به گزارش پارس به نقل از ایسنا، امروز ششم خرداد ماه مستند « نبرد خاموش» به تهیه کنندگی و کارگردانی مصطفی رضوانی با موضوع تحریم های اقتصادی و چگونگی موا جهه با این موضوع در دانشگاه علم و صنعت رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم حسن عباسی مطالبی را درباره تحریم های ایران و آغاز آنها ارایه کرد.

او با اشاره به اینکه اولین لایحه های دولت کارتر علیه ایران پس از ماجرای لانه جاسوسی با عنوان محاصره اقتصادی تصویب شد، گفت: کلمه تحریم و اصطلاحا محروم سازی وجه دقیق تری دارد که آن هم محاصره است. اساسا قدرت ها در تمام طول تاریخ مهمترین راهی که برای بستن شریان زندگی بر جوامع در اختیار داشتند، همین محاصره بوده است که آن را در اتفاقات شعب ابی طالب و بستن آب فرات به روی یاران امام حسین (ع) می بینیم.

وی با اشاره به کتابی که ۲۰ سال قبل با عنوان نگهبان هفت اورنگ ترجمه شد و در آن یکی از ماموران قدیمی سازمان CIA به چگونگی تحریم ها و محاصره های اقتصادی در کشورهایی از جمله نیکاراگوئه اشاره می کند، اظهار کرد: در آنجا دستورالعمل هایی برای برخی از کشورها در نظر گرفته می شد تا شرایط آنها به گونه ای پیش رود که مثلا پس از مدتی با حمله نظامی بتوان برآنها سلطه پیدا کرد. به طور مثال به سوریه می توان اشاره کرد که می گفتند سوریه باید از درون به آتش کشیده شود واین اتفاق اکنون در سوریه رخ داده است.

او افزود: چنین دستورالعملی برای ایران نیز وجود داشته تا کاری صورت گیرد که اقتصاد ایران جیغ بکشد و بعد بتوان به آن حمله نظامی کرد.

عباسی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: از سال ۱۳۵۹ که اولین تحریم ها علیه ایران شروع شد تا کنون ۳۳ سال می گذرد. این در حالی است که تنها چندماه پس از تحریم جنگ تحمیلی آغاز شد و ما با تحریم کشور را تا اینجا اداره کرده ایم. درواقع ما با تحریم به عنوان یک کشور هسته ای و کشوری که دارای موشک های بالستیک است، شناخته می شویم.

این کارشناس ادامه داد: امروز ما در شرایطی مرحله تحریم های هوشمند را دنبال می کنیم که ایران ۳۳ سال از این دامنه عبور کرده و برماست تا ساز و کار جدی را داشته باشیم. هرچند اگر این تحریم ها نبود، قطعا به این یافته ها نمی رسیدیم.

او با بیان اینکه در طول ۱۱ سال گذشته آمریکا به طور متوسط در هر سال یک تیریلیون و صد میلیون دلار به بدهی های خارجی اش اضافه شده است، گفت: کارشناسان معتقدند که نسلی که در آمریکا متولد می شود، هزاران دلار بدهی دارد. این موضوع می تواند با وضعیت ایران که ۳۳ سال در تحریم به سر برده، مقایسه شود.

عباسی با اشاره به اینکه عده ای معتقد هستند، باید با آمریکا ارتباط برقرار کرد تا مشکلات تحریم برطرف شود، گفت: اگر چنین چیزی درست باشد، چرا یونان که با آمریکا رابطه دارد و در تحریم هم نبوده است، با پنج و نیم تریلیون دلار ورشکسته ترین کشور دنیا شده است، یا اینکه چرا وضعیت اقتصادی ایتالیا، اسپانیا و فرانسه این گونه شده است. نمونه بهتر خود کشور ایالات متحده است، چون او که دیگر با خودش رابطه دارد؛ پس چرا جنبش وال استریت در آن رخ داد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن عباسی در ادامه سخنان خود به وعده های این روزهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد که بیشتر آنها قول برطرف شدن مشکلات اقتصادی را در یک مدت زمانی کوتاه مطرح می کنند.

او در این باره گفت: یک سری از این دوستان مکتب های اقتصادی را دنبال می کنند که در دنیا شکست خورده یا پیش از این توسط آن به نتیجه ای نرسیده ایم، به همین دلیل مشخص نیست آنها با کدام مکتب اقتصادی قول برطرف شدن مشکلات اقتصادی را می دهند.

عباسی با تاکید بر اینکه ما ضعف تئوری نظری و مدیریت در حوزه اقتصاد داریم، خطاب به داشنجویان حاضر در جلسه گفت: این اساتید و اندیشمندان دانشگاه ها هستند که نتوانسته اند نظریه های لازم را برای این حوزه ارائه کنند و اشکال اصلی به این دوستان در علوم انسانی مربوط می شود.

او گفت: اگر الان تهران اشغال شود، شما جنبش مقاومت راه می اندازید؛ چون جنبش یا در زمان اشغال یا در زمانی که در محاصره هستید به وجود می آید و اقتصاد مقاومت یعنی که تلاش کنید تا محاصره اقتصادی را بشکنید.

