعدها را به گور برد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشکل حال حاضر کشور را در معیشت و اقتصاد دانست و گفت: موضوع اقتصاد داخلی و روابط خارجی به یکدیگر مربوط است.
وی افزود: در حال حاضر ما میلیاردها دلار پول در کشورهای خارجی داریم و باید دیپلماسی فعالی برای برگرداندن آن داشته باشیم تا شاهد کاهش ارزش پول نباشیم.
ولایتی ادامه داد: در توسعه روابط کشورها نباید مشکلی داشته باشیم زیرا یک زمان وزرای خارجه کشورهای دیگر برای ورود به ایران صف می بستند بنابراین ما باید این روابط را احیاء کنیم.
وی عنوان کرد: در اجلاس بیداری اسلامی ۶ نوبت میزبان ۸۰ کشور بودیم و بزرگان علمای جهان اسلام و اساتید دانشگاه به ایران آمدند و با اینکه کشورهای عربی قصد داشتند موج بیداری اسلامی را به نام بهار عربی بنامند ولی با درایت مقام معظم رهبری امروز موج بیداری اسلامی در منطقه حاکم است.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری موضوع معیشت را درمورد مسائل داخلی کشور یک مسئله اساسی دانست و تصریح کرد: امروز مردم از تورم و گرانی افسارگسیخته رنج می برند که علتش مشخص است و علاج دارد.
وی افزود: بخشی از این مشکل مربوط به روابط خارجی است که باید روابط خارجی را بازسازی کنیم و بخشی از آن باید در داخل کشور حل شود.
ولایتی با اشاره به ضرورت کنترل بازار برای کاهش تورم گفت: این قابل قبول نیست که هر روز قیمت ها افزایش می یابد و کنترلی بر روی آن صورت نمی گیرد، چرا باید نقدینگی ما به این صورت باشد، از ۹۰ هزار میلیارد تومان در سال ۸۵، نقدینگی کشور به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که این وضعیت این معنی را می دهد که مقدار زیادی پول در جامعه است ولی به آن اندازه کالا تولید نمی شود.
وی گفت: تقویت تولید و واگذاری تولید به مردم راه حل ماست همانطور که مقام معظم رهبری در تفسیر اصل ۴۴ نیز بر این قضیه تاکید داشتند.
علی اکبر ولایتی در ادامه سخنان خود هدفمندی قابل قبول است اما باید ۳۰ درصد به صنایع ۱۰ درصد به سلامت و همچنین به سایر امور هم داده می شد اما این کار صورت نگرفت. از این رو باید به صنایع کمک شود.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه برای علاج مسائل حاد اقتصادی کشور فرصت ۱۰۰ روزه می خواهم تصریح کرد: به عنوان یک طبیب به عنوان بیماری به اقتصاد نگاه می کنم؛ باید گرانی و تورم روز افزون کنترل شود.
وی با تأکید بر اینکه با دیپلماسی فعال می توان ارزش پول ملی را کاهش نداد یادآور شد: اگر اعتماد بین دولت و مردم افزایش یابد و هر روز بانک مرکزی یک بخشنامه صادر نکند می توان این مشکلات را حل کرد، در واقع باید ثبات در کار اقتصادی صورت گیرد.
ولایتی با تأکید بر اینکه شعار ما در دولت جدید این است که اخلاق محور و ثبات در مدیریت وجود داشته باشد، افزود: ممکن است کسی اصولگرا باشد اما سلیقه سیاسی اش با بنده یکی نباشد اما نظام قانون اساسی و ولی فقیه را قبول کند چرا باید این فرد را کنار بزنیم و بله قربان گوها به صحنه بیایند.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم دولت خود را دولت متمم دانست و یادآور شد، دولت متمم در واقع فرع ملت است و هرکدام از حروف این کلمه نشان دهنده سیاست آینده ماست.
وی در عین حال گفت که هرکس همکار ما می شود باید متدین باشد چرا که در این صورت به فساد کشیده نمی شود؛ تجربه دومین مسئله است و اینکه افراد باید تخصص داشته باشند.
ولایتی در ادامه به معتدل بودن اشاره و اضافه کرد: یکی از مشکلات ما افراط گرایی است که مردم این را نمی پسندند و میم آخر نیست مشورت پذیری را شامل می شود که متخصصان در حوزه های مختلف مشورت کنند.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم ضمن بیان هدفهای خود اظهار داشت: بازسازی اقتصاد داخلی در تقاطع زمانی و همچنین بازسازی روابط خارجی که به حالت رکود درآمده از دیگر اقداماتی است که هدف ما به شمار می رود.
وی ادامه داد: دولت جدید به مردم اعتماد دهد تصمیماتی که اتخاذ می کند حساب شده است و هر روز شاهد بخشنامه های جدید نیستیم.
ولایتی با تأکید بر اینکه دولت باید قانون گرا باشد یادآور شد: برای اینکه نشان دهیم قانونگرا خواهیم بود حتماً همکاری نزدیک و تنگاتنگ با مجلس دارم و در حال حاضر نیز برخی از اعضای ستاد بنده در مجلس هستند.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه حتماً باید همکاری نزدیک و تنگاتنگ بین قوای ثلاثه باشد، افزود: این یکی از کارهای اساسی ماست که انجام خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اقتصاد مقاومتی و بدون نفت که مقام معظم رهبری به آن تأکید داشتند اشاره و اضافه کرد: ما یک جاده ابریشم جدید درست می کنیم و از ویژگی های ترانزیتی خود استفاده خواهیم کرد.
