نارضایتی مردم از سیاستهای اقتصادی تدبیر و امید
جنگ روانی پنج سالهای که روحانی با مردم انجام داد
درست در سالگرد روزی که مردم به روحانی برای اداره کردن پاستور رای دادند، آقای روحانی از اهالی رسانه دعوت میکند تا برای آنان از رویاهای دور و درازی بگوید که خود کابینه و حامیان وی هم از آن ناامید شدهاند.
درست در سالگرد روزی که مردم به روحانی برای اداره کردن پاستور رای دادند، آقای روحانی از اهالی رسانه دعوت میکند تا برای آنان از رویاهای دور و درازی بگوید که خود کابینه و حامیان هم وی از آن ناامید شدهاند و حتی برخی مانند کواکبیان خجالت میکشند که خود را از حامیان اقتصادی این دولت بدانند.
از 24 خردادماه 1392 تا 24 خردادماه 1397 پنج سال گذشته است و در این سالها مردم نه تنها رنگ آرامش در فضای اقتصادی را ندیدهاند بلکه سفره آنان روز به روز کوچکتر شده است، این وضعیت در شرایطی صورت گرفته است که روحانی مردم را به وعده نسیه برجام دلخوش کرده بود و از کلیدی گفت که شاه کلید حل مشکلات کشور است، اما زمان اثبات کرد نه تنها کلیدی در دستش برای بهبود وضع اقتصادی کشور نیست که هیچ بلکه وی تنها راههای باقیمانده برای نجات کشور از این وضعیت را نیز به بن بست کشانده است.
وضعیت معیشتی مردم در حالی با بحران مواجه شده است که گویی روحانی در خواب و خیالی رویایی به سر میبرد و به گفته خودش آمار رشد اقتصادی در سال 96 به روایت بانک مرکزی، 4.4 دهم درصد بوده است و حتی وضعیت اشتغال و سرمایهگذاری در کشور بهتر از قبل شده است. این آمارها در حالی از سوی رئیسجمهور بیان میشود که مردم با واقعیت تلخ گرانیها روبرو شدهاند که نه تنها امید خود را از دست دادهاند بلکه شرایط هر روز برای آنان از روز قبل سختتر میشود و چارهای جز تحمل ندارند.
روحانی در دیدار افطاریش با اهالی رسانه از دستاورد عمده دولتش به عنوان در اختیار قرار دادن فضای مجازی سخن گفت؛ مسالهای که گویا وی فراموش کرده است که تلگرام بازی دولت با مردم اگرچه به بهانه سرپوش گذاشتن بر مسائل اقتصادی بود اما مردم با این چیزها وضعیت سخت معیشتی خود را فراموش نمیکنند.
هرچند روحانی به این مساله اکتفا نکرد و دلیل اصلی مشکلات کشور را جنگ روانی خواند، مسالهای که دولت و کابینهاش بیشترین تبحر را در آن دارند و کارشناسان اقتصادی نیز بر این باورند که دولت روحانی اقتصاد کشور را به حال خود رها کرده است.
در شرایط فعلی کشور مردم با واقعیت تلخ گرانیها روبرو شدهاند و شرایط هر روز برای آنان از روز قبل سختتر میشود و عملا چارهای جز تحمل ندارند
هرچند در این میان اگر فردی یا گروهی به وی و دولتش در این زمینه انتقاد کنند نیز با آماج حملههای شدید دولتیها مواجه شوند، مسالهای که بر خلاف گفتههای روحانی نه تنها به انتقادات دلسوزانه اهمیتی داده نشد بلکه حتی با مطرح کنندگان انتقادات نیز برخوردهای تندی صورت گرفته که عملا بیانگر روحیه ضدنقدپذیری دولت است.
به گفته بسیاری از کارشناسان نوسانات اقتصادی مانند بالا و پایین شدن قیمت سکه و دلار یا افزایش بی رویه قیمت خودرو دلایل اقتصادی و مدیریتی دارد اما با این وجود آقای رئیسجمهور بر اساس آمار به اصطلاح مستند و خیالی خود تولید خودرو، سکه و تأمین منابع ارزی کشور را نسبت به پارسال دارای رشد دانسته و این مسائل را نیز ناشی از جنگ روانی دانستند، مسالهای که به نظر میرسد ضروری است تا آقای روحانی در مستندات خود کمی تدبیر بیشتری کرده و به جای رها کردن مسائل با بهانههای پوچ به دنبال حل آن باشند.
ارسال نظر