عباسی همچنین با اشاره به اینکه در آمریکا بدهی ۱۷ تیریلیون دلاری وجود دارد، گفت: طبق گفته ریچارد واتسون، تنها نظام مالی اسلامی است که می تواند آمریکا را نجات دهد؛ اما ما شاهدیم که نگاه عده ای به درون جمهوری اسلامی تئوری های غربی است.

او با تاکید بر اینکه ما باید خودمان را از شیر مادر تفکر اقتصادی مدرن بزداییم، خاطرنشان کرد: در این راستا ابتدا باید خودباوری داشته باشیم و بتوانیم مبتنی بر خودباوری در صنعت، دارو و بویژه علوم اسلامی ارتباطمان را با غربی ها قطع کنیم.

عباسی در ادامه سخنان خود با اشاره به دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۵ خرداد سال گذشته با مراجع عظام گفت: در آن دیدار یکی از مراجع عظام اعلام کرد که ۸۰ درصد اقتصاد ایران ربوی است، یعنی ۸۰ درصد سازوکار نظام معیشتی ما شلیک کردن تیر به سمت خود است. حال باید پرسیده شود که چطور پس از یک سال این ربا برطرف شده است، چون هیچ پاسخی به هیچ رسیدگی از آن زمان اعلام نشده است.

او گفت: نگرانی من این است که از بعضی از نامزدهای ریاست جمهوری می شنوم که می خواهند مشکلات را شش ماهه یا یک ساله حل کنند، در حالی که یک سال قبل چنین حرفی زده شده ولی پیگیری انجام نشده است.

او با تاکید بر اینکه ما باید زهر ربا را از تاروپود این نظام اقتصادی بیرون بکشیم، افزود: هر کس مدعی شده که با مدل اقتصادی فریدمنی و کینزی می تواند اقتصاد ایران را نجات دهد، بداند که در آخر جریان وال استریت رقم خواهد خورد.

عباسی همچنین بیان کرد: راه دیگری که باید برای برطرف کردن مشکلات دنبال کنیم این است که مصرفمان را بهینه کنیم و تا جایی که امکان دارد صنعت و تولیدات داخلی را دنبال کنیم. البته مردم در این راستا تلاش می کنند و مافیایی وجود دارند که منافعش با چنین حرکت هایی به خطر می افتد.

عباسی در ادامه یادآور شد: جنبش مطالبه عدالت، روزی از صف همین دانشگاه برخاست؛ ولی برخورد دستگاه قضایی با دانشجویان در ۱۰ سال گذشته منتج به این شد که امروز در مطالبه عدالت دانشجویی دیگر نفسی برای جنبش دانشجویی باقی نمی ماند.

او با طرح این پرسش که فسادی را که در دارو، فوتبال و نظام بانکی و مالی وجود دارد چه کسی باید افشا کند گفت: این مسائل را باید تشکل های دانشجویی دنبال کنند، چون افشاگری چنین جریاناتی کار جنبش دانشجویی است.

وی با اشاره به مستند نبرد خاموش که مسائلی درباره تحریم ها و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را در سال گذشته نشان می دهد، گفت: راهکاری که برای این مسائل پیشنهاد شده، این است که جمهوری اسلامی ایران باید مکتب اقتصادی پولی را کنار بگذارد.

او خطاب به دانشجویان حاضر در مراسم گفت: مطالبه نسل شما برای نجات آینده خود و فرزندانتان باید این باشد که مکتب اقتصاد پولی کنار گذاشته شود اما آنهاییی که باید این کار را انجام دهند چون نمی توانند جایگزین آن را پیدا کنند.

عباسی ادامه داد: طبق گفته فرگوسن که یکی از کارشناسان متخصص خارجی است، بورس قمار است و نمی دانم پدیده ای که از ابتدا با قمار شروع شده چطور آن را در این کشور اسلامی کرده ایم. همچنین بانک هم به معنی رباست، آن را هم مشخص نیست که چطور اسلامی کرده ایم.

او در ادامه اظهار کرد: زدودن تحریم و برقراری رابطه با آمریکا مشکل ما را حل نمی کند، بلکه برطرف شدن مدل اقتصادی از مکتب اقتصادی پولی می تواند مشکل ما را حل کند.

عباسی گفت: یک مطالبه از این هشت کاندیدای ریاست جمهوری داشته باشید و بخواهید یک نفر بگوید که چطور می خواهد ربا را از این اقتصاد بزداید. این را پاسخ دهند و احتیاجی نیست که شش ماهه یا دوساله مشکلات را حل کنند در همان چهار سال انجام دهند کافی است.

او در پایان خطاب به دانشجویان گفت: کشور ۳۳ سال است که در چنین اوضاعی دوام آورده و غربی ها منتظر هستند ما از این تحریم ها جیغ بزنیم و آنها بتوانند حمله نظامی کنند اما ما موهایمان که سفید شد شما لااقل از اساتید علوم انسانی مسائلی را که مطرح شده مطالبه کنید.

  پس از پایان سخنان حسن عباسی مستند نبرد خاموش از محصولات مرکز مستند سفیر با زمان حدود ۸۵ دقیقه نمایش داده شد.

در این مراسم همچنین اعضای هیات مدیره مرکز هموفولی ایران حضور داشتند.