ولایتی بر همین اساس به دیدارش با سلمان خورشید اشاره و تصریح کرد: وی در این دیدار می گفت که چرا خط شمال به جنوب را احیاء نمی کنید.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم در پایان خاطرنشان کرد: اگر ملت ایران به بنده رأی دهند با ظرفیت و توانی که در این ملت و انقلاب و امکانات خدادادی این سرزمین که بیشترین خدمت را به اسلام کرده و پرچم دار بیداری اسلامی است می بینم مشکلاتی که وجود دارد را خیلی زود حل خواهم کرد.
روحانی: در دولتم مردم نیازی به یارانه ندارند/اردوکشی خیابانی ۸۸ محصول افراط گرایی بود
حجت الاسلام حسن روحانی نیز شب گذشته در گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره انگیزه خود برای حضور در انتخابات، اظهار داشت: نیازی به توضیح ندارد وضع کشور و مشکلاتی که هست چیست و همه در روستا، شهر و همه اقشار، پیر، جوان، دانشجو، کارگر و عشایر می دانند که امروز با چه مشکلاتی مواجه هستند.
وی تصریح کرد: بنده به عنوان فردی که تجربه هایی در دوران مجلس شورای اسلامی، دفاع مقدس و ۸ سال در کنار هاشمی رفسنجانی به عنوان دبیر شورایعالی ملی و ۸ سال در کنار خاتمی دبیر شورای امنیت ملی بودم و در مجمع تشخیص و مجلس خبرگان حضور داشتم و همچنین نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی بودم دلم می خواست با توجه به تجربیاتم و آنچه کسب کردم در این شرایط حساس خدمتی کرده باشم.
روحانی اضافه کرد: بنده می خواستم در زمینه آینده کشور شاهد آینده ای بهتر بوده و برای رفاه و زندگی مردم تلاش کنم و آنچه در توان دارم در خدمت مردم بگذارم؛ یک اعتدال گرا هستم و همیشه با اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان معتدل آشنا و نزدیک بودم و فعالیت کردم و امروز نیز همان مسیر را دارم.
وی یادآور شد: خوشحالم در این مسیر و فکر تغییر نکرده و افراط گر در راست و چپ نبودم و امروز هم می خواهم آنهایی که عدالت و اعتدال را دوست دارند نمایندگی کنم.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا شعار تدبیر و امید را برای دولت خود نام گذاری کرده اید و برای حل مشکلاتی که در حوزه های اقتصادی و تورم چه برنامه ای دارید، گفت: ریشه همه این مشکلات و بخش های دیگر به مدیریت و کارآمدی دولت باز می گردد.
وی بر همین اساس به نحله های مختلف در بحث اقتصاد اشاره و تصریح کرد: یک نحله معتقد است که دولت باید پروژه اجرا کند؛ نحله دیگر معتقد است که باید اعتبارات را تقسیم و هر وقت لازم دید دست به جیب بانک ها ببرد.
روحانی در ادامه به نحله دیگری اشاره کرد که به دنبال خصوصی سازی است و اظهار داشت: نحله چهارم نیز بر این باور است که وظیفه اصلی دولت این است که محیط کسب و کار را آماده کند چرا که اگر محیط کسب و کار بهبود یافت، زمانی است که تولید رونق می یابد و بخش صنعت، کشاورزی و خدمات فعال می شود.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه موانع تولید با یک تدبیر قابل حل و فصل است، افزود: برخی موارد در کوتاه مدت و بخشی نیز به بلندمدت باز می گردد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۴۱ هزار واحد صنعتی نیمه تمام داریم و اگر ۳۴ هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار این واحدها گذاشته شود، همه کامل و فعال می شود و ۴۹۹هزار نفر را مشغول به کار می کند.
روحانی با تأکید بر اینکه امروز در بخش های مختلف تولیدی اگر مقداری ثبات باشد و مردم بدانند مقررات تغییر نمی کند به گونه ای که شاهدیم در یک ماه نزدیک به ۵۰ برابر مقررات اقتصادی تغییر می کند، همه فعال می شوند، گفت: بخش های مختلف فعالیت خود را آغاز می کند.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه اگر بتوانیم رونق اقتصادی را درست کنیم مشکل اقتصادی حل می شود، گفت: امروز در کشور، ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بیکار داریم.
روحانی ادامه داد: برخی منابع دیگر می گویند ۳ میلیون و ۵۶۰ هزار بیکار داریم و اگر ما این تعداد را ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار میلیون نفر بگیریم یا اصلاً فرض کنیم ۳ میلیون نفر بیکارند، اگر این تعداد مشغول به کار شوند، هر کدام به اندازه یک میلیون به تولید خدمت کنند، درآمد کلی این ۳ میلیون نفر، ۳ هزار میلیارد تومان می شود.
وی بر همین اساس اضافه کرد: مردم این رقم را به دلیل بروز یک فساد به خوبی به یاد دارند اما فقط فساد مربوط به آن نبود و در دادگاه وجدان مردم، خیلی ها باید به دادگاه بروند که چرا کاری نکردند که ما هر ماه ۳ هزار میلیارد ضرر کنیم و ۳ میلیون نفر بیکار شوند.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با طرح این سؤال که در کدام خانواده بیکار وجود ندارد، یادآور شد: اگر دولتی با تدبیر کار می کرد این مشکل حل و فصل می شد و شاهد تحول بزرگ در کشور بودیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر رشد اقتصادی ما کجاست، افزود: قرار بود در چشم انداز ۲۰ ساله حداقل رشد اقتصادی ۸درصد باشد اما الآن حدود ۳ درصد به طور متوسط است؛ کدام کشور در منطقه ما تورم ۳۰ درصدی دارد؟ تورم عربستان ۲.۹ دهم درصد در سال ۹۲ بوده و ما بالای ۳۰ درصد هستیم و مواد غذایی در ۱۲ ماه گذشته ۵۸ درصد با تورم مواجه بودند و دلیل آن اینست که تولید رونق نداشته است.
روحانی با تأکید بر اینکه اگر تولید رونق یابد در بخش های مختلف هم بیکاری حل می شود و هم وقتی این مسأله افزایش یابد عرضه کالا زیاد می شود و در برابر تقاضا تعادل به وجود می آید گفت: در این صورت ناچار نمی شویم بنجل ها را از خارج وارد کنیم و برای کارگر چینی کار درست کنیم.
نامزد ریاست جمهوری یازدهم در ادامه سخنان خود به بیکاری جوانان بخصوص دانشجویان اشاره و تصریح کرد: هر ساله از دانشگاه ها ۹۰۰ فارغ التحصیل که همه اینها با رونق در سایه بهبود کسب و کار امکان پذیر است.
وی به برنامه های خود در دولت « تدبیر و امید» برای ایجاد کسب و کار اشاره و خاطرنشان کرد: اولین قدم در دولت تدبیر و امید بهبود دائمی محیط کسب و کار است که در کوتاه مدت بسته های تشویقی ویژه ای را برای حرکت اقتصادی در جامعه در نظر گرفته شده است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به مجری برنامه که پرسید اقتصاد مقاومتی در دولت شما چه جایگاهی دارد، به تعریف واژه اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد استقامتی که ما باید مقاومت را ادامه بدهیم و این به معنای اقتصاد ریاضتی نیست.
روحانی ادامه داد: در اقتصاد مقاومتی باید به دنبال تولید داخل و رشد اقتصادی برویم و خرج های بیجای دولت را کم کرده و به جای شعار برنامه ریزی و کار کنیم؛ مداوم واردات زیاد نشود و تولیدات آخر ما افزوده شود و با استقامت اهداف اقتصادی از جمله چشم انداز را دنبال کنیم.
وی معتقد است که قدرت مندان جهانی درصدد منزوی کردن ایران در دو حوزه اقتصادی و سیاسی هستند و به گفته وی ایران اسلامی نباید در حوزه اقتصادی منزوی شود و تنها با استقامت و مقاومت است که می توان توطئه های دشمن را نقش بر آب کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی رفاه را خلق می کند، اشاره ای نیز به ظرفیت های جمهوری اسلامی کرد و یادآور شد: ایران در همه منابع غنی است و سرمایه انسانی عظیمی دارد.
وی افزود: سرمایه انسانی که ۴ میلیون دانشجو را که متشکل از استاد، متخصص و مدیر هستند می توان با قدری سعه صدر و تدبیر، به کار گرفت.
روحانی در مورد هدفمندی یارانه ها نیز به طرح پرسشی مبنی بر اینکه آیا الان یارانه ها هدفمند شده، پرداخت و تأکید کرد: هدفمندی یارانه ها حرکت قشنگی بود و مجلس از برنامه دوم و سوم به دنبال تحقق آن بود. اما ای کاش در اجرا همانطور که مجلس تصویب کرده بود، پیش می رفت چرا که قرار بود در هدفمندی ها به تولید هم برسیم.
وی با بیان اینکه هدفمندی یارانه یعنی علامت درست به تولید دادن، اظهار داشت: هدفمندی یارانه عدالت بود و چون مصوبه مجلس و قانون است باید ادامه پیدا کند اما باید قانون را با دقت اجرا کرد و نواقص گذشته را جبران و اشکالات قبلی را رفع کرد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت که در دولت تدبیر و امید همراه با یارانه های نقدی، یارانه های کالایی نیز داده می شود تا اقشار ضعیف دیگر دغدغه معیشتی نداشته باشند؛ چرا که اساس اقتصاد دولت من آرامش به مردم و از بین بردن نگرانی است.
روحانی اضافه کرد: دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کنند که اصلاً به یارانه ۴۵ هزار تومانی نیازی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه باید زندگی خوب و شغل آبرومند برای مردم افتخار باشد، خاطرنشان کرد: صدقه گرفتن افتخار نیست بلکه صدقه دادن افتخار است؛ باید کار را به جایی برسانیم که به جای اینکه مردم دست شان را به سوی دولت دراز کند، دولت دستش را به سوی مردم دراز کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به مجری که پرسید دایره فراجناحی شما تا چه حدی قطر دارد، گفت: من از این واژه فراجناحی خیلی خوشم می آید چون معتقدم با یک جناح نمی شود کشور را اداره کرد.
روحانی افزود: روزی دوستانی در مجلس و یک عده سیاست مدار می گفتند اگر روزی دولت، مجلس و قوه قضاییه در یک خط باشند و کمی نفت هم گران شود چه خواهد شد! چون فکر می کردند هماهنگی بیشتری خواهد بود اما ما دیدیم اینگونه نشد و یک جناح نمی تواند کشور را اداره کند.
وی با تأکید براینکه چه دانشجو و چه هر شخصی دیگری همه سرمایه ملی هستند، خاطرنشان کرد: چپ و راست فرقی نمی کند برای مسئولیت فرد متدین، دلسوز و کسی که قانون اساسی را قبول دارد و دلش می سوزد را باید به کار گماشت.
روحانی ادامه داد: باید فراجناحی کار کرد چرا که هیچ کس حق ندارد نیمی از سرمایه مردم را کنار بگذارد و اتوبوسی بیایند و اتوبوسی بروند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت که با افراطی گری میانه ای ندارم و آنهایی که افراطی بودند به کشور خدمت نکردند.
روحانی افزود: اگر افراط نبود نه شاهد اردوکشی خیابانی بودیم، نه زندان و نه حصر. همه این گرفتاریها افراط است. اگر در مسیر اعتدال باشیم می توانیم کشور را خوب اداره کنیم و بنده از تمام کارشناسان و نخبگان استفاده خواهم کرد.
وی در مورد عدالت و پیشرفت نیز گفت: پیشرفت چشم اندازی ۲۰ ساله است و ایران باید تبدیل به کشوری توسعه یافته و پیشرفته توأم باعدالت شود که این هدف اصلی است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود به تعریف عدالت پرداخت و اظهار داشت: عدالت یعنی هرچیزی سرجای خودش باشد. یعنی به کسی ظلم نشود و تولیدگر و کارگر به حقشان برسند و هر کسی بتواند انتقاد و حرف خود را بزند که چنین جامعه ای، جامعه علوی خواهد بود.
روحانی معتقد است که عدالت از اعتدال می گذرد چرا که به گفته وی تندروی ها باعث می شود که به عدالت نرسیم و این عدالت است که می تواند به ملتی عزت و سربلندی بخشد.
وی ادامه داد: عدالت یعنی یک مسئول یک هواپیمایی برمی دارد فقط زن و بچه های خود و خبرنگاران را همراه خود به سفری نبرد بلکه کارآفرینان را در آن سفر به همراه داشته باشد؛ باید از ترکیه یاد بگیریم که وقتی مقامی از این کشور به جایی سفر می کند ۱۰۰ تا ۲۰۰ کارآفرین را همراه خود می برند و این به معنای طرفداری از سرمایه داری نیست.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود به مفهوم عدالت پرداخت و گفت: عدالت می تواند ملتی را به عزت و سربلندی برساند، از ترکیه یاد بگیریم که نخست وزیرش در سفرهای خارجی ۱۰۰ تا ۲۰۰ کارآفرین را با خودش می برد؛ این یعنی عدالت نه اینکه بستگان را با خود ببریم.
وی افزود: اگر یک شرکتی توسعه پیدا کند مهندس و کار وضع شان خوب می شود تولید و صادرات هم وضع شان بهتر می شود؛ عدالت و پیشرفت زیبا و قشنگ است اما همه جا عدالت باید برقرار شود.
روحانی با انتقاداز صداوسیما، گفت: ای کاش عدالت در صداوسیما هم بود؛ ای کاش اگر نقدی سازنده می شد که ما هم تشکر می کردیم از صداوسیما اما اگر تخریب و تهمت بود نه اینکه طرف مرتب زنگ به رئیس سازمان زنگ بزند به او وقت بدهند یا ندهند.
روحانی افزود: خوب بود همان شبی که به برخی در صداوسیما تهمت زده و ظلم شد، آنها را صدا می کردند و فرصت حرف زدن می دادند؛ خیلی از بزرگان و کسانی که در زندان شاه شلاق خوردند و یار نزدیک امام بودند، به آنها در صداوسیما توهین شد.
وی ادامه داد: متأسفانه صدواسیما به عدالت رفتار نکرد، صداوسیما باید پیشرفت داشته باشد، باید کانال هاش بیشتر باشد، بیننده هاش بیشتر باشد؛ ما می خواهیم صداوسیمایی داشته باشیم که با آن فخر بفروشیم و به دنیا بگوییم این صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است که اگر به کسی اهانت شد می آید در صداوسیما از خودش دفاع می کند.
روحانی بر همین اساس به رئیس صداوسیما توصیه کرد به کسانی که به آنها توهین می شود وقت بدهند که بیایند از خودشان دفاع کنند و حرف بزنند چرا که گاهی ممکن است دشمن ما را توی دام بیاندازد که همه باید مواظب باشیم.
وی ادامه داد: زمانی امام به بنده دستور داد اگر پشت تریبون مجلس نماینده ای توهین کرد باید به شخص توهین شونده وقت داد تا از خود دفاع کند به رئیس سازمان صداوسیما بگویید که اگر به کسی توهین شد به آن شخص وقت دفاع دهد چرا که نباید سرمایه های انقلاب را تلف کنیم.
روحانی تأکید کرد: نباید به سادگی نیروهای انقلاب را از دست داد و نباید هرچه بیگانگان می گویند گوش دهیم چرا که گاهی دشمنان می خواهند ما را به دام بیندازند.
عضو شورایعالی امنیت ملی در پاسخ به سؤال مجری گفت وگوی ویژه خبری مبنی بر اینکه آیا سیاست خارجی وی مانند زمان ۱+۵ و ارتباط با سه وزیر اروپایی است یا خیر، گفت: شما نباید در سؤال اشتباه کنید! شکل گیری ۱+۵ مربوط به دوره پس از ما ولی ارتباط و مذاکره با سه وزیر اروپایی مربوط به دوره ماست.
وی افزود: اساس اینست که تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و اگر نشد حداقل تهدید به آسیب و پس از آن به شرایط عادی تبدیل شود تا به تدریج بتوانیم آن را به فرصت تبدیل کنیم.
روحانی ادامه داد: در آن ۲۲ ماه سیاست ما تحت نظارت مقام معظم رهبری این بود که تهدید ها را دفع کنیم و من به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی باید توطئه آمریکا را می شکستم، هرجا توطئه آمریکا شکسته می شود زیباست و ملت ما لذت می برند.
وی گفت: آمریکا پرونده هسته ای ما را از وین حرکت داد و به نیویورک رسانید، در قطعنامه شهریور ۸۲ طبق ماده ۱۸ قطعنامه شورای حکام را بستند و ما می خواستیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و اجازه ندهیم کشور دچار تحریم شود. در صورتی که آمریکا می خواست آنچه در فناوری هسته ای داریم کامل نشویم و حتی همان که داریم را به آمریکا تحویل دهیم.
روحانی افزود: ما به دنبال تکمیل فناوری بودیم و وقتی سه وزیر اروپایی را دعوت کردیم تنها ۱۰ سانتریفیوژ در نطنز داشتیم، تولید کیک زرد و آب سنگنین نیز نداشتیم و می خواستیم این فناوری ها تکمیل کنیم ولی آمریکا قصد داشت اعلام کند که ما به دنبال بمب هستیم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ما قصد داشتیم ثابت کنیم که آمریکا دروغ می گوید و ایران به دنبال بمب نیست و نخواهد بود زیرا مقام معظم رهبری اعلام کرده است که ساخت بمب حرام است.
وی افزود: ایران به دنبال توسعه است و ما با ارشاد مقام معظم رهبری و همت مسئولان این مسئله را ثابت کردیم که به دنبال توسعه و صلح هستیم.
وی ادامه داد: یکی از آن سه وزیر اروپایی (فیشر) اعلام کرد که در تهران به ایران قول دادند که اجازه نمی دهند پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت برود البته قول های دیگری نیز دادندو گفتند که برای جلوگیری از ورود پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت از حق وتو استفاده می کنند.
روحانی افزود: البرادعی در کتابش نوشت که سه وزیر اروپایی به آنها گفتند که ما برای ایران سپر انسانی شدیم تا آمریکا نتواند به ایران حمله کند، در آن شرایط حساس که آمریکا به افغانستان و عراق حمله کرده بود و بوش با آن وضعیت دیوانگی می خواست ایران را نیز اشغال کند ولی ما از آمریکا نمی ترسیم.
وی ادامه داد: البته تا جایی که می توانیم نباید اجازه دهیم که جنگ شود ولی اگر تحمیل شود ما مرد جنگ هستیم، من همان طلبه ای هستم که به عنوان سرباز خدمت گزار ۸ سال جنگ بودم.
وی تصریح کرد: ما اجازه ندادیم پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت برود و صلح آمیز بودن پرونده هسته ای را در یک سال با حضور آمریکا ثابت کردیم به طوریکه در آذر سال ۸۳ شورای حکام فعالیت صلح آمیز ایران را تأئید کرد که این مسئله یعنی شکست آمریکا.
روحانی گفت: رایس نیز اعلام کرد که ما می خواستیم ایران را منزوی کنیم ولی ایران ما را منزوی کرد.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: امروز دشمن پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت برده که ما باید پرونده را از شورای امنیت خارج کنیم، باید تلاش کنیم تا تحریم های ظالمانه برداشته شود، زیرا این سلطه طلبی آمریکاست و ظلم شورای امنیت سازمان ملل به ملت ایران را نشان می دهد.
روحانی افزود: در آن زمان برای اینکه به اهداف برسیم با وزرا مذاکره می کردیم که کم کم با رؤسا مذاکره کردیم ولی امروز مذاکرات ما در حد مدیرکل کشورها است که باید به سطح وزیر و رؤسا برسیم، این کار شدنی است ولی باید متحد شویم و پشت مذاکره کننده را خالی نکنیم.
به گفته روحانی ما می توانیم با درایت مقام معظم رهبری و همت ملت تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
در ادامه روحانی در پاسخ به سؤال مجری گفت وگوی ویژه خبری مبنی بر توقف قراردادهای سعدآباد، بروکسل و پاریس گفت: شما که می دانید این مسائل دروغ است، در سعدآباد اصلاً قراردادی نبود، طرح این مسائل مربوط به بی سوادها است، شما که اینها را می دانید و اگر در گوشی به شما اطلاع می دهند حتماً آنها بلد نیستند که به شما می گویند.
وی افزود: در بیانیه تهران قطعنامه این بود که همه چیز متوقف شود ولی ما اجازه ندادیم.
در ادامه مجری برنامه در رابطه با تعطیلی UCF سؤال کرد که روحانی اظهار داشت: شما آن زمان کجا بودید؟ خوب است که تاریخ را بخوانید، مذاکرات تهران مهر سال ۸۲ انجام شد و UCF فروردین ۸۳ به مرحله اول رسید و مرحله پس از آن پائیز ۸۳ بود و در فروردین ۸۴ نیز تکمیل شد.
وی افزود: تولید آب سنگین در تابستان ۸۳ صورت گرفت، تولید کیک زرد زمستان ۸۳ و تکمیل سانتریفیوژ نیز زمستان ۸۳ انجام شد.
روحانی گفت: ما هیچ کاری را متوقف نکردیم بلکه فناوری را تکمیل کردیم؛ البته من نه، دانشمندان هسته ای ما که دست شان را می بوسیم که جانشان را نیز نثار کردند که باید به مقام شهدای عزیز ادای احترم کنم، این فناوری را تکمیل کردند.
وی افزود: ما فرصت ها را ساختیم؛ البته ما که می گویم یعنی رهبری و نظام نه حسن روحانی.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: این مرحله در همان زمانی طی شد که مقام معظم رهبری پس از مذاکرات تهران در تاریخ یازدهم بهمن ماه سال ۸۲ فرمودند در این مذاکرات توطئه آمریکا و اسرائیل شکسته شد و بدون تسلیم و پذیرش حرف زور کار را انجام دادیم.
وی گفت: این حرف ها همان بداخلاقی های صداوسیماست که شما نیز در ذهن تان جا افتاده است.
در ادامه مجری برنامه اعلام کرد که کتاب خاطران هسته ای حسن روحانی را ۲ بار خوانده است و روحانی هم به او توصیه کرد برای بار سوم نیز آن را بخواند زیرا در آن تصریح شده فناوری های هسته ای را ما تولید کرده ایم تا UCF، UF۴ و UF۶ تولید شود.
وی گفت: روزی که پرونده را تحویل گرفتیم ۱۵۰ سانتریفیوژ داشتیم و وقتی پرونده را تحویل دادم به ۱۵۰۰ سانتریفیوژ رسیدیم.
حداد عادل: مهمترین وظیفه دولت آینده ساماندهی مسائل اقتصادی است/ قولی نمی دهم که عملیاتی نشود
غلامعلی حدادعادل نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نیز در گفتگوی تلویزیونی در پاسخ به ایرانیان مقیم خارج کشور که از شبکه جام جم ۱ پخش شد، اظهار داشت: دیدگاهم این است ایرانیان خارج از کشور بخشی از ملت ایران هستند؛ ایرانی بودن صرفاً به معنای زندگی در مرزهای جغرافیایی ایران نیست.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم تصریح کرد: کسانی هستند که هزاران کیلومتر از ایران و تهران دورند ولی دلشان برای این وطن می تپد. ما به همه آنها احترام می گذاریم و ایرانیان خارج از کشور عموماً مردم محترم و فرهیخته ای هستند و جزو سرمایه های کشور به شمار می آیند.
وی با تأکید بر اینکه مهاجرت به خارج از ایران پدیده جدیدی نیست که تصور کنیم صرفاً بعد از انقلاب اسلامی به وجود آمده است، گفت: سفر ایرانیان به خارج از کشور همواره وجود داشته است و بسیاری از افراد از ایران مهاجرت کردند.
حداد عادل با بیان اینکه نباید کسی به موضوع ایرانیان در خارج از کشور علی الاصول نگاه منفی داشته باشد اظهار داشت: معتقدیم تخصص ایرانیان خارج از کشور تجربه آنها داشتن مدیریت و آگاهی آنها از امور جهانی سرمایه و ثروتشان جزئی از دارایی های کل ملت ایران است و هوشمندانه و صمیمانه این موضوع مورد توجه دولت های آینده باشد.
وی تاکید کرد: اگر توفیق داشته باشم اداره دولت را بر عهده بگیرم به این موضوع توجه خاصی خواهم داشت.
حداد عادل در ادامه برنامه در پاسخ به سؤال یکی از ایرانیان خارج از کشور مبنی بر اینکه هدف اصلی شما از حضور در این صحنه چیست، یادآور شد: بنده تجربه ای دارم و در واقع از امکانات این کشور درس خوانده ام و مدیریت کرده ام و از انقلاب شناخت دارم از این رو فکر می کنم زمان این است که این تجربه را در این مسئولیت در خدمت ملت ایران قرار دهم.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم ادامه داد: هدفم این است که از همه ظرفیت ها و نیروها برای حل مشکلات کشور استفاده کنم و برای پیشبرد کشور و وحدت بیشتر ایرانیان تلاش کنم.
وی همچنین درباره شعار نامزدها نیز خاطرنشان کرد: ما نباید شعاری بدهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم. نباید قولی دهیم که تاریخ مصرف آن برای ایام انتخابات باشد و بعد ببنیم که عملی نیست از این رو بنده سعی می کنم که قولی ندهم که عملیاتی نشود.
حداد عادل در خصوص مسائل مربوط به اقتصاد و بازار ارز نیز اظهار داشت: این سؤالها عمومی و فراگیر است و بنده مهمترین وظیفه دولت آینده را ساماندهی مسائل اقتصادی می دانم و مهمترین مشکل ما و اولین دستور کار دولت رسیدگی به مسائل اقتصادی باید باشد.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه اقتصاد ایران از ده ها سال پیش اقتصاد بیماری بوده است، افزود: در واقع کشور از نظر علمی و صنعتی ضعیف و در هر امری محتاج خارج بوده است. قبل از انقلاب اگر کامیونی به نام ساخت ایران عرضه می شد در واقع پلاکی هم که روی آن می نوشتند ساخت ایران است از خارج می آوردند و این وضع کشور ما بود.
وی بر همین اساس به وابستگی اقتصاد به نفع اشاره و تصریح کرد: اقتصاد گرچه یک منبع درآمد و سرمایه بوده است اما چندین عیب و اشکال داشت، یکی اینکه قدری خیال ما را راحت می کرد با این معنی که بالش نرم نفت را داشتیم و دیگران می خرند و دلار می آورند.
حداد عادل به موضوع کشاورزی اشاره کرد و گفت: کشاورزی می تواند برای ما یک منبع درآمد بسیار مهم به ویژه از حیث صادرات باشد اما رشد نکرده است چرا که سایه سنگین نفت روی آن قرار داشت.
این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه قیمت دلار باعث گران شدن کالاهای سرمایه ای و گرانی و تورم است، افزود: دولت آینده مهمترین وظیفه اش این است که نرخ ارز را تثبیت کند و مصرف آن را مهار و کنترل نماید و از این طریق بر قیمت ها و بازار تأثیر بگذارد.
وی تصریح کرد: طبعاً وقتی یک آرامش در بازار پیدا شد امکان سرمایه گذاری هم فراهم می شود و اشتغال تابع سرمایه گذاری است.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظر من در مورد بخش خصوصی از ابتدای انقلاب مثبت بوده است.
وی افزود: در هیچ کجای دنیا، دولت تاجر خوبی نبوده است بلکه دولت باید سیاست گذاری کند، نظارت و حمایت کند و کار را به بخش خصوصی بسپارد.
حداد عادل در رابطه با طرح هدفمندی یارانه ها نیز گفت: یارانه باید پرداخت شود و در شرایط فعلی با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نمی توان این طرح را قطع کرد زیرا قانون باید به طور کامل اجرا شود.
وی تصریح کرد: یکی از انتقادات ما به طرح هدفمندی یارانه ها این است که این طرح به صورت کامل اجرا نشد.
وی در پاسخ به سوال مطرح شده یکی از ایرانیان خارج از کشور مبنی بر برنامه وی برای جذب حمایت سازمان ملل در پشتیبانی از انرژی هسته ای، گفت: پیشرفت فن آوری هسته ای سبب افتخار ایرانی هاست و هر ایرانی باید خوشحال باشد که کشورش می تواند اورانیوم غنی شده تولید کند زیرا این فن آوری یکی از آرزوهای کسانی بوده است که با فن آوری هسته ای آشنا هستند.
وی ادامه داد: پشت سر کلمه هسته ای صد رشته مهم علمی نهفته شده است یعنی اگر ایران در ۱۰۰ رشته مهم پیشرفت نکرده باشد نمی تواند اورانیوم غنی شده تولید کند.
حدادعادل در رابطه با مذاکره با آمریکا گفت: بنای ما بر تنش زدایی و همزیستی مسالمت آمیز با همه کشورها است و قصد دیگری نداریم، ملت ما نیز چیزی کم ندارد، ما نه از خاک کم داریم و نه از منابع و نیازی نداریم که بخواهیم درگیری ایجاد کنیم ولی ذلت هم نمی پذیریم.
وی افزود: هر رابطه ای که در آن استقلال ما محترم شمرده شود از نظر ما ممکن است و در مورد آمریکا نیز همین مسئله است.
این کاندیدای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: دولتمردان آمریکا اگر قبول کنند ملت ایران دوران سلطه پذیری را پشت سر گذاشته و استقلال خود را بدست آورده است ما می توانیم با آنها مذاکره کنیم.
وی در رابطه با برنامه های دولت احتمالی آینده اش برای ایرانیان خارج از کشور، گفت: بنده اگر موفق به تشکیل دولت در ایران شوم برای ایرانیان خارج از کشور کاری می کنم که آنها ایرانی بمانند، وقتی یک ایرانی مهاجرت می کند به تدریج هویت خود را از دست می دهد به طوریکه جامعه شناسان آمریکایی تحقیق کرده اند که وقتی خانواده ای از آمریکا مهاجرت می کند پس از سه نسل هویت خانواده از بین می رود.
حداد عادل در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه باید کاری کنیم که ایرانیان مقیم خارج، ایرانی باقی بمانند، گفت: لازمه ایرانی ماندن ایرانیان مقیم خارج این است که ایران را بشناسند و ما باید کاری کنیم که موانع اداری و غیره برای سفر آنها به ایران برداشته شود.
وی افزود: ما می خواهیم کاری کنیم که ایرانی در هر جای دنیا که باشد به ایرانی بودن خود افتخار کند و با عزت بگوید من ایرانی هستم، چراکه الأن زمان آن گذشته که دیگران ایرانی بودن ما را به نفت و قالی و پسته اش بشناسند، امروز وقتی صحبت از ایران می شود، ملتی که با فرهنگی عظیم برای استقلال خود قیام کرده، در اذهان تداعی خواهد شد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه باید کاری کنیم که ایرانی های خارج از کشور، به کشور خدمت کنند، خاطرنشان کرد: هم اینک بسیاری از ایرانی های مقیم خارج، به کشور خدمت می کنند و در برخی از استان های ما، ده ها دبیرستان و مدرسه ساختند که موج خدمت در این استان ها به چشم می آید که باید این موج ها را تقویت کرد.
حداد عادل با اشاره به جلوگیری از عدم خروج ایرانیان به خارج از کشور تصریح کرد: خروج ایرانیان یک امر طبیعی است و ما نمی توانیم دروازه ها را ببنیدیم، باید به انگیزه رفتن، نگاه کرد، اگر انگیزه آنها درس خواندن و تحصیل است، بنابراین نباید از اینگونه رفتن ها ناراحت شد.
وی ادامه داد: متأسفانه تعدادی از فارغ التحصیلان ما که تعداد آنها کم نیست، وقتی جذب دانشگاه های خارج می شوند در موسسات، ادارات و جاهای دیگر مشغول به کار می شوند و به کشور باز نمی گردند که راه جلوگیری از آن سرمایه گذاری است.
کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: اگر ما یک دانش آموز المپیادی را طوری رشد دهیم که تبدیل به دانشمند نخبه جوان شود، اما اگر ظرفیت های لازم را برای وی ایجاد نکنیم، جذب جاهای دیگری خواهد شد، بنابراین باید در رشته های علمی و پژوهشی سرمایه گذاری کرد تا از فرار مغزها جلوگیری کنیم.
عضو ائتلاف پیشرفت خطاب به دانشجویان سفر کرده به کشورهای خارجی گفت: من از دانشجویان می خواهم که خوب درس بخوانند تا وقتی برگشتند با دست پر به میهن خدمت کنند و ما هم تلاش می کنیم تا زمینه را برای استفاده از تخصص ها فراهم کنیم
حداد عادل با بیان اینکه امروز ۴.۵ میلیون دانشجو در کشور داریم، خاطرنشان کرد: الآن در هر مرکز استان ما دانشگاه های بزرگ دایر است، به طوری که در شهرهای ما نیز به ازای هر ۱۰ نفر، یک نفر دانشجو وجود دارد، بنابراین با وجود اینکه در ایران زمینه کار فراهم است، باید با گسترش مراکز صنعتی، پژوهشی و توجه کردن به بخش خصوصی زمینه را برای جذب دانش آموختگان فراهم کنیم.
وی تأکید کرد: همه نباید استخدام دولت شوند، بلکه دولت باید زمینه بخش های خصوصی را فراهم کند تا آنها بتوانند از متخصص ها نهایت استفاده را ببرند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص حضور زنان در پست ها و موقعیت های اجتماعی نیز بیان داشت: زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و از نظر بهره هوشی هم دست کمی از مردان ندارند که خوشبختانه امروز نیز شاهد رشد علمی و اجتماعی زنان در سطح جامعه هستیم.
حداد عادل با بیان اینکه در زمان دانشجویی بنده ۷۰ دانشجوی مرد و ۳ دانشجوی زن داشتیم، گفت: امروز در بعضی از کلاس ها دقیقاً قضیه برعکس است، یعنی تعداد خانم ها به مراتب از آقایان بیشتر است، امروز در جمهوری اسلامی زمینه برای حضور زنان فراهم شده و عده ای که فکر می کردند با انقلاب و جمهوری اسلامی زنان از ادارات اخراج می شوند، شاهد هستند که امروز در دانشگاه ها، مؤسسات و بسیاری از ارگان های ما از زنان استفاده می شود که در برخی از این مؤسسات نیز تعداد آنها بیش از ۵۰ درصد است.
وی با تأکید کرد: در ایران هیچ خانمی به زن بودن مشکلی برای پیشرفت و ترقی ندارند.
عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که چه برنامه ای برای مشکلات فرهنگ دارید، گفت: بنده بیشتر تجربه مدیریتی ام در زمینه آموزش و پرورش و فرهنگ بوده است و سال ها در وزارت آموزش و پرورش و بعد در مؤسسه فرهنگستان ادبیات فارسی خدمت کردم، بنابراین فرهنگ برای من اصل است، چراکه معتقدیم اگر بخواهیم عالم نو بسازیم، باید آدمی نو بسازیم.
حداد عادل افزود: من بیش
ارسال نظر